Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Подорож до весняної казки. Початок весни в 10 різних куточках планети

Подорож до весняної казки. Початок весни в 10 різних куточках планети

3 березня 2015 | 18:04

"Весна як жінка, каже - вже йду, а сама сидить в халаті,
з мокрою головою і нігті фарбує!" (c)

Перші весняні дні, така різна і красива добірка приходу весни в різних країнах світу.

Весна в Індії

Індія відзначає прихід весни яскравим, барвистим святом Холі. За легендою, демониця Холіка вмовила царевича Прахладу зайти у вогнище в ім'я бога Вішну, якому той поклонявся. Вішну врятував царевича від полум'я, і Прахлада вийшов з багаття неушкодженим, а от злісна Холіка згоріла у вогні дотла. У пам'ять про це диво в Індії і святкують Холі, спалюючи цього дня опудало Холіки як символ знищення всього старого і початку нового, заможного і щасливого життя.

Свято весни в Таїланді

Поки на півночі ще лежить сніг, на півдні вже розпускаються перші квіти. Бажаючі помилуватися квітучою природою в перші вихідні лютого із задоволенням відвідують невелике містечко Чіангмай на півночі Таїланду, де проходить фестиваль квітів.

Японія

Весна в Японії вшановується як пробудження світу і перемога життя, широко святкується мешканцями країни, а всесвітньо відома квітуча сакура є символом свята. У цей час іноземні туристи і самі японці люблять їздити в гори. Місце поклоніння - знаменита Фудзіяма, оспівана японською поезією незліченну кількість разів.

Китай

Артисти Пекінської Академії танцю беруть участь у вуличному шоу під час фестивалю "Весна Китаю"

Прага, Чехія

Весна у Празі починається з першим днем березня. Сніг тут не затримується, тому вже в середині березня тут можна побачити чисті, безсніжні доріжки і цілком весняну погоду.

Америка

А так приходить весна в один з найвідоміших національних парків Америки, Йосеміті, який за правом вважається одним з найкрасивіших місць на планеті.

Німеччина

Весна - прекрасний час для поїздки до Німеччини - після довгої зими країна вітає вас початком теплого сезону з безліччю весняних фестивалів і традиційним святкуванням Великодня (цього року з 3 по 6 квітня).

Ірландія

Природа Ірландії навесні чарує своєю величчю. Це північна частина Європи, але тепла Північно-Атлантична течія сприяла тому, що за островом закріпилося і неофіційне ім'я - Смарагдовий. Якщо десь і існує казкова смарагдова країна, то це, звичайно, Ірландія.

Франція, Париж

Весна і літо - час паризьких пікніків. Французи беруть із собою кошик з їжею і влаштовуються на траві в парках, скверах і навіть на набережних.

Україна

За прогнозами синоптиків, весна настане вже в середині березня. До того ж березень буде теплим, без жодних різких коливань температури.

Кажуть, весна - час надій і нових починань. Нехай вони будуть у вас успішними, надії виправдаються, і всі ми станемо трішки щасливішими:)

Телепрограма