Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Смачно і легко! 5 варіантів простих у приготуванні десертів

Смачно і легко! 5 варіантів простих у приготуванні десертів

24 листопада 2014 | 15:48

" - Пиріжок хочеш?
 - Я не їм цукор.
 - І я також. Тільки в булочках, пиріжках та печиві" (Т / с "Два з половиною чоловіки")

Навіть якщо ви не вважаєте себе затятим ласунчиком, певно, і вам також іноді хочеться трохи підсолодити своє життя? Смачний десерт - не просто одна зі страв на вашому столі, це ще й настрій. Без смачних десертів не обходиться жодне свято, а про те, як їх люблять діти, і казати не треба. Тому - готуємо десерти, створюємо настрій, дивуємо та тішимо своїх рідних і близьких. Ми пропонуємо зробити це просто зараз за допомогою простих і дуже смачних, десертів. 

1. Печиво з шоколадним ганашем та мюслями. Рецепт Ніки Досаєвої, ведучої проекту "Рецепти щастя" на К1 (щосуботи об 11:00). Читайте кулінарний блог Ніки з рецептами смачних страв на нашому сайті!

Спочатку приготуємо ганаш, для якого нам знадобляться шоколад і вершки. Ганаш - це шоколадний крем, який дуже популярний у кондитерів. Його використовують для змащування тортів і наповнюють ним французькі тістечка - макароні. Шоколад ми не будемо розтоплювати на водяній бані або на відкритому вогні, а розтопимо в гарячих вершках.

Готові мюслі з сухофруктами - 150 г.

Для ганаша:

Шоколад 50% - 100 г.

Вершки - 100 мл.

1. Виливаємо вершки в каструлю або сотейник, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи, щоб вершки не пригоріли до стінок.

2. До миски кладемо шоколад і заливаємо його гарячими вершками. Вимішуємо до однорідної консистенції, щоб кожен шматочок шоколаду повністю розтопився.

3. Висипаємо мюслі та перемішуємо їх разом з ганашем.

4. Беремо невеликий шматочок пергаменту і змащуємо оливковою олією. Викладаємо на нього ложкою шоколадну суміш і формуємо прямокутний пласт.

5. Потім кладемо цей шоколадний пласт на дерев'яну дошку та ставимо в холодильник на 15 хвилин. За цей час пластівці просочаться і печиво стане м’якими. Цей десерт готується дуже швидко. Як тільки шоколад застиг - печиво можна їсти.

6. Через 15 хвилин дістаємо з холодильника печиво і розрізаємо його ножем на довільні шматочки.

Щоб шматочки не злипалися, прокладаємо між кожним пергаментний папір і прикрашаємо виноградом.

2. Сирна запіканка

Сир (бажано вологий) - 500 г.

Цукор - 100 г.

Манка - 100 г.

Молоко - 50 г.

Вершкове масло - 50 г.

Яйця - 2 шт.

Ванілін - 1 пакетик

1. Сир, цукор, яйця, розм'якшене вершкове масло, молоко, ванілін викласти в миску, добре збити міксером.

2. Всипати манку і добре розмішати.

3. Готову масу викласти у форму для запікання і залишити на 40 хвилин, щоб манка розбухла.

4. Випікати в духовці при температурі 180-200 ̊, приблизно 30-40 хвилин, до золотистого кольору.

Можна подати зі сметаною, згущеним молоком або варенням.

3. Шоколадний кекс за 5 хвилин

Борошно - 4 ст. л.

Цукор - 4 ст. л.

Какао - 2 ст. л.

Яйце - 1 шт.

Молоко - 3 ст. л.

Вершкове масло - 3 ст. л.

1. Борошно, цукор і какао висипте в невелику форму, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі, перемішайте.

2. Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, молоко і знову перемішайте.

3. Встановіть мікрохвильову піч на максимальну потужність (1000 Вт.), поставте туди форму на три хвилини. Зверніть увагу на те, щоб між кексом і краєм форми залишалося якесь місце, тому що в процесі запікання маса почне підніматися і розбухати.

4. Прикрасьте цукровою пудрою, кокосовою стружкою або ванільним цукром.

Подавати з чаєм або гарячим молоком.

4. Шоколадний бісквіт з бананом

Тісто:

Яйця - 6 шт.

Цукор - 1 склянка

Борошно - 3 ст. л.

Какао - 3 ст. л.

Крем:

Вершкове масло - 200 г.

Згущене молоко - 300 г.

Глазур:

Гіркий шоколад - 100 г.

Вершкове масло - 50 г.

Вершки - 50 мл.

Банан - 1 шт.

1. Яйце збити з цукром до однорідної густої маси, потім акуратно додати борошно і какао.

2. Форму для запікання змастити жиром і вилити в неї бісквітне тісто, поставити в духовку. Випікати приблизно 30 хвилин при температурі 180 ̊. Перевірити готовність за допомогою сірника або зубочистки - вона повинна бути сухою.

3. Вийняти бісквіт з форми і одразу ж скласти вдвічі, поклавши в середину качалку. Дати коржу охолонути.

4. Збити масло і згущене молоко в пишну масу.

5. Приготувати глазур, розтопивши шоколад, вершки і вершкове масло на водяній бані.

6. Розгорнути корж, змастити половиною крему, покласти банан і знову змастити кремом.

7. Накрити другою половинкою коржа, зверху вилити глазур.

Можна прикрасити торт тертим горіхом.

5. Лимонний пудинг

На 4 порції:

Розтоплене вершкове масло - 3 ст. л.

Цукор - 100 г.

Сік і цедра одного лимона

Яйце - 2 шт.

Борошно - 4 ст. л.

Молоко - ½ склянки

1. Змішуємо масло, цукор і цедру, збиваємо міксером або віночком.

2. Додаємо сік лимона, жовтки, борошно, молоко, збиваємо після додавання кожного з перерахованих інгредієнтів.

3. Білки збиваємо в густу піну, акуратно додаємо в першу суміш і перемішуємо ложкою до однорідної консистенції.

4. Розливаємо по формах, які ставимо у велику форму, залиту окропом так, щоб рівень води доходив до середини формочок з пудингом.

5. Ставимо в розігріту до 180 ̊ духовку і випікаємо 30 хвилин.

Телепрограма