Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Шопінг у Стамбулі від "Орел і Решка. Шопінг": місто найпопулярніших сувенірів

Шопінг у Стамбулі від "Орел і Решка. Шопінг": місто найпопулярніших сувенірів

1 липня 2014 | 13:29

Стамбул – одне з найкрасивіших міст світу, де Європа зустрічається з Азією. Тільки тут можна відчути особливу, творчу атмосферу стародавнього міста з багатовіковими традиціями. Це величезний торговий мегаполіс, розташований на берегах Босфорської протоки. І сюди стікаються товари з різних куточків Планети. Шопінг у Стамбулі – це явище, яке не повинен пропустити жоден шопер. Адже у "місті мечетей" можна купити не тільки те, що продається у Туреччині, але і те, чого тут немає.

Незабутній шопінг у Стамбулі, коли у вас всього $100: 

Шопінг СОЛОДОЩІ. Кондитерська Karaköy Güllüoğlu Rihtim Cad, Katli Otopark Alti No.: 3-4 Istanbul.     

Для тих, хто любить і розуміється на східних солодощах, ця кондитерська вже більше двохсот років робить найсмачнішу пахлаву у Стамбулі. Тут не тільки знають, як правильно її готувати, але й як правильно їсти. Ласощі подають з тертими фісташками і каймаком – турецькими вершками, схожими на сметану. Маші вдалося зазирнути до кухні і побачити, як готується справжня турецька пахлава. Виявляється, це складна й кропітка робота: тільки правильно кидати муку кухарі вчаться близько року. Кожного дня кондитерська виготовляє понад 4 тони пахлави, на будь-який смак. 1 кг. коштує від $10 до $30. Маша придбала коробочку пахлави з фісташками та грецькими горіхами за $16.

Шопінг АРОМАТИ. Ларьок з ароматами, Yeniçeriler Cad. 36.

Стамбул – місто тисячі ароматів. Запахи доносяться звідусіль: їжа, спеції, море, кальяни. Просто посеред вулиці смажать каштани і роблять кебаб, чистять взуття (коштує це лише $2,5), а парфумери продають квіткові есенції. Це парфуми на основі оливкового масла, настояні на різноманітних запашних квітах. Щоб привезти дух міста з собою, Маша вирішила придбати аромат. Вона купила спеціальні парфуми-афродизіак, запах якого повинен приманювати чоловіків. Маша виторгувала чудо-есенцію лише за $6.

Шопінг СПЕЦІЇ. Ринок Misir Çartsisi No.: 92 Eminönü - Fatih.

Спеції – це традиційний турецький сувенір. Проходячи повз ароматні крамнички, важко втриматися і не купити запашну суміш. Маша завітала до магазину, в якому вже не одне століття створюють неповторні суміші. Найоригінальнішу з них – османську приправу – створив ще прадід власника крамниці. Коштує вона недорого – $7 за 100 грам. Спеціально для Маші зробили унікальну приправу для вегетаріанських блюд. Це поєднання паприки, гострого перцю, кумину, цибулі, часнику, білого перцю та карі. Ексклюзивна приправа обійшлася їй лише в $10.

Шопінг БАРАХОЛКА. Магазин Faikpasa Cadessi No.: 6/1 Cukurcuma, Istanbul.

У Стамбулі є знаменитий "антикварний" район, у якому все пронизане таємничою атмосферою. Ви немов потрапляєте у минуле. Маша завітала до антикварної крамнички під назвою «Об’єкти бажання». Він буквально завалений купою старих речей, але кожна куплена тут річ має неповторну історію і свою енергетику. Найбільша гордість власника крамниці – еротичні чорно-білі фото сорокових років. Тут є і перша гумова жінка вартістю $75. Маша придбала пам’ятні сувеніри для Кості, краватку-метелика і старовинну фотографію, лише за $12.

Шопінг "ГРАНД БАЗАР" АБО СУВЕНІРИ. Грандбазар, Beyazit Gate, Beyazit, Istanbul.

У пошуках сувенірів Маша відвідала легендарний "Grand bazar", який славиться своїми гігантськими розмірами. Це один з найвідоміших і найбільших ринків у світі. Він розташований у старій частині міста і займає 30 700 м². Асортимент товарів дуже різноманітний: від ювелірних прикрас і антикваріату до найпростіших сувенірів. Всередині ринку знаходяться ресторани, мечеті, жилі приміщення і навіть кладовище. Однак, Маші на "Grand bazar" зі $100 робити було нічого. Тому вона зайшла до невеликої крамнички на сусідній вулиці. Ціни тут виявились вдвічі дешевші: кераміка з унікальним турецьким малюнком коштує від $5. За ті ж $5 Маша придбала відомий у Туреччині сувенір – всевидяче око. Талісман приносить удачу і захищає від порчі.

Ексклюзивний шопінг у Стамбулі, якщо у вас необмежений бюджет і золота карта: 

Шопінг МАЛЮВАННЯ НА ВОДІ. Майстерня ебру, Cafenue Sokagi, 2B.

Стамбул - старовинне місто з глибокою культурною спадщиною. Тут можна побачити такий унікальний вид мистецтва, як ебру - малювання на воді. Спочатку у піддон наливають воду з нектаром гівену. Цей чудо-нектар зустрічається тільки в Туреччині та робить воду в`язкою, завдяки чому фарби не тонуть і не змішуються з водою. Потім на поверхню кладеться аркуш паперу і зображення відбивається на ньому. Неможливо зустріти двох однакових ебру, найстаріша датується  11-тим сторіччям. Для Кості перша спроба малювання на воді закінчилася абстракцією. Майстер-клас і набір для малювання коштували йому $170.

Шопінг КАЛЬЯН. Кальян-бар, Yeniçeriler Cad. 36.

Жодне турецьке місто не можливо уявити без кальяну. Якщо під час шопінгу ви втомилися і хочете трішки розслабитися, або ви просто прихильник кальяну, – вам сюди. Це одна з найбільш старовинних і великих кальянних Стамбулу. Тут можна придбати ексклюзивні кальяни і різноманітні аксесуари для палінні. Його вартість залежить від розміру колби – від $15 до $1,300. А такого розмаїття тютюну ви не зустрінете ніде в світі. Костя придбав три види тютюну (з ароматом морозива, енергетичного напою і алое) та кальян з бронзовим оздобленням у вигляді бика за $1,354.

Шопинг БУТИК БЕГЮМ. Бутик Бегюм Саліхоглу, Valikonagi Cd. Atabey Apt. No.: 81/5 Nisantasi.

Стамбул ідеально поєднує у собі старовинне і сучасне. Незважаючи на автентичні, дуже "східні" райони, тут можна знайти стовідсотково європейські місця для шопінгу. Таким місцем у Стамбулі є район Нішанташі. Місцеві звуть його "Турецьким Міланом". Ви зможете поринути в атмосферу розкішного шопінгу, купуючи речі від всесвітньо відомих дизайнерів. Костя вирішив подарувати Маші вечірню сукню і завітав до шоуруму іменитого турецького дизайнера. Ведучий "Орел і Решка. Шопінг" виявився першим клієнтом-чоловіком у магазині. Всі сукні, представлені на дефіле, дуже екстравагантні і дорогі – від $2,500 до $5,000. Але Костя придбав найдорожчу і найрозкішнішу за $5,500.

Шопінг Нік Мерденян. Грандбазар, Beyazit Gate, Beyazit, Istanbul.

"Grand Bazar" - це місце,  куди повинен завітати кожен шопер. На ринку знаходиться близько 4,000 тис. магазинів, які кожного дня відвідують більше півмільйона людей. Щоб не заблукати, Костя скористався послугами персонального шопінг-гіда. Вона відвела його у місце, де продають ексклюзивні сувеніри – засушене листя Дифенбахії з асманською каліграфією. Коштують такі витвори мистецтва від $1,500 до $2,500. Костя придбав три листи з розписом загальною вартістю $4,000. Найдорожча з них, "Костянтин, який підкорює Стамбул", розписана чистим золотом.

Стамбул – унікальний і неповторний. Вже більше двох тисяч років він носить звання центру світової торгівлі. Це місто запашних страв, зручних кальянних, затишних кав’ярень, гостинних ринків, брендових магазинів і просто приємних вражень. Шопінг у Стамбулі нікого не залишить байдужим. Тут можна не тільки пошопитись досхочу, придбавши купу всього цікавого, але і насолодитись красою старовинного міста.

Телепрограма