Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Хеллоуїн 2014. Що одягти, що приготувати і як святкувати

Хеллоуїн 2014. Що одягти, що приготувати і як святкувати

30 жовтня 2014 | 17:48

Кажуть, в ніч з 31 жовтня на 1 листопада стирається межа між світами. Страшно веселе свято лише раз на рік, від нього віє казкою, містикою і легким жахом.

Це свято корінням сягає до стародавніх кельтів, котрі вважають, що в цей день відчиняються двері у загробний світ, тому злі сили потрібно відлякати, одягнувшись у страшні костюми.

Щоб повеселити друзів або колег по роботі, спробуйте влаштувати свій маленький «шабаш». Мінімум затрат, побільше фантазії - і максимум задоволення вам буде забезпечено.

Що приготувати на Хеллоуїн

Меню "нечистої сили": черв’яки, голови, вуха, декілька видів "крові": чиста, у складі коктейлів, та підігріта. Кров замініть томатним соком або червоним вином, а якщо хтось із гостей любить щось гарячіше - зваріть глінтвейн.

Черв’яків ви можете зробити з шоколаду, з паштету або купити в магазині мармелад у вигляді черв’яків. "Голову" можна вирізати з невеликих гарбузів: наповніть "череп" сиром, збитим зі сметаною. За людські вуха зійдуть свинячі вушка - вони продаються в магазинах корейської кухні.

Крім "дорослих" частувань, не забудьте про дитячі радощі - цукерки, тістечка, торти, але не звичайні, а тематичні. Щастю дітвори не буде меж.

І не забудьте приготувати хоча б одну страву з гарбуза - це не тільки корисна страва, данина традиції, але й захист від злих духів. Щоб довго не возитися, зваріть гарбузовий суп. Рецепт гарбузового супу дивіться в суботу об 11:00 в програмі "Рецепти щастя"!

Що одягти на Хеллоуїн

Святкування Хеллоуїну не обходиться без маскарадного костюму, тому зробіть його самостійно або придбайте в магазині. Це може бути костюм вампіра, відьми, перевертня, скелета, летючої миші або інше брання. Якщо ваша дитина любить фільми про Гаррі Поттера, то нарядіть його Волан-де-Мортом. Також, до будь-якого костюму повинна підходити певна зачіска (наприклад, мумії волосся краще заховати під шарами туалетного паперу або бинта, а у відьми повинне бути пишне розпатлане волосся). За допомогою спеціальних фарб, тіней і туші зробіть яскравий макіяж. Візьміть з собою необхідні аксесуари: мітлу, чарівні предмети, капелюхи, невеликі ліхтарі у вигляді гарбуза.

А далі - вибирайте варіант святкування і вперед, до нових пригод:)

1. Влаштуйте з друзями костюмований бал або вечірку. Приміщення прикрасьте чорними і помаранчевими стрічками, свічками, черепами, гарбузами і т.д. Знайдіть і скачайте фільми жахів, страшну і водночас кумедну музику – все це потім будеть дивитися і слухати. Влаштуйте "страшну" фотосесію.

2. Зберіть компанію, яка хоче повеселитися (дітей і навіть дорослих), і обходьте навколишні будинки з фразою "витівка або частування" - господарі ж повинні вас чимось пригостити (наприклад, цукерками), або дозволити побешкетувати в будинку. В Україні Хеллоуїн іще не настільки популярне свято, як в США і західних країнах, тому заходите тільки до тих, з ким знайомі, бо більшість людей вас просто не зрозуміє. Ще один варіант - поїхати за місто та зробити костюмований "пікнік" під нічним небом.

3. Хеллоуїн можна святкувати не лише вдома або ходячи в гості з фразою "витівка або частування", в цей день можна піти в клуб. Такий варіант святкування користується найбільшою популярністю, на Заході в тому числі. Не потрібно самому вигадувати сценарії, готувати їжу і декорувати кімнату. Ви приходите на все готове. Тим більше, що в Хеллоуїн в багатьох закладах роблять знижку або навіть дають можливість безкоштовно пройти тим, хто прийшов в костюмах.

4. Для зміцнення корпоративного духу Хеллоуїн в офісі - ідеальний варіант. Але ідеєю повинні перейнятися всі без винятку. Свічки, гарбузи, карнавальні костюми та частування мають бути присутні в будь-якому випадку. Наприклад, жіноча половина колективу може одягатися в костюми відьом, а чоловіча - вампірів. Ну, це вже справа смаку і фантазії.

Телепрограма