Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 кращих фільмів про подорожі у часі

10 кращих фільмів про подорожі у часі

31 жовтня 2014 | 00:23

Тема подорожей у часі з давніх-давен цікавить людство. Вчені-фізики п'ятдесят років ламали голову над тим, щоб знайти закон природи, який забороняє подібні подорожі. І не знайшли! Тому не варто виключати можливість того, що колись ми з вами зможемо повернутися в минуле або побувати в майбутньому. А в очікуванні цього моменту ми пропонуємо вам потішити себе переглядом фільмів, герої яких змогли підкорити час і простір.

1. "Зоряний шлях" - дивіться у неділю о 20:00 на К1!

Фільм, який відроджує легендарний всесвіт Startrack. Такого "Зоряного шляху" ви ще не бачили!

Творців фільму "Зоряний шлях" Роберто Орсі та Алекса Куртцмана протягом багатьох років пов'язує міцна дружба. Роберто Орсі в одному з інтерв'ю розповів, що в основі історії героїв фільму Кірка та Спока - його особисті взаємини з Алексом Куртцманом. "Ми з різних світів. Я народився і провів дитинство в Мехіко, Алекс завжди жив у Штатах. Нас притягують одне в одному якості, яких нам не вистачає в собі. Цей фільм про двох хлопців, які могли б стати ворогами, але замість цього стали друзями".

А ось багаторічний творчий альянс Орсі-Куртцман цього року розпався. Співавтори прийняли рішення розійтися різними шляхами - Алекс Куртцман переключився на проекти про класичних монстрів компанії Universal, першим з яких буде оновлена версія "Мумії", а ось Роберто Орсі продовжує займатися франшизою "Зоряний шлях". Він стане режисером фільму "Зоряний шлях 3", вихід якого приурочений до п'ятдесятиріччя франшизи в 2016 році.

2. "Назад у майбутнє", трилогія


Хто ж відмовиться побувати в минулому? Тільки от, як бути з тим, що подорож в минуле, може змінити сьогодення?

Фільм "Назад у майбутнє" прославив Майкла Джея Фокс на весь світ. У 1991 році, коли актор був на піку своєї популярності, він дізнався, що страждає хворобою Паркінсона. Лікарі говорили, що через 10 років, він навряд чи зможе займатися будь-якою активною діяльністю. Кілька років актор знаходився в глибокій депресії і топив своє горе в алкоголі, однак, знайшов у собі сили впоратися з проблемою. У 1998 році він публічно оголосив про свою хворобу і присвятив життя її вивченню і пошукам методів лікування. Актор написав книгу про цю проблему і навіть знайшов у ній позитивні сторони: "Моя хвороба змусила мене проводити більше часу з сім'єю, і я можу сказати, що моє життя збагатилося завдяки цьому".

3. "Ефект метелика"


Теорія хаосу свідчить про те, що складні системи залежать від найпростіших. Найменші зміни в найпростіших системах призводять до катастрофічних змін у складних.

За десять років, які минули з моменту виходу фільму, багато чого відбулось в житті виконавця головної ролі Ештона Катчера. Але найбільш значуща подія сталася нещодавно - 30 вересня у актора і його дружини Міли Куніс народилася донька. Дівчинку назвали Вайят Ізабель. Міла Куніс розповіла, що в очікуванні народження дочки Ештон активно вивчав російську мова - рідну для Міли. Актори хочуть, щоб дитина росла в двомовній сім'ї і однаково добре володів обома мовами - англійською та російською.

4. "День бабака"


Що робити, якщо тобі доводиться постійно переживати найгірший день у твоєму житті? Вихід один - спробувати зробити його кращим.

Роль самозакоханого коментатора Філа Конорса вважається однією з кращих в кар'єрі Біла Мюрея. Знаменитий актор, якому місяць тому виповнилося 64 роки, нещодавно придбав свій перший в житті мобільний телефон. Мюррей довгий час був відомий, як затятий противник сучасних технологій та різного роду гаджетів. Однак, настав той час, коли він, мабуть, втомився від натиску прогресу і все ж придбав смартфон. "Я купив його, в першу чергу, для того, щоб спілкуватися з моїми синами. Коли я дзвоню їм по звичайному телефону, вони не беруть слухавку, а ось на мої есемески їм доведеться відповідати". Треба відзначити, що свій номер актор дав дуже обмеженому колу осіб.

5. "Гостя з майбутнього"


Московському школяреві Колі Герасимову випадково вдається втілити мрію всіх підлітків - здійснити подорож у майбутнє на машині часу. Однак, назад він повертається вже не один.

Після виходу фільму, виконавиця ролі Аліси Наталія Гусєва стала кумирів мільйонів підлітків і найпопулярнішою дівчинкою в країні. На знімальний майданчик Наталя потрапила випадково - в школу, де вона вчилася, прийшов режисер з кіностудії ім. Горького, який знімав короткометражний фільм. Йому для ролі потрібна була дівчинка, яка добре читає вірші. Вже на студії Наталю помітив режисер Павло Арсьонов, який шукав виконавицю на роль Аліси. Коли режисер знайомився з майбутньою артисткою, він запитав її, в якому році вона народилася. Дівчинка так перехвилювалася, що відповіла «1872-й». У відповідь Арсьонов пожартував: "Ну ось, ти, виявляється, у нас гостя з минулого".

6. "Люди в чорному 3"


Повернутися в минуле, щоб врятувати Землю від катастрофи, яка насувається в сьогоденні, - нове завдання агента Джей.

Перший фільм Уїла Сміта після чотирирічної перерви в акторській роботі. Це Сміт пояснив тим, що йому потрібно було вирости як художнику, і побачити кіно з іншого боку (за цей час він зробив кілька стрічок як продюсер). Але режисерові Барі Зонефельду, який не уявляв "Людей в чорному" без Сміта, вдалося переконати його повернутися до акторського ремесла. Як йому це вдалося, важко сказати, точно вже не за допомогою грошей - гонорар в 20 мільйонів доларів давно став звичайною справою для зірки.

7. "Плезантвіль"


Герої фільму не просто потрапляють до іншого часу, вони опиняються у вигаданому чорно-білому світі. Чи зуміють вони розфарбувати його в яскраві кольори?

Коли головна героїня фільму Дженніфер потрапляє до Плезантвілю, вона отримує ім'я Мері-С'ю. "Мері С'ю" - це стійкий термін у фан-фіках для позначення персонажа, якого автор наділяє перебільшеною гідністю і неймовірним везінням. Такий, знаєте, образ "Хто на світі наймиліший, найгарніший, найбіліший?". Найчастіше автор асоціює його з собою, а точніше зі своїм ідеальним «я».

А ось назва міста, до якого потрапляють герої, не вигадане, а реальне – ним названі близько десяти міст в Штатах і Канаді. Під час рекламної компанії фільму, студія навіть проводила конкурси, в яких розігрувалася подорож в місто Плезантвіль, штат Айова - найменший з усіх Плезантвілів.

8. "Дружина мандрівника у часі"


Герой фільму може переміщатися в часі, проте, не може змінювати хід історії. Але навіщо щось змінювати, коли у тебе вже є все, що тобі потрібно?

Після закінчення зйомок фільму, виконавець головної ролі Ерік Бана одразу ж почав зніматися в "Зоряному шляху", для чого йому довелося поголити голову. Про вихід фільму "Дружина мандрівника у часі", вже було оголошено офіційно, але режисер виявився перфекціоністом. Він вирішив, що деякі сцени зняті не ідеально і їх потрібно перезняти. Уявіть собі його шок, коли він побачив лисого Еріка Бану! Загалом, довелося чекати майже рік, поки волосся у актора відросте, через що фільм вийшов у прокат з таким запізненням.

9. "Ми з майбутнього"


Четверо молодих хлопців, які займаються пошуками старовинних предметів, опиняються в минулому. І це радикально змінює їхню свідомість і погляди на життя.

У нашому сьогоднішньому рейтингу багато фільмів зробили знаменитими акторів, які в них знімалися. Саме після фільму «Ми з майбутнього» став відомим Данило Козловський. На сьогоднішній день Козловський - один з найпопулярніших російських акторів, лауреат безлічі кінематографічних і театральних премій, чоловік року за версією журналу "Glamour", людина року за версією "GQ". Навіть французи не встояли перед харизмою актора - компанія Chanel зняла рекламний ролик, який більше нагадує красивий міні-фільм, з Данилом Козловським та Кірою Найтлі в головних ролях. Зараз графік Козловського розписаний на кілька років вперед, а ми з нетерпінням чекаємо виходу нових фільмів з його участю.

10. "Петля часу"


Змінити майбутнє просто – потрібно лише позбудься від людини в минулому. Схема працює, доки цією людиною не опиняєшся ти сам.

У фільмі головну роль виконують одразу два актори - Джозеф Гордон-Левіт грає молодого Джо Сімонса, Брюс Віліс - постарілого. Гордон-Левіт був готовий зіграти обидві ролі, але режисер фільму Райн Джонсон був упевнений, що в людині зрілого віку є щось таке, що приходить тільки з роками, і це "щось" молодик не зможе зобразити достовірно. До своєї роботи молодий актор підійшов ґрунтовно - щоб перейняти манеру і особливості мови Віліса, він годинами прослуховував монологи молодого Джо, які Віліс записав спеціально для цього.

Телепрограма