Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Шопінг в Мадриді у ритмі запального фламенко

Шопінг в Мадриді у ритмі запального фламенко

11 серпня 2014 | 15:51

Мадрид – пристрасне місто кориди та фламенко. Під звуки кастаньєт б’ється серце Іспанії. Шопінг у Мадриді під стать музиці – темпераментний та елегантний.

Скромний шопінг у пристрасному Мадриді:

Шопінг СМІШНА ФУТБОЛКА. Kukuxumusu, Mayor, 47

Щоб професійний шопер привіз із поїздки банальну футболку з написом "I love Madrid", – ніколи! Порада профі: завітайте до шоу-руму іспанського бренду "Кукучумусу". Яскравий принт і оригінальні форми для тих, хто любить виділятися. Футболка від креативного художника коштувала Антону майже 19 євро.

Якщо ви в Іспанії, плануйте свій час заздалегідь. З 14 до 17 тут сієста і всі-всі заклади закриваються. Єдине функціонуюче місце – ринок "Сан Мігель".

Шопінг РИНОК "САН МІГЕЛЬ". San Miguel

Потрапляючи сюди вперше, ви бачите натовп, який щосекунди щось жує. Асортимент складається: з канапе, хамону та інших закусок. Такий собі величезний фаст-фуд посеред базару. За свій обід – пакетик ковбасок – Антон заплатив 6 євро.

Корида вважається одним із втілень іспанського національного духу. Інша назва кориди – "національне свято". Бик, як один із неформальних символів країни, зображений на прапорі Іспанії замість герба. Серед матадорів існує цікава традиція – з’їдати хвіст переможеного бика.

Шопінг БИЧАЧИЙ ХВІСТ. Casa Toribio Cardenal Belluga, 14

Існують ресторани, де подають хвіст бика вбитого під час кориди. Називається страва "Раба де Торо" і коштує 27 євро. Антон спокусився і придбав, та, на жаль, смак не виправдав його сподівань.

Шопінг СОЛОДКІ ФІАЛКИ. La Violeta, Plaza de Canalejas, 6

Популярний серед туристів десерт – один з символів країни. Фіалки вирощують іспанські монахи. Придбати десерт можна лише в Мадриді, в одному місці, на площі Каналехас. Ціни варіюються від 120 до 150 євро за кілограм. Найменша упаковка коштує 6 євро, її Антон і придбав.

Шопінг ШОУ ФЛАМЕНКО. Torero essential flamenco calle de la Cruz, 26

За цим дійством, за традицією, збирається спостерігати все місто. Антон не пошкодував останні гроші і придбав незабутні враження вартістю 12,5 євро.

Пристрасний шопінг з необмеженим бюджетом:

Шопінг ІСПАНСЬКЕ ВІЯЛО. Casa De Diego, Puerta del Sol, 12

В Іспанії, впродовж XIX-XX століть, віяло перетворилося на один з незмінних атрибутів національного одягу для фламенко. Іспанці вважають, що віяло – інтимна і важлива річ туалету, і до його вибору варто ставитись дуже ретельно. Ціни варіюються від 12 євро до 6 тисяч, тобто, на будь-який смак і гаманець. Саме в Іспанії було винайдено мову віяла, для бесід знаками на відстані. Також важливий колір віяла: білий – для невинної дівчини, чорний – лише при жалобі, чорний мереживний, напівпрозорий - для прихованого кокетства. Машу підкорило віяло з розкішним принтом, його вартістю 900 євро.

Мода в Мадриді дуже ефектна, сміливі рішення, форми та кольори, іспанці люблять і вміють справляти враження. Один з традиційних елементів гардеробу – стильний плащ "Капа".

Шопінг ПЛАЩ "КАПА". Capas Sesena Calle de la Cruel, 33

В 19 столітті "Капа" була обов'язковою частиною форми іспанської школи ножового бою. Раніше "Капу" носили переважно чоловіки, а сьогодні можуть носити і жінки. Жіночі моделі декорують шкірою, вишивкою, хутром, контрастними кантами і яскравою крупної фурнітурою.

Магазин, до якого завітала Марія, відомий на весь світ. Тут купували плащ Пабло Пікассо, Майкл Джексон і Хіларі Клінтон. Машин екземпляр коштував 325 євро.

Шопінг МАЙСТЕРНЯ АНТОНА Х’ЮНІСА. Anton Heunis Fernando VI, 17

Фішкою робіт Антона Х’юніса є те, що всі вони виготовлені вручну. Свої колекції майстер присвячує, як правило, історичним подіям або відомим особам: Тамарі де Лепіцьки, казковій відьмі Малафісієнті та навіть Бетмену. Його творіння з задоволенням носять, як звичайні дівчата, так і відомі дами. Наприклад: Кейт Мосс,Наталі Портман, Елізабет Джагер. Маша придбала унікальне намисто за 600 євро.

Шопінг ІСПАНСЬКА ГІТАРА. El Flamenco Vive Calle Condede Lemos, 7

Маша все ж завітала до магазину музичних інструментів, де Антон побачив омріяну гітару. Вона купила інструмент за 600 євро, попросивши за це дві серенади у виконанні Антона. А собі блондинка придбала кастаньєти – мелодію іспанського серця. За все Марія залишила Мадриду 739 євро.

Мадрид – місто, яке живе і дихає фламенко. Традиційна сукня для фламенко – "bata de cola" – прикрашена воланами, адже невід'ємною частиною танцю є витончена гра з подолом. ЇЇ прообразом стало традиційне вбрання циганок. В місті існує цілий квартал магазинів з аксесуарами для танцю.

Шопінг СУКНЯ ДЛЯ ФЛАМЕНКО. Lola Almela Puque de Fernar Nunez, 4

Для танцю має значення все, навіть колір вбрання. Якщо колір сукні темний, танець буде сумний. Чим яскравіший колір, тим запальніший буде танець. Сумувати не в стилі Маші, вона обрала яскраву, синю сукню за 180 євро.

Шопінг ТУФЛІ ФЛАМЕНКО. Gallardo Dance Cabasteros, 10

Головний "інструмент" в мистецтві фламенко – взуття. Виконання складних "па" неможливе, якщо у вас незручне взуття, туфлі для фламенко мають бути ідеально підібрані або зшиті на замовлення. Але в випадку Маші шити на замовлення – неможливо, інші міста вже чекають на неї. Після довгих примірок Маша, все ж таки обрала підходящу пару за 90 євро.

Шопінг УРОК ФЛАМЕНКО. Amon De Dios, Santa Isabel, 5

Придбавши всі потрібні аксесуари, красуня вирушила брати уроки фламенко до найкращої школи Мадриду. Урок коштував їй 500 євро.

В Мадриді представлена краса в асортименті: від музичних інструментів до вишуканих делікатесів. Шопінг в Мадриді здатний підкорити серце кожного!

Телепрограма