Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

12 кращих пісень з кінофільмів

12 кращих пісень з кінофільмів

12 грудня 2014 | 11:33

"Для номінації пісня повинна "складатися зі слів та музики",

написаних спеціально для фільму, "яка легко запамятовується",

повинна бути "зрозумілою", також вона має бути використана

у фільмі "зі словами та музикою одночасно"

(не забороняється, якщо пісня звучить під час фінальних титрів)"

(З правил американської кіноакадемії)

Пісні з нашого сьогоднішнього рейтингу не просто складаються зі слів та музики. Ці композиції стали одними з головних прикрас для фільмів, в яких звучали. Вони були володарями найпрестижніших кінематографічних і музичних нагород - "Оскар", "Золотий глобус", "Греммі". Пропонуємо вашій увазі 12 кращих пісень, які подарував нам кінематограф.

1. "Until" - Стінг - "Кейт і Лео" - дивіться цієї неділі на К1!


Герцог Леопольд Олбанський, який живе в XIX сторіччі, опиняється в Нью-Йорку наших днів. Тут він зустрічає Кейт, яка так не схожа на манірних дам його часу.

Стінг згадував, як він працював над цією композицією: "У той час, коли у світі відбуваються такі жахливі події, - скаженіють терористи, йдуть війни - було так приємно подивитися легку, красиву, романтичну картину. Режисер сказав мені, що їм потрібна романтична пісня, яка передає настрій фільму. І я відповів, що з радістю напишу її".

2. "Can you feel the love tonight" - Елтон Джон - "Король Лев"


Спадкоємцю короля савани молодому левові Сімбі доводиться боротися за своє місце під сонцем з власним дядьком.

Творці мультфільму не були впевнені, що Елтон Джон візьме участь у роботі над проектом. Однак, співак все ж з радістю погодився: "Я знав, що Дісней - це класика жанру, це легенда, фільми цієї студії живуть вічно". До того ж музика до мультфільму сильно відрізнялася від тієї, яку він звик писати для себе, через це робота була особливо цікавою.

3. "Skyfall" - Адель - "007 Координати Скайфолл"


Низка небезпечних подій приводить Джеймса Бонда в його родовий маєток у Шотландії - Скайфол.

Незадовго до запису пісні Адель перенесла операцію на голосових зв'язках. Проте, коли вона приїхала до композитора Пола Елворса, у неї вже було безліч ідей, як краще подати ті чи інші моменти в пісні. "Я лише підбирав потрібний їй музичний настрій", - згадує Елворс. "Вона ж привезла з собою головне - голос. І вона завжди знає, як його подати".

4. "Unchained melody" - "The Righteous Brothers" - "Привид"


Моллі загрожує смертельна небезпека. Захистити дівчину може тільки Сем - її нещодавно померлий чоловік, який після смерті перетворився на привида.

"Unchained melody" - композиція, яку найчастіше переспівують у всьому світі. Її виконували Елвіс Преслі, U2, Сінді Люпер, Баррі Манілов і безліч інших чудових музикантів. Але найпопулярнішою вважається версія "The Righteous Brothers", яка і була використана у фільмі "Привид".

5. "Lose yourself" -Емінем - "Восьма миля"

Фільм про життя молодого білого репера, який намагається побудувати кар'єру в сфері, де панують афроамериканці.

"Емінем прийшов до студії та з першого разу записав усі три частини треку, - згадує звукорежисер Стівен Кінг. - Було таке враження, ніби історія в буквальному сенсі вибудовується у нього в голові та починає розпирати череп. І стало зрозуміло, що король хіп-хопу може бути і королем трагедії".

6. "My heart will go on" - Селін Діон - "Титанік"


Історія кохання двох молодих людей, які зустрілися на борту сумнозвісного лайнера, який здійснював свій перший рейс через Атлантику.

Спочатку Джеймс Кемерон був категорично проти використання будь-яких пісень у фільмі. Композитор Джеймс Хорнер разом з автором тексту Уїлом Дженнігсом і співачкою Селін Діон записали "My Heart Will Go On" на свій страх і ризик. Селін Діон згадує, як проходив запис пісні: "Взагалі, того дня я була не в найкращій вокальній формі, зазвичай, я не п'ю каву під час запису, але тоді я випила кілька чашок кави з цукром. Коли я співала, на записі було присутньо безліч людей... Ніхто не здогадувався, що ми робимо такий шедевр". Запис дали прослухати Джеймсу Камерону і режисер здався.

7. "The shape of my heart" - Стінг - "Леон"


Найманий вбивця Леон знайомиться з дівчинкою-підлітком Матільдою, яка живе у сусідній квартирі, та вперше в житті починає відчувати до когось теплі почуття.

Шанувальники Стінга вже багато років намагаються зрозуміти, про що ж ця пісня? Творець композиції відкриває таємницю: "Я написав пісню про гравця у карти, ризиковану людину, яка грає не заради перемоги, а щоб спробувати розгадати, зрозуміти якусь містичну логіку талану, долі; якийсь науковий, майже релігійний закон. Так що цей хлопець - філософ. Він гравець в покер і йому важко виражати емоції. Насправді, він їх взагалі не висловлює. Він у масці, вона в нього одна і ніколи не змінюється".

8. "I will always love you" - Уїтні Х'юстон - "Охоронець"


Історія кохання відомої співачки, життю якої загрожує небезпека, та її охоронця.

Саундтрек до фільму "Охоронець" поставив рекорд за кількістю проданих копій - 43 мільйони. У Сполучених Штатах композиція "I will always love you" - найпопулярніша весільна пісня. А ось у Великобританії її навпаки найчастіше виконують на похоронах. Можливо, вся справа в тому, що саме ця пісня звучала на похоронах Уїтні Х'юстон.

9. "Things Have Changed" - Боб Ділан - "Вундеркінди"


Неприємності одна за одною сиплються на професора літератури Греді Тріппа в цей нещасливий день. Тепер професору необхідно розібратися, що відбувається, і відновити своє життя, яке вийшло з-під контролю.

За версією журналу "Rolling Stone" Боб Ділан був названий другим за значимістю виконавцем в історії музики. "Обійти" його вдалося лише ліверпульській четвірці.

10. "When you believe" - Мерайя Кері та Уїтні Х'юстон - "Принц Єгипту"

Варіація біблійної історії про Мойсея, і про те, як єврейський народ залишив Єгипет.

Пісня у мультфільмі виконується двома дівчатами, молитви яких, звернені до Бога, залишаються без відповіді. Але, врешті-решт, вони розуміють, що дива трапляються, якщо ти віриш у Бога. "Це свого роду пісня-послання" - сказала Мерайя Кері в одному з інтерв'ю. "Уїтні дуже класна, ми відмінно провели час і отримали задоволення" - додала співачка. Уїтні Х'юстон також залишилася задоволена спільною роботою: "Мені дуже сподобалося працювати з Мерайєю. Ми насправді порозумілися... Вона дуже розумна дівчина. І дійсно мені сподобалася".

11. "Masterpiece" - Мадонна - "МИ. Віримо в любов"


Заради коханої жінки англійський король Едуард VIII зрікся престолу. Але чим довелося пожертвувати заради кохання його обраниці?

Коли Мадонна розпочала роботу над зйомками фільму, її менеджер Гай Осірі наполягав, щоб вона написала пісню для саундтреку. "Він постійно вмовляв мене, поки я була зайнята зйомками та монтажем. І одного разу я не витримала - "Будь ласка, Гай, я намагаюся концентруватися на роботі режисера, я хочу, щоб глядачі помітили цей фільм, і в мене немає часу ні на що інше". Але потім, коли почала працювати над саундтреком, якимось незбагненним, дивовижним чином у мене в голові народилася композиція "Masterpiece". Тому, дякую тобі, Гай, за те, що ти був таким нав'язливим".

12. "The Color of the Night" -Лорен Крісті - "Колір ночі"


Нью-йоркський психолог, після смерті пацієнтки, намагається позбутися депресії. Він звертається за допомогою до колеги з Лос-Анджелеса. Але тут герой потрапляє у ще жахливішу ситуацію.

Фільм "Колір ночі" не мав особливого успіху в прокаті. Пісня Лорен Крісті, яка отримала Оскар, була, мабуть, єдиним, що глядачі пам'ятатимуть ще довгі роки. Хоча еротичні сцени у фільмі також заслуговують на увагу.

Телепрограма