Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Різноманітний, комфортний і неформальний шопінг в Берліні

Різноманітний, комфортний і неформальний шопінг в Берліні

17 вересня 2014 | 12:15

Офіційний символ Берліна - це ведмідь. Є версія, що назва "Берлін" походить від слова "ведмідь" (Bär). Інша версія пов'язує появу ведмедя на гербі міста з Альбрехтом I Ведмедем, який вважається засновником міста. Як би там не було, але ведмеді в Берліні всюди - у вигляді скульптур, іграшок, статуеток, солодощів, кінематографічних нагород (головний приз Берлінського кінофестивалю - "Золотий ведмідь").

Але є в Берліні ще один негласний символ - кумедний світлофорний чоловічок Ампельман.

Магазин "Ampelmann Galerie Shop", Hackesche Höfe, Hof 5, Rosenthaler Straße 40/41

Все більшої популярності в різних містах світу набувають так звані арт-квартали. Це, свого роду, міста-музеї під відкритим небом з безліччю художніх майстерень, галерей, дизайнерських студій, книгарень, затишних барів і ресторанчиків. Є подібний арт-квартал і в Берліні, саме тут знаходиться незвичайний магазин "Mobel".

Магазин "Mobel", Brunnenstraße 26

Ідея виготовлення пивних кухлів з кришками виникла в Європі в середні віки у часи чуми - кришка захищала напій від мух - переносників цієї хвороби. Епідемія чуми, на щастя, минула, а кришки прижилися. З розвитком пивоваріння, багато пивоварів стали використовувати пивні кухлі в рекламних цілях, як сувеніри, тому деякі з них стали більш схожими не стільки посуд, скільки на витвір мистецтва.

Магазин "Alles über Berlin", Unter den Linden 40

Погодьтеся, непогано було б мати окуляри, які неможливо зламати? Такі окуляри, які можна взагалі носити без чохла, кидати в сумку, упускати, носити на голові - а їм хоч би що! А пам'ятаєте, як раніше деякі люди дужки до окулярів прикручували ... Ой, чим їх тільки не прикручували - і дротом, і резинками від білизни, наші люди дуже винахідливі. А от робити окуляри без кріплень придумали німці.

Компанія "Ic! berlin brillen GmbH", Saarbrücker Straße 37

Чомусь вважається, що німці - скнари. На наш погляд це не зовсім справедливо, це скоріше не жадібність, а раціоналізм. Іноді німці навіть готові переплачувати за те, що вважають раціональним. Як, наприклад, за новий одяг, перешитий зі старого, який коштує зовсім не дешево.

Магазин "Ting Ding Atelier", Bürkner-Straße 11

Ідея виготовляти одяг із вторсировини виникла ще років 15-20 тому, коли стало зрозуміло, що відходи текстильної промисловості вже не можуть бути перероблені традиційним шляхом. Добре, що сучасні технології дозволяють виготовляти одяг та взуття не тільки зі старих речей, а й взагалі з чого завгодно - перероблених пластикових пляшок, шкаралупи кокоса, картону, харчових лотків, рентгенівської плівки.

Магазин "Upcycling Fashion Store", Anklamer Straße 17

Атауальпа був намісником однієї з провінцій імперії Інків. Захоплений у полон іспанцями, він запропонував колосальний викуп за своє звільнення, який так і увійшов в історію під назвою "Викуп Атауальпи". Кімнату, де його тримали у полоні, наповнили золотом, а ще дві такі ж кімнати - сріблом. Правда, Атауальпі це не дуже допомогло - його все одно стратили. Спочатку засудили до спалення, але він прийняв католицтво і його всього лише задушили. Що поробиш, суворий вік - грубі звичаї.

Магазин "Atahualpa", Rosenthaler Straße 28-31

Хто з нами на найстарішу "дискотеку" до Берліну? Не біда, якщо ви не танцюєте, можна просто поспостерігати за танцюючими, випити кави чи з'їсти справжню німецьку котлету в найбільш колоритному будинку танців, якому ось вже сто років.

Будинок танців "Clärchens ballhaus", Auguststraße 24

Шопінг в Берліні такий же, як і сам Берлін - незвичайний, різноманітний, комфортний і неформальний. А якщо поєднати його з прогулянками містом, дегустацією національних страв і спостереженням за життям городян, ви, напевно, полюбите це дивовижне місто. Киньте монетку до фонтану, щоб повернутися сюди. І за нас теж.

Що ще цікавого в Берліні, дивіться у випуску "Орел і Решка. Шопінг" на нашому сайті

Телепрограма