Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Загадкова країна Чилі. Великий ярмарок з екзотичними новинками від "Орел і Решка. Шопінг"

Загадкова країна Чилі. Великий ярмарок з екзотичними новинками від "Орел і Решка. Шопінг"

23 липня 2014 | 11:13

Чилі – найдовша і найкрасивіша країна Латинської Америки, її берегова лінія простягається на 4 тис. км. вздовж Тихого Океану. Тут можна побувати одразу в декількох кліматичних зонах: від субтропічної до арктичної. Шопінг у столиці Чилі цікавий та естетично красивий. Відчайдушні шопери Маша і Антон здійснили набіги на місцеві ринки і магазини, щоб розповісти, як і що купувати в Сантьяго.

Ексклюзивний Шопінг у Сантьяго, якщо у вас необмежений бюджет:

Шопінг ВИНО. Виноробня Errazuriz Av. Nueva Tajamar 481, Torre Sur. Santiago 

Чилійське вино відоме в усьому світі. Тут вирощують елітний сорт винограду – карменер, який більше ніде не прижився. Секрет у тому, що в ґрунті чилійських земель міститься велика кількість міді, яка захищає виноград від шкідників. Бочка ексклюзивного напою коштує $6,000. Антон прийшов до найстарішої виноробні у Чилі на дегустацію. Його зустріли з усіма почестями, неначе генерала Піночета, і вчили, як правильно пити вишукане вино. На згадку він придбав три пляшки напою за $500.

Шопінг ЛАЗУРИТ. Магазин Lapislazulihouse Bellavista 014, Barrio Bellavista

Якщо ви вірите в магію кохання, неодмінно приїжджайте до Чилі. Тут видобувається рідкісний мінерал  – лазурит. Чилійці вірять, що він приносить власнику любов і процвітання. А ще це один з найдорожчих самоцвітів на Планеті. В Сантьяго з лазуриту продають різноманітні дрібнички та предмети мистецтва - скульптури, фігурки тварин, вази, попільнички. Антон придбав статуетку Кондора за $6,400. Цей птах – найбільш відомий символ країни, зображений на національному гербі Чилі.

Шопінг ЧАЙ МАПУЧЕ. Santiago de Chile

Мапуче  - єдиний індіанський народ, який не змогли підкорити ні інші племена, ні іспанські конкістадори. Це маленька країна зі своєю історією, культурою і традиціями. Їхній чай "тісано" шалено популярний серед чилійців і продається в спеціальних крамницях. Ексклюзивно для "Орел і Решка. Шопінг" приготували унікальну суміш: ягоди макі, полуниця, календула, лаванда, пелюстки василька і трішки мускатної рози. Також Антон придбав набір чаю за $300.

Шопінг ПЕРУКАРНЯ. Перукарня Compania de Jesus 2789, Barrio Historico Iungay, Santiago de Chile 

150 років тому емігрант з Парижу заснував у Чилі першу перукарню. З часом, заклад став дуже модним тусовочним місцем. Сьогодні він існує у вигляді перукарні, ресторану і антикварної крамниці. Цікаво, що тут можна придбати абсолютно все: від раритетних перукарських предметів до столів і стільців, на яких сидять клієнти. З усіх речей Антону найбільше сподобався фен-лампа для хімічної завивки 50-х років. Він придбав його за $700.

Незабутній шопінг у Сантьяго, якщо у вас лише $100:

Шопінг МІДНІ ШКАРПЕТКИ. Магазин 1445 Interior Iumbo Local Portal La Dehesa Av. La Dehesa 

У Чилі зосереджені найбільші запаси міді на Планеті. Із неї виготовляють все – від предметів інтер’єру до одягу. Дуже популярним сувеніром є мідні шкарпетки. Адже вони не тільки зручні, але й неймовірно корисні: мають антибактеріальний ефект, прибирають неприємний запах і масажують ступні ніг. Маша навіть знайшла шкарпетки для діабетиків. Коштує такий одяг – дорого: за одну пару вона віддала $10.

Шопінг РИНОК СУВЕНІРІВ. Ринок Пуебліто-лос-Домінікос Apoquindo, 9085, Las Condes, Region Metropolitana  

Де в Сантьяго придбати прикольні та недорогі сувеніри? Звичайно на ринку "Пуебліто". Там продають незвичайні речі ручної роботи і традиційний чилійський одяг. Наприклад, в’язану шапочку чілоте придумали на півночі країни, де тепла вовняна шапка необхідна. Оригінал чілоте коштує дорого і на ринку не продається. Маша придбала якісну підробку за $10. Також на базарі знайдеться багато сувенірів, пов’язаних з культурою племені Мапуче. Різноманітні картини, маски, статуетки, дерев’яні мініатюри. За $16 Маша купила фігурку Мапуче зі смішним непристойним секретом.

Шопінг ЧАНЧІТО. Селище Palmer, Chile

В 40-ка км. від Сантьяго знаходиться селище "Пальмер", де роблять і продають оригінальні глиняні вироби. Посуд, предмети інтер`єру, приємні дрібнички – все за "смішними" цінами. За $1 Маша придбала розповсюджений у Чилі сувенір: чанчіто – триногу свинку-скарбничку. А ще взяла урок гончарства у місцевого майстра. Виявляється, працювати з глиною дуже важко! Маші все ж вдалося виліпити скарбничку власними руками.  

Шопінг РИНОК. Apoquindo, 9085, Las Condes, Region Metropolitana

На ринку в Сантьяго можна знайти екзотичні фрукти зі всієї Південної Америки. Чого тут тільки не має: від звичних апельсинів до невідомих нам черемойї, лукуми і фруктового огірка. Маша придбала набір заморських фруктів за $4. Однак, вивезти з країни їх буде не просто. Якщо на кордоні вас з ними спіймають, доведеться платити штраф. Гурманам сподобається севіче - свіжа риба маринована в лимонному соку. Страва надзвичайно смачна і коштує лише $2.

Шопінг у Сантьяго залишить після себе яскраві враження. Він схожий на великий ярмарок з екзотичними новинками. Тут можна не тільки придбати сувеніри для душі, але й весело, легко і незвично провести час.

Телепрограма