Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

ТОП 10 кращих мультфільмів студії DreamWorks

ТОП 10 кращих мультфільмів студії DreamWorks

19 вересня 2014 | 14:41

12 жовтня 2014 року виповнюється рівно 20 років з того дня, відколи Стівен Спілберг, Джеффрі Катценберг і Девід Геффен скинулись по 33 млн. доларів і заснували компанію DreamWorks. За ці роки компанія випустила незліченну кількість телепередач, відео, книг, іграшок, комп'ютерних та відео ігор. Її фільми неодноразово отримували найвище визнання як глядачів, так і кінокритиків. Та все ж найбільше ми вдячні DreamWorks за їхні мультфільми - милі, добрі, яскраві й такі улюблені.

"Кунг-Фу Панда" - обидві частини

Хто б міг подумати, що незграбному та ледачому ведмедю судилося врятувати Долину Миру від жорстокого ворога Тай-Лунга? Однак, найбільші слабкості можуть обернутись на велику силу. Головне - зустріти вчителя, який знайде до тебе індивідуальний підхід.

Що й говорити, "майстрами кунг-фу не народжуються, майстрами кунг-фу стають".

"Як приборкати дракона" - обидві частини

Юний Іккінг мріє стати великим мисливцем на драконів. Коли він зустрічає справжнього дракона, то відкриває світ з абсолютно іншого боку.

У другій частині фільму з'ясовується, що герой Джерарда Батлера (батько Ікінга) не бачив дружину 20 років. Актор зізнався, що в його житті сталося дещо схоже - він не спілкувався зі своїм батьком 14 років і навіть не знав, чи живий він. "Якось я прийшов додому і мій вітчим сказав: "Не знімай куртки - твій батько у місті, і тобі треба побачитись з ним". Не минуло й години, як я насправді зустрівся з батьком, тому мені не треба було напружувати уяву, щоб озвучити цю сцену. Коли я дивився її в готовому фільмі, то думав про те, що життя сповнене сюрпризів".

"Шрек" - всі частини

Навряд чи є людина, яка ще не бачила казку про зеленого велетня Шрека. Це, мабуть, саме той випадок, коли мультфільм можна переглядати нескінченно, постійно знаходячи щось нове, і отримувати задоволення, як в перший раз.

Мультфільм отримав неймовірну кількість кінематографічних нагород ("Оскар", "Золотий глобус", Золота пальмова гілка Канського кінофестивалю), у Шрека навіть є власна зірка на голлівудській алеї слави.

А це тільки нам здається, що Принц Чармінг дивним чином схожий на Джейме з "Ігри престолів"???

Трилогія "Мадагаскар"

Весела четвірка з центрального Нью-Йоркського зоопарку - лев, зебра, жираф і бегемот - опиняється на загадковому острові Мадагаскар.

Дивно, але насправді в Нью-йоркському зоопарку немає ні левів, ні зебр, ні жирафів, ні бегемотів. Одні пінгвіни.

А ще у мультфільмі використали цікавий психологічний хід. Кожен з головних героів - яскравий представник якогось темпераменту: зебра Марті - сангвінік, лев Алекс - холерик, бегемотиха Глорія - флегматик і жираф Мелман - меланхолік. Ідея не нова, її вже застосовували Дюма в "Д'Артаньяні і трьох мушкетерах" і Гоголь в "Мертвих душах", але вона ще ніколи не була реалізована настільки кумедно.

"Сімейка Крудсів"

Доісторичній сімейці Крудсів доводиться покинути звичну домівку і вирушити у подорож, яка повністю змінює їхній світогляд.

У російській версії фільму одного з головних героїв озвучив Єгор Дружинін - кумир всіх дівчат Радянського Союзу. Пам'ятаєте "Пригоди Петрова і Васічкіна"? Хто не пам'ятає - запитайте у мами чи старшої сестри, напевне, їм буде, про що розповісти.

"Мегамозок"

Геніальний злодій несподівано долає непереможного героя, і розуміє, що позбувся сенсу життя.

Щоб прорекламувати цей фільм, Уїлл Феррел, який озвучив головного героя, організував вечірку, на якій зібрав понад півтори тисячі своїх друзів і приятелів, одягнених в костюми супергероїв. Ця вечірка потрапила до Книги рекордів Гіннесса, як найбільше збіговисько супергероїв.

"Вартові легенд"

Щоб протистояти злому духу Кромешнику, який хоче вкрасти дитячі мрії, легендарні персонажі - Санта-Клаус, Зубна фея, Великодній кролик і Пісочний чоловічок повинні об'єднати свої сили.

Одного разу до Біллі Джойса, автора книги, яка лягла в основу мультфільму, підійшла маленька дочка і запитала: "А чи зустрічався коли-небудь Санта з Великоднім Кроликом? А з Пісочним чоловічком? А з Зубною феєю?". Так і народилася ідея написання книги. "Ми, як "Месники", тільки анімовані", - пожартувала Зубна фея Айла Фішер після прем'єри.

"Кіт у чоботях"

"Перше правило - не говорити про Бобовий клуб. Друге правило - ніколи не говорити про Бобовий клуб".

Історія пригод чарівного і хитромудрого Кота до його зустрічі зі Шреком і Віслюком. Одна хвилин сміху, як відомо, дорожча за кіло горіхів, а ця іскрометна комедія про пригоди хороброго і шляхетного захисника слабких та борця з несправедливістю подарує їх цілу купу.

"Принц Єгипту"

Ще одна версія біблійної історії про двох юнаків - Мойсея та Рамзеса, чиє протистояння змінило долю всього людства.

Безсумнівно, саундтрек до цього фільму прекрасний, а композиція "When You Believe" взагалі отримала "Оскар". Єдине, чого нам не вистачило в цьому фільмі - пісні "Let my people go" у виконанні неймовірного Луїса Армстронга. Вона б сюди дуже добре підійшла.

"Змивайся!"

Одного разу життя звичного до розкоші пацюка Родді летить шкереберть, і він опиняється у міській каналізації.

Іван Ургант, який озвучив Родді в російській версії фільму, на питання, чим особисто йому симпатичний головний герой відповів, що "він, як і більшість героїв цього мультфільму, проповідує добре, розумне та вічне і відкидає зле, низьке і погане". А ще він упевнений, що мультфільм неодмінно сподобається дітям, бо діти дуже сильно відчувають різницю між хорошим і поганим.

Телепрограма