Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Шопінг у Гонконгу: дивовижний мікс з ультрамодних магазинів і вуличної торгівлі від "Орел і Решка. Шопінг"

Шопінг у Гонконгу: дивовижний мікс з ультрамодних магазинів і вуличної торгівлі від "Орел і Решка. Шопінг"

18 квітня 2014 | 15:13

Гонконг - місто, де новітні технології тісно переплетені з тисячолітньою історією. Гонконг здається містом майбутнього. Але при цьому він ретельно береже своє минуле. Так, на тлі космічних хмарочосів тут плавають старовинні джонки. Супермаркети електроніки сусідять з галасливими пташиними ринками, а бутики оригінальної моди - з підробками.
Шопінг у Гонконгу - це дивовижний мікс з ультрамодних магазинів і вуличної торгівлі. Тут продається все - від нано-технологій до сушених акулячих плавників. Гонконг називають азіатським Нью- Йорком. Це місто хмарочосів і двоповерхових трамваїв. Гонконг - одне з найсучасніших міст на нашій планеті.

Якщо у вас необмежений бюджет і золота карта:

Магазин антикваріату Friendship Trading Company 105 -107 Hollywood Road Central

Справжній китайський фарфор цінується у всьому світі. Фарфор - це взагалі одна з небагатьох речей, яка повинна бути made ​​in China . Вже 2000 років саме китайський фарфор вважається найдорожчим і розкішним видом кераміки. Про китайський фарфор кажуть, що він тонкий як аркуш паперу, але міцний як метал. Він відрізняється дуже красивим розписом - півонії, хризантеми, орхідеї, лотоси, стебла бамбуку і міфічні істоти - ось головні мотиви.
У цьому магазині продається не просто фарфор, а антикварний фарфор, гідний стояти в музеї. 
Розмір вази для китайця - як для нас розмір автомобіля. Чим більше, тим власник багатіший і крутіший. Маша придбала вазу з квітами і книгами, вік якої близько 120 років за 900 $

 

Чай Пуер - Магазин Vesper Chan 11 Cheung Shun Street Lai Chi Kok Kowloon

Китайці вірять, що чай лікує всі хвороби, більше того тільки чай здатний зберегти енергію життя. Пуер - це легендарний китайський чай. Пуер буває як зелений, так і чорний і при тривалому зберіганні не псується. Навпаки, з часом він стає тільки краще і дорожче. Дуже багато китайців вкладають в цей чай гроші. Так, купують молодий пуер при народженні дитини і зберігають його. Коли дитина виростає, пуер продають і на виручені гроші влаштовують весілля або витрачають на навчання. Перед тим, як вибрати чай - проводять чайну церемонію.
За чаєм в Китаї вирішуються всі важливі питання: партнери укладають договори, вороги миряться, а політики вирішують долю держави. Кажуть, що якщо пити його щодня, то будеш як пуер - з рокамитільки краще! Звичайно ж з Гонконгу обов'язково потрібно привезти чай пуер . Адже це душа Китаю! Маші чай обійшовся в 250 $

 Магазин Anna Kwok

У Гонконгу є магазин дизайнера Ганні Квок. Вона входить в сотню кращих дизайнерів аксесуарів світу. Вона робить взуття і сумки виключно зі шкіри пітона. Маша знайшла собі сумку з крокодила, де на синій шкірі червона строчка за 3500$ 

Шопінг ательє Sams Tailor 90-94 з Nathan Rd Tsim Sha Tsui Kowloon

Гонконг - фінансовий центр Азії, торгова столиця світу, місто, в якому кожен день укладаються угоди на мільйони доларів. Тут представлено більшість найбільших у світі банків і фінансових інститутів. Тут живуть одні з найуспішніших бізнесменів світу і спеціально для них в Гонконзі навчилися шити бездоганні ділові костюми.
Сем Тейлор - легендарна особистість в світі ділових костюмів. До нього стоїть черга з найвідоміших людей: члени британської королівської сім'ї, Хілларі і Джордж Клінтон, Бьорк, Кайлі Міноуг, Гвен Стефані, Брюс Вілліс, старший і молодший Буші, Тоні Блер, Джон Траволта. Сем Тейлор відкрив своє ательє 50 років тому. І швидко набув слави завдяки точному кроюю. Замовники захоплювалися тим, що костюми від Сема виконані з таким професіоналізмом, що візуально компенсують усі недоліки фігури. Сем призвичаївся шити костюми за 24 години. Сем досі не користується комп'ютером. Мірки і дані всіх своїх клієнтів він заносить по-старому у зошиті. Тут вже ціла бібліотека! Ексклюзивний пошив обійшовся Маші в 800 $. Костюми у Сема коштують від 300 $ і доходять до 5000 $ . Все залежить від складності крою і вибору тканини.

Магазин морських китайських делікатесів 342 Hennesy Road Wah Chai

 Китайська кухня - специфічна. Схоже, тут засушили всіх мешканців морського дна. Найвідоміший китайський делікатес - акулячі плавники, з них китайці варять смачний і корисний суп. Існує таке повір'я, що з'їдаючи суп з акулячого плавника здобуваєш силу і здоров'я акули. Адже, як відомо, акули - тварини з унікальною імунною системою, вони ніколи нічим не хворіють ! Будете в Гонконгу - не проходьте мимо. Більше ви акулячі плавники ніде в світі не придбаєте! Маші вони обійшлися в 465$

Незабутній шопінг у Гонконгу, якщо у вас всього 100$:

Пташиний ринок Bird garden

У Гонконгу живе занадто багато людей. 8 мільйонів на невеликому півострові! Щоб вмістити всіх, будинки будують тільки висотні, не нижче 30 поверхів, а квартири роблять крихітними. Середня площа квартир у Гонконгу - 25 кв.м. - це вважається непогано. Іноді зустрічаються квартири і по 8 кв.м. Такий метраж не дозволяє утримувати вдома великих тварин, як собаки і кішки. Тому найпопулярніші домашні вихованці - це птахи.  Костя знайшов найпопулярнішу птицю в Китаї - сірого папугу. Їх люблять, тому що вони дуже розумні, коштують недорого і вміють говорити, якщо їх вчити. Виявляється, щоб привезти птаха з іншої країни, необхідна купа довідок і документів. Спочатку потрібно отримати довідку про те, що птах - не рідкий зникаючий вид, а звичайний горобець або щось на зразок того. Потім довідку про те, що птах здоровий.
І нарешті, дозвіл на вивезення. Так само потрібно ще дозвіл на ввезення вже в свою країну. Тому Костя купив тільки клітку для птаха та пластикового птаха і буде використовувати її як модний аксесуар в будинку. Ціна її 13$

Ринок підробок Lades Market Tung Choi Street Mong Kok Kowloon

Насправді, багато світових відомих маррок давним-давно побудували свої фабрики в Китаї і шиють одяг там. Тобто оригінальний брендовий одяг теж зроблений в Китаї. Але найцікавіше, що підробки шиються на тих же заводах і тими ж людьми! Тільки оригінали шиються днем, а підробки вночі, із залишків матеріалу. Але є те, що неможливо підробити - китайські палички. Не можуть китайці підробляти те, що самі ж винайшли! Костя придбав китайські палички за 5$

Нічний ринок Temple Street Night Market Temple Street Yau Ma Tei Kowloon

Гонконг - це місто , яке ніколи не спить . Гігантський мурашник, в якому рух не припиняється ні на секунду.
Нічний ринок на Темпл стріт починає свою роботу після вечірньої години пік. Автомобільний рух перекривається
і вся вулиця стає пішохідною, з торговими рядами. Іграшки, сувеніри, одяг, взуття, сумки,
послуги магів. Флешки в Гонконзі відрізняються прикольним дизайном - їх тисячі видів  і всі - веселі та
креативні. Костя купив на ринку флешку у вигляді фотоапарата за 1,5$


 
Сьогодні Китай більше відомий неякісними підробками. Але є дещо, що китайці роблять уже тисячоліттями - і це не зрівняється ні з чим ! Так, справжній фарфор і чай ви ніде не знайдете краще. Гонконг створений для шопінгу і все, що ви привезете звідси, буде ні на що не схоже.
 Отже, що можна на 100 доларів відвезти з собою з Гонконгу.
 - Декоративну клітку з птахом . У Гонконгу вірять - це на вдачу.
- Китайські палички. Справжні
- Оригінальну флешку з нічного маркету
 А із золотою картою ви можете не обмежувати себе і привезти з Гонконгу все його багатство! Антикварну столітню
порцелянову вазу, чай пуер 20 -річної витримки, ідеальний діловий костюм, сумку з крокодилячої шкіри і набір  екзотичних делікатесів - акулячих плавників.

 

Телепрограма