Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

"Гарячий" шопінг у Марракеші! Екзотика Сходу від "Орел і Решка. Шопінг"

"Гарячий" шопінг у Марракеші! Екзотика Сходу від "Орел і Решка. Шопінг"

14 серпня 2014 | 12:09

Найколоритніше місто в усій північній Африці. Марракеш, інакше відомий як Червоне місто, – енергійний, хаотичний і екзотичний. Якщо ви втомилися від традиційного шопінгу і з дитинства хотіли відчути себе Шахразадою або султаном, час збиратись на шопінг до Марракешу.

Скромний шопінг зі 100 доларами:

Жителям XXI сторіччя важко уявити, що є такі місця на Планеті, де і зараз жінки фарбують очі порошком з каміння і миють голову глиною, проте, вони існують.

Шопінг НАТУРАЛЬНА КОСМЕТИКА. Le Bougainvillier 33, ruell Mouassine

Східні жінки з давніх часів володіли неперевершено рівною і гладкою шкірою. Як їм вдавалося досягти такого результату? Відповідь є – натуральна косметика. Машу привабила перспектива зберегти молодість і красу, тим паче, всі ці органічні принади коштують ну дуже дешево. За помаду, підводку для очей і шампунь красуня віддала 9 доларів.

Арганове дерево зустрічається лише в Марокко. Кілька років тому, крім Марокко, про цю олію в світі мало хто знав.

Шопінг АРГАНОВА ОЛІЯ. Assous Argane Dour Chihimate cercle ounagla lom. Rur Lahssinate Province d`Essaouira

Протягом багатьох сторіч, берберські жінки користувалися олією Аргана, як зволожуючим і омолоджуючим засобом. В гонитві за вічною красою, Марія завітала на завод з видобутку олії. Все виробництво відбувається вручну. На видобуток 1 літра олії може піти чотири дні(!). Тому і ціна відповідна, пляшечка у 50 мл. коштує 22 долари. Місцеві запевняють, що вона насправді чудодійна. Аби переконатись у цьому, Маша витратила 22 долари на арганову олію.

Марокко здавна славиться виробленням шкіри. Традиційно із неї роблять дорожні сумки, диванні подушки, м'які капці-бабуші.

Шопінг БЕРБЕРСЬКА ШКІРА. Магазин Cuir Art 165/98, Rahba Lekdima-Sidi Ishaq

Свій домашній інтер’єр блондинка вирішила забарвити модним марокканським елементом – шкіряним пуфом. Хоча покупка була не по кишені, красуні вдалося сторгуватись і забрати шкіряний пуф за 24 долари.

Казковий шопінг із необмеженим бюджетом:

Непростий марокканський клімат диктує свої традиції. Дефіцит прісної води обумовив виникнення тажину: масивного глиняного горщика з високою конічною кришкою. При повільному готуванні, пара здіймається вверх і осідає вниз у вигляді води.

Шопінг ТАЖИН

Для марокканця сімейний тажин – предмет гордості. В новому тажині ніколи не вийде такої смачної їжі, як в старому; глина абсорбує аромат, завдяки чому страви виходять ще смачніші. Придбати тажин, якому півстоліття, вдале капіталовкладення.

Кухня Марокко по праву вважається однією з найдивовижніших у світі. Адже ця країна завжди була на перехресті світових торгових шляхів і відчула на собі вплив різних культур.

Шопінг ПАСТІЛЬЯ. Ресторан Dar Justo, 35 Derb Chorfa Larbin Mouassine

Коронна страва марокканської кухні – пастілья – листковий пиріг з цукровою пудрою і корицею. Його начинка готується з горіхів, яєць, цибулі, курки, петрушки і мигдалю. На столі небагатих сімей він з'являється тільки у святкові дні. Але святкова марокканська страва не прийшлась до смаку Антону, а коштувала 340 доларів.

Шопінг МАРОККАНСЬКИЙ ДИЗАЙН. Mustapha Blaui  Arsent Aouzale №142/144 Bab  Doukkala

У Марокко для прикраси інтер’єру широко використовують оригінальні світильники. Виготовляють марокканські лампи з мідного сплаву або латуні, а потім покривають коричневим лаком. Абажур має ковану основу дугоподібної, пірамідальної і круглої форми. Чарівні відблиски, які грають на стінах, додають приміщенню казкової таємничості. Антон завітав до найвідомішого дизайнера в Марракеші – Мустафи Блауе. В його магазині є всі фішки для марокканського інтер’єру. Славу дизайнеру принесло саме виготовлення ламп, в його майстерні всі світильники створюються вручну. Власний екземпляр чарівної лампи коштував Антону $1,100.

Шопінг БЕРБЕРСЬКИЙ КИЛИМ. Chez Le Nomades ben nanid Zaoutt lahder №40

Найголовніший елемент побуту марокканців –килим. В цьому магазині представлено біля 15 тисяч килимів. За для кращого збереження, в настінні килими марокканці вплітають золоті та срібні нитки. А килими-доріжки, як і коньяк, з віком стають тільки краще – шерсть витоптується і стає м’якішою. За головний елемент марокканського побуту Антон виклав 10,000 доларів.

Марракеш нікого не залишить байдужим! Ви або закохаєтесь до нестями, або ніколи сюди не повернетесь. Всіх не байдужих до екзотики, ласкаво просимо на шопінг до Марракешу!

Телепрограма