Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

9 звичок щасливих людей

9 звичок щасливих людей

14 жовтня 2014 | 16:24

Як потрібно жити і що треба робити, щоб бути щасливим. Продовжуємо публікацію простих правил, які допоможуть змінити ваше життя на краще.

"Щастя це звичка - розвивайте її" - Елберт Хаббард.

1. Не судіть себе, а вчіться на своїх помилках

Пам'ятайте про те, що ваші помилки - це не ви самі. Ваші невдачі - це всього лише характеристика вашої дії, а не оцінка вас, як особистості. Спробуйте  позбавитись від негативних переконань, на кшталт: "Я чогось не можу", "У мене нічого не виходить", "Я цього не заслуговую" та інших.

Пам'ятайте, що такі судження - це всього лише минулий досвідом певних ситуацій і вони жодним чином не визначають ваші справжні здібності та потенціал

2. Обирайте своє оточення

Цікаво було б підрахувати, скільки часу ми проводимо разом з людьми, з якими у нас немає нічого спільного, окрім приналежності до однієї соціальної групи. Хіба не стали б ми щасливіші, якби провели ревізію свого оточення і почали більше часу проводити з тими людьми, спілкування з якими надихає нас і дарує нам радість?

3. Вчіться казати "ні"

Іноді це дійсно необхідно - вміти сказати "ні" іншій людині, якщо те, про що вас просять, суперечить вашим інтересам і бажанням. Ви ніколи не будете щасливі, якщо між своїми інтересами та інтересами інших людей, будете обирати друге.

4. Смійтеся над собою, це корисно:)

"Пускай капризен успех, он выбирает из тех, кто может первым посмеяться над собой". Здатність бачити в неприємній ситуації комічні сторони дуже сильно допомагає в житті. Вона, як правило, властива щасливчикам, які не відносяться до себе і до ситуації дуже серйозно.

5. Допомагайте іншим

Давно відомий засіб від смутку: "Якщо тобі погано, знайди того, кому ще гірше, і допоможи йому". Але ж зовсім не обов'язково чекати на важкі часи, щоб допомагати іншим. У щасливої людини бажання зробити кращим життя інших виникає легко і органічно.

6. Сприймайте нове з ентузіазмом

Ми боїмося вийти зі свого кокона повсякденності, можливо, він зовсім не те, про що мрієш, але ж у ньому так звично та комфортно. Щасливі люди довіряють життю, вірять у те, що, якщо доля підносить їм щось нове, це може виявитися безцінним подарунком і з вдячністю приймають його.

7. Вмійте вчасно визнати себе неправим

В цьому житті ви можете бути або праві, або щасливі. Ти можеш бути абсолютно правий, але чи є в цьому сенс, якщо у відповідь на свою правоту ти отримаєш біль і агресію іншої людини? Чи не краще просто насолоджуватися життям, приймаючи інших такими, які вони є, і дозволяючи їм не розділяти твою точку зору?

8. Будьте собою. Не порівнюйте себе з іншими людьми

Порівнювати себе з іншими - це вірний шлях зануритися в нескінченну депресію, якщо ви порівнюєте себе з тими, хто краще вас, чи занижуєте свою планку, порівнюючи себе з тими, хто гірше вас. Ні те, ні інше не принесе вам щастя. Замість того, щоб порівнювати себе з іншими, витратьте цей час на те, щоб краще пізнати і полюбити себе. Саме так і роблять щасливі люди.

9. З повагою ставитеся до людей незалежно від їхнього статусу

Люди, які оцінюють інших людей за їхнім положенням в суспільстві, - обмежують свій кругозір і сприйняття світу. Та важливість, яку вони надають статусам, позбавляє їх можливості оцінити життя у всій його повноті та розмаїтті.

Телепрограма