Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 найкращих фільмів про танці

10 найкращих фільмів про танці

23 жовтня 2014 | 14:59

Для того, щоб потрапити на знаменитий віденський різдвяний бал, потрібно обов'язково вміти танцювати вальс. Герої фільмів з нашої сьогоднішньої добірки потрапили б туди з легкістю, адже вони вміють танцювати не тільки вальс, але і набагато складніші танці. Пропонуємо вашій увазі наш рейтинг найкращих фільмів про танці найрізноманітніших напрямків.

1. "Брудні танці", дивіться у суботу о 18:00 на К1!

Юна недосвідчена дівчина із заможної родини знайомиться з бідним, але дуже красивим, професійним танцюристом і стає його ученицею.

Автор сценарію і продюсер фільму Елінор Бергстін кілька років марно оббивала пороги кіностудій, доки керівники однієї невеликої студії не виділили п'ять мільйонів доларів на зйомки - суму, навіть за мірками того часу, дуже скромну. Постановку довірили режисерові початківцю Емілю Ардоліно, актори були запрошені маловідомі (в далекому 1987 році сам Патрік Суейзі був маловідомим актором - "Привид", "На гребені хвилі" і титул найсексуальнішого чоловіка будуть в його житті пізніше), і економити доводилося буквально на всьому. Власне кажучи, багато від цього фільму не очікували - окупить витрачені на нього гроші - і добре. Але картина мала приголомшливий успіх і зібрала в прокаті більше двохсот мільйонів доларів, чим, певно, здивувала своїх творців.

2. "Давайте потанцюємо"


Що може принести радість людині, у якої все є? Якщо ця людина ти сам, то, можливо, - уроки танців?

Герой Річарда Гіра в цьому фільмі - зразковий сім'янин, який думає про інших жінок, виключно як про партнерок по танцях. А от самому Гіру, мабуть, не судилося бути сім’янином. Обидва його шлюби розпалися, а нещодавно він розлучився зі своєю останньою коханою - моделлю Падма Лакшмі, з якою почав зустрічатися півроку тому. Офіційна версія розриву - надмірна зайнятість. До речі, Річард Гір - не перша знаменитість в житті Лакшмі. Кілька років вона була одружена зі скандально відомим письменником Салманом Рушді.

3. "Крок вперед"


Коли вуличний танцюрист Тайлер знайомиться з Норою, у нього з'являється шанс змінити своє життя.

Саме на зйомках цього фільму познайомилися Ченнінг Татум і Джина Деван - одна з найбільш благополучних голлівудських пар. Зараз, мабуть, рідко трапляються настільки прості історії кохання - зустрілися, покохали один одного, пропозиція руки і серця, розкішне весілля в Малібу, медовий місяць на Балі, спокійне сімейне життя, народження дочки. Ось уже 8 років вони разом і щасливі. Заздримо білою заздрістю вам, Ченнінг і Джина, так тримати!

4. "Лихоманка суботнього вечора"


З ранку до вечора Тоні Манеро працює в маленькому магазинчику в Брукліні, але ночами він - король танцполу.

Культовий фільм епохи диско мав неймовірний успіх. Джон Траволта, який зіграв Тоні, став не просто суперзіркою, але і прикладом для наслідування мільйонів - шанувальники копіювали його зачіску, одяг і манеру рухатися. Саундтрек до фільму, записаний групою Bee Gees, став одним із найбільш продаваних в історії і виграв "Гремі" в номінації "Саундтрек року" (композиція "How deep is your love" теж звідти). Картину неодноразово пародіювали в різних телевізійних шоу. А відомий американський кінокритик і журналіст Джон Сіскель зізнався, що цей фільм він дивився 17 разів! Нам здається, що це вражаюче число, навіть для кінокритика.

5. "Танцюрист Диско"

Бідний індійський хлопчик Джимі завдяки своєму таланту і працьовитості, стає зіркою диско.

В епоху застою західні фільми на зразок "Лихоманка суботнього вечора" були для нас недоступні, але вже "Танцюрист диско" став справжнім хітом. Заради цього фільму глядачі вистоювали величезні черги в кінотеатри, дивилися його по декілька разів, а після перегляду - кілька днів обговорювали з усіма знайомими. І якщо для західних глядачів кумиром був Траволта, то для наших співвітчизників ним став Мітхун Чакраборті.

Після виходу "Танцюриста диско" Чакраборті був найулюбленішим, найпопулярнішим і найбільш високооплачуваним актором.
Однак, і в його житті настали важкі часи. Сталося це, коли цілих двадцять фільмів з його участю один за іншим з тріском провалилися в прокаті. Хтось на місці Чакроборті зневірився б, але тільки не він. Актор зібрав залишки своїх заощаджень і вирішив зайнятися власним бізнесом - відкрив мережу готелів і заснував кіностудію з виробництва малобюджетних фільмів. Обидві ідеї виявилися успішними, і сьогодні Мітхун Чакраборті не тільки жива легенда індійського кіно, але і процвітаючий власник бізнес-імперії.

6. "Тримай ритм"


Фільм заснований на історії професійного танцюриста і викладача танців П'єра Дюлейна. Він один вірить у талант своїх учнів - групи проблемних підлітків.

Виконавець ролі Дюлейна Антоніо Бандерас нещодавно став завидним холостяком - його шлюб з Мелані Гріфіт, який тривав майже двадцять років, підійшов до свого логічного завершення. Хоча, хто знає, чи довго він протримається в цьому статусі - на Канський кінофестиваль актор прийшов зі своєю новою подругою - голландкою Ніколь Кемпелен, яка працює в інвестиційно-банківському бізнесі.

А ще актор зізнався в інтерв'ю Каті Осадчій, що він стежить за подіями в Україні, підтримує українців і сподівається, що скоро зможе відвідати нашу країну. Ну і як же його можна не любити?

7. "Бурлеск"


Дівчина Алі з маленького містечка приїжджає до Лос-Анджелесу і отримує роботу в нічному клубі "Бурлеск", який належить колишній танцівниці. Однак, незабаром з’ясовується, що Алі не тільки добре танцює, але і чудово співає.

На головні жіночі ролі творці фільму з самого початку розглядали лише Шер і Крістіну Агілеру. А ось за роль Джека Міллера довелося поборотися декільком акторам, в тому числі двом зіркам фільму "Сутінки" - Роберту Паттісону і Кему Жиганді. Переміг, як ми знаємо, Жиганда.

Крістіна Агілера під час зйомок фільму переживала розлучення з чоловіком. Незважаючи на труднощі в особистому житті, Агілера блискуче впоралася з роллю, продемонструвавши всім, що вона, як і її героїня, - по-справжньому сильна жінка.

8. "Шоугьолз"


Молода провінційна танцівниця Номі приїжджає підкорювати Лас-Вегас. Вона мріє танцювати в найпопулярнішому шоу міста "Зоряний пил", але шлях до слави виявляється тернистий.

У фільму Пола Верховена (який до цього зняв "Основний інстинкт"), досить незвичайна доля. Після виходу на екрани, він буквально провалився, отримав розгромні відгуки критиків, був номінований на премію "Золота малина" (премія за найгірші досягнення в кінематографії) в 13 номінаціях і виграв 7 з них. А через деякий час критики змінили свою думку на діаметрально протилежну і проголосили картину культовою для своєї епохи. Крім того, фільм зібрав неймовірну виручку у відеопрокаті (можливо, справа в тому, що глядачі просто соромилися ходити на нього в кінотеатри?).

9. "Танці без правил"

Молодий танцюрист Скотт Хастінг під час серйозного конкурсу з бальних танців наважується виконати заборонені рок-н-рольні па.

Перший фільм режисера База Лурмана, який зняв "Мулен Руж!" І "Великого Гетсбі". Після показу цієї австралійської картини на Канському кінофестивалі, публіка аплодувала стоячи цілих 15 хвилин, а права на його показ у Великобританії були одразу ж викуплені за 1 мільйон фунтів агентом компанії "Rank Films". У нашому прокаті фільм вийшов під назвою "Чітко за правилами".

10. "За мною останній танець"

Ще одна історія кохання між танцівником і його ученицею - колишньою балериною, яка хоче танцювати хіп-хоп.

З актрисою Джулією Стайлз, після виходу фільмів з її участю, постійно трапляється щось хороше. Режисер Томас Картер запросив її на головну роль у фільмі "За мною останній танець" після того, як побачив танок на столі в її виконанні в фільмі "10 причин моєї ненависті". А після виходу фільму "За мною останній танець" журнал "People" включив актрису до списку найкрасивіших людей планети.

Телепрограма