Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Шопінг у Лімі від "Орел і Решка. Шопінг": місто шаманів, екзотичних речей та незабутніх вражень

Шопінг у Лімі від "Орел і Решка. Шопінг": місто шаманів, екзотичних речей та незабутніх вражень

14 липня 2014 | 18:20

Для багатьох столиця Перу Ліма – це незвідане, екзотичне місто у Південній Америці. А ще це сучасний мегаполіс, який поєднує у собі культуру колоніальної Іспанії та індійського племені інків. Мало хто обере Ліму для шопінгу. Та якщо ви шукаєте автентичні сувеніри з багатовіковими традиціями – Перу для цього найкраще місце. Тільки тут ви зможете придбати одяг з шерсті рідкісних тварин, станцювати з продавцем на базарі, сходити на шаманський ринок і відвідати колоритне місто на воді Екітос.

Ексклюзивний шопінг у Лімі, якщо у вас необмежений бюджет:

Шопінг ОДЯГ З ВІКУНЬЇ. Avenida Malecon de la Reserva 610

Новий ведучий Антон Лаврентьєв, неначе іспанський конкістадор, ринувся завойовувати нові місця для шопінгу. І почав з відомого у Лімі торгівельного центру "Ларкомар". Від інших він відрізняється унікальною архітектурною особливістю: центр розташований, неначе, всередині скелі і не підготовленим туристам знайти його буде важко. Антон прийшов туди за одягом з вікуньї. Цю парнокопитну тварину можна зустріти в перуанських Андах. Речі з її шерсті дуже популярні у Лімі, але пам’ятайте: справжні не мають яскравого кольору – це підробка. Вовна вікуньї коштує дуже дорого, на рівні з вишуканими ювелірними прикрасами. Антон придбав светр і шарф загальною вартістю $3,400. Все – найвищої якості і дуже приємне на дотик.

Шопінг МУЗЕЙ МИСТЕЦТВА. Calle Cajamarca 212 Barranco 

У Лімі є незвичайний музей мистецтва. Тут можна не тільки ознайомитися з багатою культурною спадщиною Перу, але й придбати будь-яку вподобану річ. Всі експонати власниця музею збирає особисто в різних куточках країни. В її колекції можна знайти: срібні ложки ручної роботи, головні убори індійських вождів, старовинну зброю індіанців та багато іншого. Антону найбільше сподобалось дзеркало з дуже незвичайною рамою. Вона розділена на полиці. На них мініатюрні фігурки зображають якусь сценку: карнавал, фабрику масок, музичний магазин і т.д. Цікаво, що унікальне оформлення зроблено зі звичайної картоплі. Антон придбав його за $2,500.

Шопінг ДИЗАЙНЕРСЬКІ РЕЧІ. Av. Conquistadores 325 – San Isidro  

Багатії, які хочуть побалувати себе національними нарядами й виглядати при цьому стильно і сучасно, купують речі у дизайнерів. Нельчі Кореа поєднує в своїх колекціях етнічні мотиви і сучасні тенденції. Костюми і сукні розшиваються вручну розкішними яскравими візерунками. Дизайнер робить виключно жіночий одяг, тому Антон вирішив придбати подарунок для мами. Всі моделі, представлені на дефіле, – витвір мистецтва, але найбільше вразила в’язана "золота" вечірня сукня з розкішними квітами ціною $1,500. Антон же придбав для матері "красномовний" аксесуар за $350: сумку, яка поєднує в собі місцевий колорит і моду.

Шопінг ЕКЗОТИЧНІ СУВЕНІРИ. Місто Екітос, Перу

Антон – відчайдушний шопер, який не шукає легких шляхів. За екзотичними сувенірами він вирушив до Екітосу. Міста в Амазонських джунглях, розташованого на кордоні Еквадору та Балі. Це найбільше місто на воді, яке не має сухопутного сполучення. Воно нагадує Венецію, перетворену на індійські нетрі, далекі від благ цивілізації. Люди живуть в невеличких, брудних халупах просто на воді, та в деяких домівках все одно можна зустріти… телевізор! Тут знаходиться "Анаконда крап центр" - ринок з унікальними товарами, зробленими індійцями. Вибір екзотичних речей дуже різноманітний, і обрати щось одне неможливо. Тому Антон придбав: намисто з хребта анаконди, зуб алігатора, браслет зі шкіри анаконди, щелепу піраньї та мачете. Всі подарунки коштували $80.

Шопінг ШАМАНСЬКИЙ РИТУАЛ. Місто Екітос, Перу

У Екітосі Антону зробили пропозицію, від якої він не зміг відмовитися. А саме, зустріч зі справжнім чаклуном. Його відвели до так званого "білого" шаману. Ними стають лише ті обрані, хто дотримувався особливого посту і відмовився від багатьох земних благ. Спочатку Антон пройшов ритуал очищення, з використанням складних заклинань і диму невідомих трав. А потім випив айваска. Свідомість Антона потьмарилась від наркотичного дурману і він відчув, що дивиться на себе з боку. І після цього настало духовне очищення. Коштує такий ритуал $100.

Незабутній шопінг у Лімі, коли у вас всього $100:

Шопінг ІНКА-МАРКЕТ. Miraflores district, Inka market

Якщо ви хочете придбати в Лімі щось особливе, але не знаєте, що саме, завітайте до "Інка-маркету". Цей величезний критий ринок з лавками, крамницями, просторими вулицями, площами і фонтанами, збудований спеціально для туристів. Дуже популярними є сувеніри з срібла. У Перу знаходиться 0,25% світових запасів срібла, що дозволяє продавати його за низькою ціною. Асортимент товару – величезний: від посуди до ювелірних прикрас. Маша придбала два срібних персні з хитромудрим дизайном за $18.

Шопінг ТЕКСТИЛЬНИЙ РИНОК. Ринок в районі Гамара

У Лімі існують спеціальні "зони безпеки" -  туристичні райони, які знаходяться під охороною поліції. Там все красиво, спокійно і дорого. Та Якщо у вас обмежений бюджет, як у Маші, ви можете ризикнути і завітати на ринок в районі Гамара. Тут все коштує в декілька раз дешевше, але за свою безпеку ви відповідаєте самі. Маша ніякої загрози не відчула, зате побачила справжній перуанський колорит! Яскраві національні наряди, барвисті етнічні малюнки, речі з вовни рідкісних тварин. Продавці у Лімі не люблять торгуватися, тому, маючи лише $100, обирайте те, що зможете носити вдома. Машу підкорили пухнасті капці з хутра альпаки за $14 та спідниця для національного танцю марінера за $30. У новій спідниці Маша станцювала марінеру з веселим продавцем.

Шопінг ШАМАНСЬКИЙ РИНОК. Below the Gamarra Station

На Шаманському ринку продається лише маленька частка того, що можна привезти з Перу. Розповсюдженими товарами є індіанські маски-обереги і "тумі", фігурки ритуального ножа, які нагадують про кровожерне минуле перуанських племен. Їх роблять з дерева, бронзи, шкіри і дорогоцінного металу. Маша знайшла ритуальну маску, схожу на неї: таку собі "білявку" з пухлими губами. Також тут можна придбати різноманітні сушені трави, коріння, листя коки та амулети. Є навіть приворотне зілля. Маша придбала натуральний замінник цукру – стевію. Всього $2 і 0 калорій.

Шопінг ЗВУКИ МУЗИКИ. Miraflores district, near Inka market 

Якщо ви меломан або у вас є друзі, які захоплюються музикою, оцініть незвичайні музичні інструменти, які можна знайти в спеціальних крамницях. Мелодія кожного інструменту заворожує і має своє характерне звучання. Маша, не згадку про Ліму, придбала "сопілку кохання" за $15, яка грає м’яку, чарівну мелодію.

Якщо ви приїхали на шопінг до столиці Перу, щоб придбати щось зрозуміле і знайоме -  Ліма для цього не найкращий варіант. Але якщо ви шукач пригод, незвичайних колоритних речей, містики та загадок, як Маша і Антон, країна стародавніх інків зустріне вас вельми гідно.

Телепрограма