Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Шопінг у Тель-Авіві від "Орел і Решка. Шопінг": унікальні товари з "характером"

Шопінг у Тель-Авіві від "Орел і Решка. Шопінг": унікальні товари з "характером"

7 липня 2014 | 16:37

Тель-Авів – економічний і культурний центр Ізраїлю. Розташований на берегах Середземного моря, він не схожий ні на одне приморське місто світу. Він дуже різний: сучасний і старовинний, молодіжний і традиційний, дружній і відсторонений. Тель-Авів одночасно нагадує Манхеттен, Бердичів та Ібіцу. Шопінг у столиці Ізраїлю – не дешевий, але захоплюючий і неочікуваний. Якщо ви власник золотої картки – порадуйте себе ексклюзивними подарунками, якщо у вас лише 100 доларів – готуйтеся до шопінг-пригод.

Незабутній шопінг у Тель-Авіві, коли у вас всього $100: 

Шопінг БЛОШИНИЙ РИНОК. Ринок Yefet Street.

У 1950 році молодий Тель-Авів був приєднаний до старого міста Яффо. В такому вигляді він існує і по сьогоднішній день. Яффо більше трьох тисяч років і він є візитною карткою Тель-Авіву. Це магніт для туристів, де знаходиться найвідоміший і найбільший блошиний ринок. Сюди з самого ранку приходять мисливці за скарбами. Чого тут тільки не знайдеш: дешевий непотріб, брендові речі і, навіть, старовинні артефакти. Маша відшукала на ринку менору – семиствольний світильник. Це найбільш поширений символ єврейської культури. За легендою, його зробив сам Всевишній з цільного шматка золота. Маша віддала за менору $20.

Шопінг РИНОК "КАРМЕЛЬ". Allenby, King George and Sheinkin streets.

"Кармель" –  найвідоміший продуктовий ринок Тель-Авіву. Тут можна знайти багато цікавих і незвичайних продуктів, а люб`язні продавці завжди дають скуштувати різноманітні місцеві делікатеси. Маша на ринку збирається смачно повечеряти, не заплативши ні долара. І це вдалося їй на відмінно. Навіть баночка тахіни за $3 дісталася красуні Маші безкоштовно, як комплімент від продавця.

Шопінг ХЕНДІКРАФТ. Ринок "Хендікрафт" 2 Nahalat Binyamin st.

Є в Тель-Авіві місце, де продають найунікальніші речі. Якщо ви хочете придбати сувенір не схожий ні на що в світі, обов`язково завітайте до цього ринку. Тут продають товари, зроблені талановитими руками самих торговців. На ринку немає підробок і непотребу: все, що тут є, – оригінальне і неповторне. Цікаво, що виробники не мають права торгувати ніде, окрім цього ринку. Маша познайомилася жінкою, яка робить кімнати-сувеніри. Дивовижні, зворушливі мініатюри коштували надто дорого – всі близько $100. Але вона придбала не менш цінний подарунок: калейдоскоп, зроблений вручну з кольорового скла та лінз, всього за $15.

Шопінг ВУЛИЦЯ ДІЗЕНГОФ. Вулиця бутиків Dizengoff st.        

Кожна вулиця в Тель-Авіві має свою неповторну історію і характерні риси. Дізенгоф – найстаріша і найдовша вулиця міста і вона вважається центром шопінгу Тель-Авіву. При бажанні, тут можна придбати речі від місцевих і світових дизайнерів. Виявилось, що $100 для Дізенгофу – це ніщо. Та Маша – професійний шопер і вона знайшла, де витратити гроші. У цьому магазині продають товари зроблені людьми з обмеженими можливостями. Це всілякі приємні дрібнички, які підіймають настрій. Магазин звільнений від податків, тому всю виручку від продажу отримують майстри. Маша зробила свій внесок у допомогу інвалідам і придбала торбинку з землею та насінням базиліку за $8.

Шопінг ПРИКРАСИ ВІД НЕГРІН. Магазин Michal Negrin 37 Shenkin st.

Ізраїльтянки розуміються на прикрасах, як і будь-які східні жінки. Але, на відміну від інших, вони віддають перевагу витонченій дорогій біжутерії. Саме таку біжутерію робить всесвітньо відомий дизайнер Мікаль Негрін. В її магазині не має прикрас з дорогоцінним камінням, лише кристали Своровські, бісер і кришталь – вся біжутерія дуже елегантна. Ціна виробу залежить від кількості каміння: чим його більше, тим дорожча прикраса. Маша приміряла розкішне кольє за $1,200 та вишукані персні ціною від $100 до $600. Не маючи при собі золотої карти, вона придбала лише маленькі сережки з крихітними камінчиками за $15.

Шопінг ВІЙСЬКОВИЙ МАГАЗИН. Будь-який військовий магазин.

В Ізраїлі службі в армії надається велике значення. Оскільки в Тель-Авіві військовий режим, служба вважається обов`язковою незалежно від полу. Для жінок це не просто почесна, але і прибуткова справа. Деякі з них заробляють до $6,000 на місяць, не кажучи вже про разову виплату в $10,000. Маші захисна екіпіровка ізраїльтянок здалася дуже сексуальною, тому вона вирушила до військового магазину. Вся форма виявилась для Маші надто дорогою – $100, і вона придбала лише берет зі значком ВДВ за $11.  

Шопінг ХУМУС. King-George st. 81

Приїхавши до Ізраїлю не можливо не скуштувати хумус. Робиться цей делікатес із перетертого нуту і подається з приправою комон, петрушкою та лимоном. Традиційну єврейську страву продають скрізь: на ринках, в супермаркетах і, навіть, в спеціальних закусочних. До однієї з них завітала і Маша. Одна порція коштувала їй $6. А попрацювавши офіціанткою, другу Маша отримала безкоштовно.

Ексклюзивний шопінг у Тель-Авіві, якщо у вас необмежений бюджет і золота карта:

Шопінг СОБАКИ-СКУЛЬПТУРИ. Netanya, Nagavish str. 10, Home Design Center

Собака в Ізраїлі – найпопулярніша домашня тварина. Тут її можна зустріти скрізь, навіть в барах і ресторанах. Місцеві кажуть: "Якщо у тебе є собака і жінка, значить життя вдалося". Ізраїльський дизайнер Меріт Ліваф створює унікальні скульптури із вторинних матеріалів: ланцюги, болти, металевий дріт – згодиться все. І, звісно, окрема увага приділяється собакам. Всі песики – неповторні, тому коштують дорого – від $2,500 до $10,000. Костя вирішив і собі придбати домашнього улюбленця. Він обрав металеву собачку на прізвисько "Тузік" за $4,500.

Шопінг МАСАЖ ЗМІЯМИ. Talmei Elazar Ada Baraks Carnivorous Plant Farm

Не існує більш винахідливих людей ніж мешканці Ізраїлю. Вони здатні отримати користь з будь-чого. Не дивно, що саме тут винайшли масаж живими зміями, який вважається дуже корисним. Щоб отримати сеанс екстремального масажу Костя приїхав у селище Тельма Елазар, яке знаходиться в 20-ти км. від Тель-Авіву. Борючись з огидою, він зрозумів головну ідею масажу. Треба розслабитися, а коли зникає страх і відраза, приходить глибоке відчуття спокою і душевної рівноваги. 1 сеанс триває півгодини і коштує $50. Кості пощастило, у вигляді безкоштовного бонусу йому дістався масаж ступнів каліфорнійськими мишками. Виявилось, дуже приємно.

Шопінг ВИННИЙ МАГАЗИН. Hi-Tech Park Central p. o. box 319 Yokneam Elite

Якщо ви вирішите привезти з Ізраїлю пляшечку кошерного вина, не проходьте повз цей магазин. Тут винороби прославились тим, що роблять вино з чого завгодно. Хазяйка крамниці стверджує, що його неможливо зробити тільки з підошви. Весь асортимент товару дуже різноманітний. Кості було вкрай важко обрати єдину пляшку, тому він придбав комплект вин за $100 і, в подарунок, отримав пляшечку сливового вина.  

Шопінг СУВЕНІРНА ЛАВКА. District Givat Shaul Canfei Nesharim st. 10

Кожен, хто приїхав до Ізраїлю, неодмінно повинен відвідати священне місце Єрусалим. Це одне з найбільш старовинних міст світу. Кожного року сюди приїжджають мільйони віруючих не залежно від соціального статусу. Голгофа, Стіна Плачу, Храм Гробу Господнього – вся ця культурна спадщина оточена ринками та магазинами. До Єрусалиму Костя приїхав, щоб знайти унікальні сувеніри. У цій крамниці продають сакральні для всіх іудеїв предмети: книги на івриті ($20), обереги мізуза ($20), молитви на пергаменті ($15) та багато іншого. Костя придбав не менш символічний подарунок – мізрах: декоративну різьблену табличку, яка має глибоке релігійне значення для іудеїв. Ця знахідка коштувала йому $1,700.

Шопінг ЛАВКА СТАРОВИННОСТЕЙ. Old Sity, David st. 45

Старе місто – це серце Єрусалиму, а шопінг тут унікальний і самобутні. Відчуйте себе справжнім археологом і пориньте у дивовижний світ старовинних речей. Костя завітав до крамниці з символічною назвою "Райський сад". Тут продають товари, вік яких, інколи, досягає декількох тисяч років. Приміряти античні персні гладіаторів, придбати графин для сліз римлянок, які чекали чоловіків з поля бою, – тут можливо все. Чим реліквія старіша й унікальніша, тим дорожче вона коштує. Всі речі – справжні і мають сертифікат достовірності. Власник крамниці показав Кості найстарішу і найдорожчу монету в магазині: приблизно, 132-135 рік до н.е. Він придбав її за $3,000.

Шопінг у Тель-Авіві – це вибухова суміш позитивних емоцій і колоритних покупок. Він підіймає настрій, дивує і захоплює незалежно від кількості витрачених грошей. Тільки тут похід по звичайним, сучасним магазинам може з легкістю перетворитися на унікальний шопінг-тур по старовинним, автентичним місцям.   

Телепрограма