Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Топ 10 найкращих фільмів про роботів

Топ 10 найкращих фільмів про роботів

17 жовтня 2014 | 14:48

Тема створення штучних людей завжди захоплювала не лише науковців, а й кінематографістів. Втім, для того, щоб цікавитися подібними речами, не потрібно володіти спеціальними знаннями, достатньо просто бути мрійником. Пропонуємо вашій увазі добірку найкращих фільмів про роботів.

1. "Трансформери" - дивіться у неділю, о 20:00 на К1!

Звичайний підліток Сем опиняється в епіцентрі протистояння двох рас інопланетних роботів, які прибули на Землю. Він поки не знає, що саме в його руках ключ до верховної влади.

Ходять чутки, що Меган Фокс і Шайа Лабаф знімуться в п'ятій частині "Трансформерів". Нагадаємо, що на зйомках фільму "Трасформери-3" стався грандіозний скандал між режисером фільму Майклом Беєм і виконавицею головної жіночої ролі Меган Фокс. Іскри так і летіли, Фокс обізвала Бея Гітлером, а він, помстившись, звільнив її з проекту. Але творчі люди не тільки емоційні, але й незлопам'ятні - актриса і режисер трохи позлились один на одного, а потім взяли і помирилися. Цього року у прокат вийшов фільм Бея "Черепашки-ніндзя", в якому зіграла Фокс. Так що, цілком імовірно, що у новій серії "Трансформерів" ми знову побачимо на екрані стару гвардію акторів. Меган Фокс, в усякому разі, не відхиляє такої можливості, особливо, якщо Лабаф теж повернеться в проект.

2. "Штучний розум"


"Його звуть Девід. Йому 11, вага 60 фунтів, зріст 4 фути 6 дюймів, волосся каштанове. Його любов справжня. Але він сам - ні".

Цей фільм режисер Стенлі Кубрик задумав зняти ще в далекому 1969 році й протягом 30 років намагався реалізувати свою ідею. У 1985 році компанія "Ворнер бразерс" навіть погодилася фінансувати фільм і покрити прокатні витрати, однак, це ні до чого і не привело У Кубрика часто виникали розбіжності зі сценаристами і він відволікався на інші проекти. Але після смерті Кубрика, Сітвен Спілберг, близький друг покійного, вирішив все-ж-таки зняти цей фільм, щоб вшанувати пам'ять товариша. Журнал "Rolling Stone" назвав картину Спілберга "справжньою роботою справжнього кінематографіста".

3. "Термінатор", серія фільмів

Присланий з майбутнього кіборг-вбивця намагається знищити молоду жінку, від якої залежить доля майбутнього. Так починається ця легендарна сага.

Гонорари Арнольда Шварценеггера за "Термінаторів" росли в геометричній прогресії -750 000 доларів за перший фільм, 14 мільйонів доларів за другий і 30 мільйонів за третій. Останнім гонораром він, в якійсь мірі, зобов'язаний Джеймсу Камерону. Все було так - Шварценеггер категорично відмовлявся грати в "Термінаторі-3", якщо режисером фільму буде не Камерон. Джеймс Камерон також категорично не погоджувався знімати цей фільм. Однак, особисто порадив Шварценеггеру запросити гігантський гонорар, щоб від нього відчепилися. Але продюсери фільму порадилися між собою, звели дебет з кредитом і вирішили, що цілком можуть собі дозволити подібне марнотратство.

4. "Я, робот"


У далекому 2035 році поліцейський-технофоб розслідує злочин, пов'язаний з роботами. І це може привести до гігантської катастрофи.

Недалеко пішов від Шварценеггера і Вілл Сміт, який виконав головну роль у фільмі "Я, робот". За нього він отримав 28 мільйонів. Між тим, для Сміта важливим був не тільки гонорар, а й зміст ролі, адже він вирішив змінити амплуа і показати, що він може бути серйозним драматичним актором. Можна з упевненістю сказати, що роль вольового і серйозного детектива Дела Спунера принесла акторові не лише моральне, а й матеріальне задоволення.

5. "Жива сталь"


Дія фільму відбувається в майбутньому, коли традиційні боксерські поєдинки перестали викликати інтерес публіки. Їх замінили битвою роботів. Колишній боксер Чарлі Кентон знаходить бракованого робота, але виявляється, що у того є всі шанси, щоб стати чемпіоном.

Зіграти цю роль було для Х'ю Джекмана справою честі. Адже його власний батько був чемпіоном з боксу в армії. А ще фільм "Жива сталь" став першим фільмом за участю Джекмана, який актор показав своїм дітям. Свій вибір він пояснив так: "До цього я переважно знімався в досить серйозних фільмах і ще в "Людях Ікс". Але в "Людях Ікс" я граю хлопця, який постійно розрубує людей на частини, а я все життя намагаюся переконати моїх дітей не вбивати один одного. Якби вони побачили, як мій герой ріже всіх навколо, навряд чи це допомогло б моїй батьківській місії".

6. "Пригоди Електроника"


Школяр Сергій Сироїжкін випадково зустрічається зі своїм двійником - роботом Електроником. З цієї зустрічі починається неймовірна низка пригод для обох героїв.

Дуже довго творці не могли знайти акторів для двох головних персонажів фільму.
"- Якось мороз стояв під 40 градусів, і, крім братів Торсуєвих, на зустріч ніхто не прийшов, - розповідає другий режисер картини Юлія Константинова. - Привела їх мама. Вони щось прочитали, зіграли на гітарі, заспівали. І хоча на головні ролі ми планували хлопчиків молодшого віку, але затвердили все ж 12-річних Торсуєвих. Юра на пробах став Електроником, а Володя - Сироїжкіним, але щось не виходило. Тоді режисер поміняв їх місцями - і зйомка пішла, як по маслу".

Яку тільки долю не приписували вже дорослим Електронику та Сироїжкіну, навіть ходили чутки про їхнью смерть. На щастя, це лише чутки, насправді хлопці живі та здорові. Володимир працює в адміністрації Красноярського краю радником заступника губернатора з митних питань. А Юрій керує відділом корпоративних зв'язків московських дилерів "Автоваза".

7. "Той, що біжить по лезу"


Група кіборгів здійснює втечу з космічної колонії на Землю. Колишній детектив Рік Декард повинен знайти їх і з'ясувати їхні цілі.

Зйомки цього фільму були нелегкі. Режисер Рідлі Скотт часто робив по кілька десятків дублів навіть незначних сцен, що дуже вимотувало знімальну групу, особливо акторів. Харрісон Форд, за словами його колег, виглядав щасливим тільки в останній день зйомок. Між ним і режисером справа ледь не дійшла до бійки. Крім того, бюджет постійно збільшувався, грошей увесь час не вистачало, і продюсери кілька разів хотіли замінити Скотта іншим режисером.

Однак, фільм був знятий і став не тільки одним з найвидатніших фантастичних фільмів, а й основоположником нового стилістичного напряму в кінематографі, який пізніше отримав назву кіберпанк.

8. "Робокоп"


Смертельно поранений поліцейський повернений до життя в якості супер-робота. Його місія - творити справедливість, але що робити герою з власними спогадами?

Фільм про робота-поліцейського багато чого взяв від інших фантастичних фільмів. Почнемо з того, що сама ідея створення фільму спала на думку сценаристові Едварду Ноймайєру, коли він проходив повз знімальний майданчик фільму "Той, що біжить по лезу". У рекламному ролику фільму звучить музика з «Термінатора». І навіть у сцені в магазині покупець вибирає комікс "Залізна людина".

9. "Тихоокеанський рубіж"


Землю атакували монстри, які прийшли з тихоокеанських глибин. Для боротьби з ними, земляни створюють своїх монстрів-роботів.

Деякі критики називають фільм альтернативою "Трансформерам". А для любителів "Ігри престолів" цей фільм буде примітний, в першу чергу, тим, що музику для нього написав Рамін Джаваді.

10. "Степфордські дружини"


Щось дивне відбувається в містечку Степфорд - жінки цього міста занадто ідеальні, щоб бути справжніми.

Ще один фільм, зйомки якого були вкрай непростими. Таку кількість "ворожості" в рамках одного проекту треба ще пошукати. Ніколь Кідман не порозумілася з Метью Бродеріком, Гленн Клоуз недолюблювала Бетт Мідлер, а Мідлер щось не поділила з Крістофером Уокеном. Уокен же постійно конфліктував з продюсером Скоттом Рудін. А той у свою чергу з самого початку злився на Харві Вайнштейна, голову кіностудії "Мірамакс". Але, що означає професіонали? Зібралися, забули образи і зробили справжнє кіно. На радість нам, глядачам.

Телепрограма