Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 найпопулярніших дієт у світі. Частина перша

5 найпопулярніших дієт у світі. Частина перша

27 жовтня 2014 | 14:44

"- Лікарю, мені потрібен ефективний засіб для схуднення.

- Немає проблем. Я вам пропишу вугілля.

- В порошках або в пігулках?

- В мішках. Вагони будете розвантажувати!"

Для тих же, хто хоче схуднути, не вдаючись до важких фізичних навантажень, сьогодні ми публікуємо першу частину нашого рейтингу найпопулярніших світових дієт.

1. Дієта Дюкана


В основі дієти - чергування білкових і овочево-білкових днів, вживання в їжу переважно білкових продуктів при максимальній відмові від вуглеводів та жирів. Крім цього, вся дієта розбита на чотири етапи, два з яких спрямовані виключно на закріплення отриманого результату. Ще дві обов'язкові умови дієти - щодня з'їдати певну кількість висівок і випивати велику кількість води.

Плюси: відчутне зниження ваги; простота і конкретність рекомендацій; відсутність необхідності рахувати калорії; не викликає відчуття голоду.

Мінуси: на думку лікарів, надмірність білків і нестача жирів може привести до проблем з нирками, браку сил, запаморочень та інших проблем зі здоров'ям.

2. Кремлівська дієта


Білкова дієта з низьким вмістом вуглеводів. Принцип дієти заснований на тому, що людський організм без вуглеводного живлення починає інтенсивно переробляти жири, при чому, не тільки ті, які він отримує з їжею, а й накопичені в тілі. За цим принципом працює будь-яка білкова дієта, але Кремлівська дієта дозволяє вживати в їжу абсолютно всі білкові продукти, навіть не дуже корисні.

Плюси: дозволяє знизити вагу; не викликає відчуття голоду.

Мінуси: виключення з раціону овочів і фруктів, вживання шкідливих і жирних продуктів може негативно вплинути на роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок.

3. Дієта за Монтіньяком


В основі дієти лежить таке поняття, як глікемічний індекс. Глікемічний індекc демонструє, як впливає вживання того чи іншого продукту на рівень цукру в крові. Чим нижче глікемічний індекс продукту, тим менше він сприяє відкладанню жирів. Тому в своїй системі харчування Монтіньяк радить вибирати їжу з низьким глікемічним індексом. Другий принцип цієї дієти - роздільне харчування.

Плюси: швидка втрата ваги; позитивний вплив на роботу серцево-судинної системи та організм в цілому; відсутнє відчуття голоду.

Мінуси: не можна вживати в їжу деякі готові страви, тому що за Монтіньяком їхні складові можуть не поєднуватись одне з одним.

4. Голлівудська дієта


Базові принципи дієти - зниження кількості споживаних калорій і відмова від солі. Також повністю виключаються вироби з борошна, цукор і алкоголь. Продукти готуються на пару або відварюються без додавання жирів. Пити дозволяється каву та зелений чай, але ідеальний варіант - це вода, яку необхідно вживати у великих кількостях. Крім того, дотримуючись цієї дієти, необхідно відмовитися від сніданків.

Плюси: швидке зниження ваги.

Мінуси: якщо не дотримуватися принципів здорового харчування, після закінчення дієти кілограми швидко повертаються; дієти не можна дотримуватися більше двох разів на рік, в іншому випадку можливе порушення обміну речовин, підвищення згортання крові.

5. Японська дієта


Основний принцип японської дієти полягає в повній відмові від солі, цукру, алкоголю та солодкого, і у вживанні великої кількості води. Власне кажучи, майже як у голлівудській дієті. В японській дієті дозволяється снідати, але, в цілому, вона ще більш жорстка, ніж голлівудська. Ще одна важлива вимога цієї дієти - заміна звичних для нас столових приладів на китайські палички. Нібито так ви не тільки з'їсте менше, але і психологічно налаштуєтесь на потрібний лад.

Плюси: значне зменшення ваги

Мінуси: дієта дуже жорстка, не дозволяє навіть найменшого порушення режиму; після закінчення дієти може повернутися не тільки втрачена вага, але й відчутно набереться додаткова.

Телепрограма