Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 унікальних місць на Землі від програми "Орел і Решка. На краю світу"

5 унікальних місць на Землі від програми "Орел і Решка. На краю світу"

28 жовтня 2014 | 14:46

Першою людиною, яка побувала на всіх земних континентах, за винятком Антарктиди, був мореплавець Джеймс Кук. Нашим ведучим, за час існування програми "На краю світу", вдалося побувати в таких місцях, куди не ступала навіть нога Кука. І сьогодні ми пропонуємо вам згадати найкрасивіші місця з цієї програми.

Вануату, Океанія. Сьогодні о 20:00 на К1!


"Є в Океанії архіпелаг під назвою Вануату, який колись називався - острови Нові Гебриди, і там ніколи не знали голоду. Загублений між Новою Каледонією і островами Фіджі, Вануату тисячоліттями мав дві рідкісні переваги - достаток і усамітнення". Цими словами починається роман бельгійської письменниці Амелі Нотомб, і вони повністю описують Вануату.

Вануату - це держава-архіпелаг у Тихому океані неподалік від Австралії, яка складається з 83 островів. Багато куточків на цих островах до сьогодні абсолютно не торкнулася цивілізація. Вануату - відносно молода держава, вона стала незалежною лише в 1980 році, а до цього була колонією Великобританії та Франції. Тоді ж країна і отримала свою офіційну назву, яка в перекладі означає "Вічна земля".

Якщо вірити дослідженням ООН (а у нас немає підстав їм не вірити), у Вануату живуть найщасливіші люди на планеті. Тут немає дуже багатих, але немає і зовсім бідних, немає розкоші, та й злиднів теж немає. Природа цього краю щедра - фруктів, овочів, риба та м'яса тут удосталь цілий рік, тому необхідності у важкій праці у мешканців Вануату немає. Вони цілком можуть дозволити собі насолоджуватися життям в блаженному неробстві.

Гонолулу, Гавайї


Гонолулу - столиця американського штату Гавайї, і, як не дивно, ще й найбільше місто в світі. Справа в тому, що за гавайською конституцією місто і округ Гонолулу - єдиний муніципалітет. А до округу Гонолулу відноситься не тільки весь острів Оаху, на якому розташоване місто, але і незаселені Північно-Західні острови, які простягнулися на дві з половиною тисячі кілометрів. Тепер, якщо вас запросять на передачу "Що? Де? Коли?", ви точно будете знати, що відповісти на питання, яке місто в світі найбільше.

З гавайської "Гонолулу" перекладається як "відокремлена бухта". І якщо в цьому словосполученні слово "відокремлена" залишилося в далекому минулому, то бухта є тут і зараз і вона дійсно чудова - закрита від бур і ураганів, з ніжним золотистим піском. Додайте сюди м'якість клімату і красу природи - і ви отримаєте ідеальне місце для відпочинку.

Відомий американський актор і улюбленець жінок Кіану Рівз має гавайське коріння. А нинішній американський президент Барак Обама - той і зовсім уродженець Гонолулу.

Танзанія, Африка


Танзанію називають найбарвистішою країною в Африці. Недарма третю частину її території займають національні заповідники. Саме в Танзанії знаходиться гора Кіліманджаро, відома, завдяки Хемінгуею, своїми снігами. Озеро Вікторія, озеро Танганьїка і архіпелаг Занзібар - це все теж тут.

У жодній іншій африканській країні немає такого розмаїття флори та фауни. Мультфільм "Мадагаскар-2" бачили? Якби він був документальним фільмом, його б точно знімали в Танзанії.

А ще в цій країні живуть дивовижні люди. На Олімпійських іграх 1968 року в Мехіко стався такий випадок. Танзанійський легкоатлет Джон Стівен Акварі на початку марафонського забігу впав і пошкодив ногу. Однак, він не зійшов з дистанції (нагадуємо, що її довжина в марафоні - 42 кілометри 195 метрів!), а добіг до фінішу. Коли він фінішував, вже давно закінчилася церемонія нагородження, сонце сіло, а більша частина глядачів вже розійшлася. Але ті, хто залишився, зустріли його шквалом оплесків. "Моя країна відіслала мене за сім тисяч миль не для того, щоб я стартував, а для того, щоб я фінішував", - пояснив спортсмен журналістам.

Ірландія


Ірландію часто називають "смарагдовим островом" - через рослинність особливого відтінку, яка залишається зеленою цілий рік завдяки постійним дощам. Крім того, тут дуже хороша екологія, оскільки історично так склалося, що в Ірландії ніколи не було важкої або екологічно шкідливої промисловості. А для інтровертів ця країна - просто рай, адже тут людей навіть менше за собак!

Якщо запитати нашого співвітчизника, які асоціації у нього виникають при слові Ірландія, то, швидше за все, він відповість, що це віскі, пиво Guinnes і Святий Патрік. А ще згадаємо про лікер Baileys! Тобто, все те, що так чи інакше пов'язане з випивкою. Наші ведучі розкажуть, що тут можна подивитися і чим зайнятися, окрім, як посидіти в пабі.

Дівчата, які мріють вийти заміж! Хочемо звернути вашу увагу на одну ірландську традицію - за законами цієї країни, 29 лютого жінки мають право робити пропозицію чоловікам. І, що ще цікавіше, якщо чоловік відмовляється, він зобов'язаний сплатити штраф. Тому дівчата, якщо ваш хлопець довго думає, починайте планувати романтичну поїздку до Ірландії - залишилося якихось півтора роки.

Острів Маврикій


Коли Марк Твен побачив приголомшливу природу Маврикію і поспілкувався з його гостинними жителями, він сказав: "Маврикій існував раніше раю, і Бог створив рай за його образом і подобою". Треба відмітити, не він один замислювався, чи не цей приголомшливої краси острів описується в Біблії під словом "рай"? Втім, у Маврикію є й інші епітети. "Перлина Індійського океану" та "зірка Індійського океану" - найбільш відомі з них.

Маврикій сьогодні - це не лише одне з найкрасивіших місць на землі, але й одна з найбагатших і найрозвиненіших африканських країн, яка має найвищий дохід на кількість населення, чим самі маврікійці дуже пишаються.

Маврикій, хоч і є частиною Африканського континенту, зовсім не схожий на Африку, а більше нагадує Індію.

Саме біля берегів Маврикію можна побачити незвичайну природну аномалію - ілюзію підводного водоспаду. Створюється вона за рахунок рельєфу коралового рифу, яким оточений острів, підводних течій, піску, що рухаються під їхнім впливом, і неймовірно прозорої води.

Телепрограма