Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

9 найкращих у світі фільмів про кохання. Частина друга

9 найкращих у світі фільмів про кохання. Частина друга

15 жовтня 2014 | 16:23

9 найкращих у світі фільмів про кохання. Частина друга

Осінь радує нас теплими, сонячними днями, а ми продовжуємо знайомити вас з нашою добіркою кращих фільмів про кохання:

1. "Любий Джон", дивіться у суботу, о 18:00 на К1!

Історія про кохання, розлуку, почуття обов'язку. Американський солдат закохується в прекрасну дівчину, і нехай доля розлучає їх, але листи від коханої привносять світло і радість в його життя.

У 2012 році журнал "People" назвав Ченнінга Татума найсексуальнішим актором року. Сам же Татум зізнався, що не в захваті від цього: "Цей титул - суцільне знущання. Я його називаю "довічною ліцензією для моїх близьких" - вони на довгі роки отримали право насміхатися наді мною. Серйозно! Навіть дружина довгий час жартувала: "Агов, найсексуальніший чоловіче, зроби-но мені кави!".

2. "Форест Гамп"


Дивовижна історія життя і кохання людини. Герой, не маючи блискучого інтелекту, стає учасником багатьох неймовірних подій.

У сцені, де Форест виступає перед натовпом і у нього відключається мікрофон, Хенкс, за його словами, говорить: "Іноді, коли люди їдуть до В'єтнаму, вони повертаються додому без ніг. Іноді вони не повертаються взагалі. Це погано. Це все, що я хотів сказати про В'єтнам". До речі, за умовами контракту за зйомки в цьому фільмі Хенкс повинен був отримати не чітко обумовлений гонорар, а відсоток від зборів фільму. В результаті відсотків набігло на кругленьку суму в сорок мільйонів доларів.

3. "Щоденник пам'яті"


Справжньому коханню не відомі соціальні відмінності, і воно завжди щедро обдаровує тих, хто вміє любити по-справжньому. Незважаючи на перепони, герої фільму змогли пронести своє кохання через все життя.

Важко в це повірити, але стосунки між Райаном Гослінгом і Рейчел Макадамс спочатку не склалися. Вони постійно лаялись, а Гослінг навіть хотів, щоб Макадамс замінили іншою актрисою. Невідомо, коли точно настав переломний момент в їхніх стосунках, але після закінчення зйомок актори почали зустрічатися. Красива історія кохання тривала три роки (як не згадати тут про Бегбедера?), після чого пара розлучилася. Розбите серце Гослінга вилікувала інша кіно-красуня - Єва Мендес, ну а МакАдамс все ще продовжує шукати справжнього принца.

4. "Вам і не снилось"


Вічна історія Ромео і Джульєтти на сучасний лад. Юні школярі Роман і Катя покохали один одного, однак, близькі категорично проти їхніх стосунків.

Доля Микити Михайлівського, як і доля його екранного героя, була трагічною. Актор помер від лейкемії, коли йому було лише 27 років. Його кохану жінку теж звали Катею, як і його суджену у фільмі. І саме до неї були звернені його останні слова. Похований Микита Михайлівський на Комарівському кладовищі неподалік від Санкт-Петербурга і на його могилі стоїть скромний пам'ятник, створений за проектом його дружини.

5. "Англійський пацієнт"


Кінець Другої світової війни. Юна санітарка доглядає за важко пораненим пацієнтом, у якого нічого не залишилося в житті, окрім спогадів про своє велике кохання.

Спочатку обставини для фільму складалися не дуже оптимістично. Творці проекту побоювалися, що кіностудії не захочуть фінансувати проект, адже його тематика зовсім не популярна в сучасному кінематографі. Крім того, зйомки картини повинні були проходити в пустелі в дуже важких умовах, і ніхто не був впевнений, що найвідоміші актори погодяться на таке. На щастя, всі питання були улагоджені й фільм вийшов в прокат, де його чекав неймовірний успіх. "Англійський пацієнт" отримав дев'ять "Оскарів" і заробив 230 мільйонів доларів, що майже в 10 разів перевищило бюджет картини.

6. "Привид"


Його кохання було настільки сильне, що, коли він загинув, хтось нагорі дозволив йому повернутися на землю у вигляді привида, щоб захистити кохану.

Сценарист фільму Брюс Джоел Рубін захотів, щоб головну роль грав Патрік Суейзі після того, як побачив, що в одному з інтерв'ю Суейзі заплакав, розповідаючи про свого батька. "Якщо актор, який виглядає настільки мужньо, може плакати, він буде ідеальним для цієї ролі". Демі Мур, між іншим, теж отримала свою роль завдяки сльозам, а точніше, завдяки своєму вмінню заплакати по команді.

7. "P.S. Я люблю тебе"


Ще один фільм про кохання, яке сильніше за смерть. Молода жінка, яка залишилася вдовою, з'ясовує, що її чоловік залишив для неї 10 послань, які допомагають їй впоратися з болем втрати і почати нове життя.

З ким тільки не приписували романи красунчику Джерарду Батлеру! Мабуть, що з усіма його партнерками, і Хіларі Суонк не стала виключенням. Схоже, статус Батлера, як вічного холостяка, і його харизма притягують до себе подібні припущення. Між тим, достовірно про особисте життя актора журналісти мало що знають. Проте, точно відомо, що у Батлера є одна постійна і по-справжньому сильна любов - його чарівний мопс Лоліта.

8. "Дім біля озера"


Герой фільму знаходить у поштовій скриньці свого нового дому лист від його колишньої власниці. Він відповідає їй, однак, виявляється, що їх розділяє не тільки відстань, але й час...

Багаторічна дружба Сандри Баллок і Кіану Рівза, напевно, допомогла акторам достовірно зіграти закохану пару. За дванадцять років до цього вони вже знімалися разом у фільмі "Швидкість" і ось доля знову звела їх разом на знімальному майданчику. "Коли знімали наші з Кіану інтимні сцени, на нас були спрямовані очі 60 членів знімальної групи, але завдяки моєму партнеру мене це не бентежило, і я відчувала себе комфортно" - зізналася Сандра Буллок.

9. "Пам'ятай мене"


Тайлер пригнічений смертю старшого брата, Еллі не може змиритися зі смертю матері. Одного разу вони зустрічаються і розуміють, як багато спільного між ними.

А ось для Роберта Паттісона зйомки інтимних сцен у фільмі "Пам'ятай мене" виявилися важким завданням. По-перше, Крістін Стюарт, з якою у Паттісона були романтичні стосунки, ревнувала його до Емілі де Рейвін. А по-друге, скромний Паттісон просто соромився. Пізніше він навіть зізнався, що зйомки в цьому фільмі змусили його поважати порнозірок, адже він зрозумів, як важко їм доводиться.

Кохайте і будьте коханими, наші дорогі глядачі!

Телепрограма