Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 найпопулярніших дієт у світі. Частина друга

5 найпопулярніших дієт у світі. Частина друга

29 жовтня 2014 | 13:52

"- Лікарю, мені потрібен ефективний засіб для схуднення.

 - Немає проблем. Я вам пропишу вугілля.

 - В порошках або в пігулках?

 - В мішках. Вагони будете розвантажувати!"

Для тих же, хто хоче схуднути, не вдаючись до важких фізичних навантажень, сьогодні ми публікуємо рейтинг найпопулярніших світових дієт.

1. Волюметрична дієта Барбари Роллс

Друга назва цієї дієти - "об'ємна". Система харчування дієти будується не на зменшенні кількості споживаних калорій, а на заміні одних продуктів іншими. Барбара Роллс вважає, що організм насичується не від калорійності спожитих продуктів, а від їхнього обсягу. Наприклад, в 50 грамах майонезу міститься така ж кількість калорій, як і в кілограмі овочів. Але якщо ви з'їсте кілограм овочів, це заповнить ваш шлунок, в той час як 50 грамів майонезу - ні.

Плюси: дієта передбачає дотримання принципів здорового харчування, не є небезпечною для здоров'я.

Мінуси: калорії доведеться підраховувати; продукти, які можна вживати в їжу, можливо, здадуться вам не дуже смачними.

2. Дієта Палео


Дієта закликає нас згадати, як харчувалися наші стрункі предки епохи палеоліту, тобто, стародавнього кам'яного віку і взяти на озброєння цю систему харчування. Іншими словами, потрібно їсти лише ті продукти, які були в раціоні печерних людей - м'ясо, рибу, овочі, фрукти, ягоди, горіхи. Необхідно виключити зернові, бобові, молочні продукти, цукор і оброблені масла.

Як це працює: коли ви виключаєте з раціону цукор, його рівень в крові нормалізується, і зникають передумови до утворення жирової тканини. Крім того, шматком нежирного м'яса ви насититеся швидше, ніж, наприклад, тарілкою знежиреного сиру.

Плюси: зниження ваги; нормалізація обміну речовин; поліпшення роботи внутрішніх органів.

Мінуси: дієта не збалансована - відмова від молочних продуктів і круп може привести до нестачі поживних речовин в організмом і погано позначитися на загальному стані організму; в умовах сучасного життя дуже важко дотримуватися такого урізаного раціону.

3. Середземноморська дієта


Загалом, це не зовсім дієта, а скоріше - спосіб життя. Сенс її полягає в тому, щоб слідувати звичкам і принципам харчування, які поширені в Середземноморському регіоні - в Італії, Іспанії, Греції, Південній Франції. Звичайно, традиції цих країн відрізняються, але є загальні принципи, схожі для всіх - раціон збагачений легкими білками, вітамінами, мінеральними солями, клітковиною, ненасиченими жирами. В меню багато оливкової олії, а ось напівфабрикатів зовсім немає. Принцип роботи середземноморської дієти дуже простий: ви починаєте харчуватися здоровою їжею - нормалізується обмін речовин - йдуть зайві кілограми.

Плюси: дієта не тільки дозволяє стабілізувати вагу, але і корисна для організму в цілому.

Мінуси: вимагає багато часу і грошей; не підходить тим, хто хоче схуднути швидко.

4. Дієта мадам Жестан з гідромелем


Суть дієти полягає в низькокалорійному чотириразовому харчуванні та в очищенні організму, яке відбувається за допомогою двох чарівних, з точки зору мадам Жестан, продуктів - "гідромеля" (напою, що складається з води, лимонного соку та меду) і очищаючого бульйону. Також рекомендується якомога більше лежати і якомога менше рухатися, адже вертикальне положення ускладнює обмінні процеси. Дієта триває всього два дні, а частота її використання залежить від результатів, яких ви хочете досягти. Якщо це - профілактична чистка організму, достатньо проводити її один-два рази на рік. Якщо ж ви хочете схуднути - дотримуватися її потрібно протягом декількох тижнів поспіль.

Плюси: простота і легкість,

Мінуси: практично немає.

5. Дієта Південного пляжу


Цю дієту, як і середземноморську, важко назвати дієтою. Скоріше це принципи здорового харчування, спрямовані, крім усього іншого, ще й на зниження ваги. Засновник дієти Артур Агатстон дотримується тієї точки зору, що існують "погані" жири і вуглеводи та "хороші". В основу дієти закладений принцип заміни "поганих" поживних речовин "хорошими". "Хороші" речовини - це складні вуглеводи, ненасичені жири, "погані" - прості вуглеводи, транс-жири і насичені жири. Дієта включає в себе три етапи: перебудова обміну речовин, схуднення і подальше підтримання отриманого результату.

Плюси: дозволяє знизити вагу і підтримувати її на потрібному рівні; знижує рівень холестерину та інсуліну в організмі.

Мінуси: на приготування їжі потрібно багато часу; нестача клітковини може негативно позначитися на роботі кишечника.

Телепрограма