Легкі та оригінальні рецепти салатів до вашого новорічного столу! Частина друга
Ми продовжуємо публікацію легких рецептів вишуканих та нестандартних салатів для вашого святкового столу. Смачного!
Салат з печінкою та апельсинами
Куряча печінка - 500 г.;
Апельсин - 2 шт.;
Рослинна олія для смаження;
Сіль, перець за смаком;
Біле вино - 100 мл.;
Бальзамічний оцет - 4 краплі;
Листя салату, руколи - 2 пучка;
Тертий пармезан - 20 г.;
Оливкова олія.
1. На сковороді розігріти олію, покласти печінку й обсмажувати з усіх боків до готовності.
2. Влити вино, дати випаруватися зайвій рідині, посолити.
3. Апельсини очистити, нарізати скибочками. Покласти до сковорідки з печінкою.
4. Влити бальзамічний оцет. Тушкувати 2-3 хвилини, потім зняти сковороду з плити.
5. Викласти печінку з апельсинами на сервіровочні тарілки. Зверху розкласти листя салату.
6. Скропити оливковою олією, посипати тертим пармезаном.
Салат з грибами та кальмарами
Кальмари - 200 г.;
Сирі гриби - 200 г.;
Яйця - 2 шт.;
Майонез - 50-70 мл.;
Сіль і перець – за смаком;
Зелень для прикрашання.
1. Яйця відварити та нарізати кубиками.
2. Гриби відварити, нарізати тонкими скибочками і обсмажити до золотистого кольору.
3. Відварити кальмари протягом 2-3 хвилин, нарізати їх соломкою.
4. Змішати всі інгредієнти та заправити майонезом за смаком.
5. Готовий салат можна прикрасити зеленню.
Салат з кукурудзою та шинкою
Кукурудза консервована - 1 банка;
Шинка - 200-300 г.;
Перець болгарський - 1 шт.;
Помідори - 3 шт.;
Рослинна олія;
Сіль, перець – за смаком.
1. Шинку, перець, помідори нарізати кубиками та покласти в миску або на тарілку.
2. Додати сухарики і кукурудзу, посолити й перемішати.
3. Скропити рослинною олією, за бажанням - додати сіль і перець.
Салат з креветок та авокадо
Очищені креветки - 200 г.;
Авокадо - 1 шт.;
Яйця - 3-4 шт.;
Майонез.
1. Авокадо очистити, нарізати кубиками.
2. Додати розморожені креветки.
3. Яйця відварити, нарізати кубиками, додати до салату.
4. Заправити майонезом і перемішати.
Салат з язиком
Відварний язик - 200 г.;
Свіжий огірок - 1 шт.;
Листовий салат;
Помідор - 1шт. (або помідори черрі - 3 шт.);
Жменю білих сухариків;
Майонез.
1. Язик нарізати смужками, огірок - тонкими кружальцями, і те, й інше окремо змастіть майонезом
2. Висипте сухарики на блюдо.
3. Зверху викладіть язик, огірки та листя салату.
4. Наріжте помідори і викладіть їх з обох боків тарілки.