Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Музика, яка стала частиною нашої душі. Кращі пісні про кохання 90-тих років

Музика, яка стала частиною нашої душі. Кращі пісні про кохання 90-тих років

17 грудня 2014 | 15:36

Назад, у 90 - ті роки! Дев'яності сварять, над ними сміються, їх називають неспокійними, відчайдушними. Це час, коли життя вирувало. Час розквіту аудіокасет і компакт-дисків, появи в нашому ефірі перших музичних каналів. Це той час, коли ми вперше змогли подивитися на загадкових західних зірок своїми очима, і почали підспівувати вже англійською відомі та улюблені тепер у всьому світу хіти.
Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі добірку кращих композицій про кохання 90-тих, які витримали перевірку часом.

1. "Everything I do" - Bryan Adams

Крім того, що Брайан Адамс видатний музикант, він ще й досить відомий фотограф. Працює Брайан у жанрі портретної та модної фотографії і в цій якості співпрацює з багатьма відомими виданнями, такими, наприклад, як Vogue, Esquire, Harper's Bazaar. Він знімав Стінга, Емі Уйнхаус, Пінк і навіть британську королеву Єлизавету. Її портрет роботи Адамса зображений на одній з канадських марок.

2. "Я буду помнить" - Володимир Пресняков і гурт "Рондо"

   

На межі 80-90-тих лідер гурту "Рондо" Олександр Іванов та Володимир Пресняков були дуже дружні та давали багато спільних концертів. Під час одного з гастрольних турів, Пресняков увірвався в готельний номер до Іванова зі словами: "Пам'ятаєш ту пісню, яку ти показував мені в Москві? Вона мені наснилася. Це хіт. Треба її робити". Друзі часто виконували цю композицію в гастрольних турах, а на телебаченні вона була вперше показана в "Різдвяних зустрічах" Пугачової у 1991 році.

3. "All for love" - Bryan Adams, Rod Stewart, Sting


Пісня була записана як саундтрек до фільму "Три мушкетери". Девіз мушкетерів "Один за всіх і всі за одного" трансформувався в рядки "all for one and all for love" - "всі за одного і все заради кохання".

4. "Always" - "Bon Jovi"


Пісня була написана для картини "Ромео спливає кров'ю" - досить неоднозначного фільму з безліччю жорстоких і еротичних сцен. Музикантам фільм настільки не сподобався, що вони відмовилися дати дозвіл на використання в ньому своєї пісні. І "поклали її на полицю". Але в 1994 році друзі вмовили Джона Бон Джові включити композицію до збірки "Cross Road". Цей альбом став лідером продажу у Великобританії, а композиція "Always" була визнана піснею року.

5. "I Was Born to Love You" - "Queen"

Легендарний гурт "Queen" побив усі можливі рекорди в світі музики. Наприклад, це єдиний гурт у світі, кожен з учасників якого написав як мінімум одну пісню, що стала хітом. Після смерті Меркюрі його друзі використовували записи його голосу для створення останнього альбому "Queen", до якого увійшов і новий варіант пісні "I Was Born to Love You". Незважаючи на те, що Фредді Меркюрі немає в живих вже більше двадцяти років, пісні "Queen" усе ще неймовірно популярні. До речі, найбільш епатажна поп-діва нашої з вами сучасності Леді Гага зобов'язана своїм псевдонімом одній з композицій гурту - "Radio Gaga".

6. "О любви" - "Чиж & Co"


Зі спогадів Чижа: "Покійний Льошка "Полковник" якось сказав, що у нього є приятель Олег Тарасов, у якого є класна пісня. Все це відбувалося в Пітері, ми випивали, пішли до Олега, він заспівав її, вона мені сподобалася. Ніхто з нас трьох навіть уявити собі не міг, що вона буде всенародним хітом. Пісня класна, мене зачепили в ній рядки про "крутого". Можна розцінювати так, можна розцінювати сяк, але в той час це розцінювалось, звичайно, як Ігор Крутий і ніяк інакше, хоча мова йде взагалі про інше".

7. "Un-Break My Heart" - Toni Braxton

Виявляється, шестикратна володарка Гремі й одна з найуспішніших виконавиць Тоні Брекстон зовсім не вміє розпоряджатися своїми грошима. Співачка двічі оголошувала про своє банкрутство і розпродавала майно з молотка - у 1998 і у 2010 роках. І якщо першого разу вона заборгувала лише 4 мільйони, то другого витратила гроші вже з великим розмахом - її борги склали близько 50 мільйонів доларів. Судячи з того, що найбільшими кредиторами співачки виявилися компанії "Four seasons Hotels" і "Tiffany", можна припустити, що її фінансовому краху сприяла любов до дорогих готелів і коштовностей.

8. "My all" - Mariah Carey

Мерайя Кері - одна з найбільш затребуваних співачок в історії музики. У 2000 році її назвали найбільш комерційно успішною співачкою тисячоліття. Але, подейкують, що характер у співачки просто жахливий. В юності, коли вона підробляла офіціанткою, через її норовливість та сварливість Мерайю вигнали з двадцяти ресторанів.

9. "Je t'aime" - Lara Fabian


Своє ім'я Лара Фабіан отримала на честь улюбленої героїні своєї мами - Лари з "Доктора Живаго" Пастернака. А кілька років тому вийшов музичний фільм за участю співачки "Мадемуазель Живаго". Його режисером став наш співвітчизник Алан Бадоєв.

10. "I do not want miss a thing" - "Aerosmith"

"Аеросміт" - найбільш високооплачуваний гурт на планеті. Як будь-які багатії, учасники гурту мають свої примхи. Наприклад, на зйомки кліпу "I do not want miss a thing" вони запросили симфонічний оркестр, який складається з 52 музикантів, одягнених у скафандри, кожен з яких обійшовся у дві з половиною тисячі доларів. У підсумку, це склало кругленьку суму - найбільшу, витрачену коли-небудь на костюми для відеокліпу.

11. "Это здорово" - Микола Носков

У 80-ті роки Микола Носков був вокалістом і композитором "Парк Горького" - першого радянського рок-гурту, який отримав визнання за кордоном. Їхні пісні займали перші рядки в хіт-парадах Сполучених Штатів і Західної Європи. Носков записував спільні композиції з такими метрами року як Джон Бон Джові та Клаус Майне. Однак, після численних суперечок з американськими менеджерами, Носков прийняв рішення піти з гурту та повернутися до Росії. "Коли ми їхали до Америки, наші менеджери обіцяли, що зроблять нас мільйонерами. Але виявилося, що нам взагалі нічого не заплатили. Я повернувся до Росії з 11-тьма доларами в кишені. Мене ніхто не знав і я нікому не був потрібен, довелося все починати з нуля", - згадував музикант.

12. "Could I have this kiss forever" - Whitney Houston & Enrique Iglesias

Цікаво, що Х'юстон та Іглесіас, які виконали таку неймовірно проникливу і романтичну композицію, записували свої вокальні партії окремо - вона в Гамбурзі, він - у Лос-Анджелесі. Тим не менш, у слухачів створюється повне відчуття того, що музиканти зізнаються в коханні, дивлячись в один одному очі.

Телепрограма