Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 найкращих фільмів про богів і титанів

10 найкращих фільмів про богів і титанів

24 квітня 2015 | 10:00

"Ваші предки називали це магією, ти називаєш це наукою.
А я прибув звідти, де це одне й те ж саме"
(с) к/ф "Тор"

З давніх часів людство вірило в існування вищих сил. Богам вклонялися, довіряли їм свою долю. На їхню честь зводили храми, про них складали легенди і міфи, їх зображували у живописі та скульптурі. Боги та релігія завжди були найважливішою частиною людського життя. Звичайно ж, кінематограф не міг залишитися осторонь такої важливої теми. У нашій сьогоднішній добірці - найвідоміші фільми про небожителів.

1. "Тор", "Тор 2: Царство темряви". Дивіться фільм "Тор" у неділю о 20:00 на К1!
Історія про становлення характеру скандинавського бога Тора, його протистояння і примирення з братом Локі та кохання до земної дівчині.

На роль Тора претендували багато чоловіків-красенів. Такі, наприклад, як Чарлі Ханнем ("Тихоокеанський рубіж"), Кевін Мак-Кід ("Анатомія пристрасті", "Рим"), Юель Кіннаман ("Дівчина з татуюванням дракона", а також Том Хіддлстон, який, зрештою, зіграв Локі. А фінальна боротьба була між двома братами - Крісом і Ліамом Хемсвортами. Роль дісталася Крісу, хоча він сам "тримав кулаки" за свого брата.
Обидва виконавці головних ролей у фільмі (Кріс Хемсворт і Том Хіддлстон) серйозно готувалися до зйомок, щоправда, кожен по своєму. Якщо Хемсворт проводив увесь час у спортзалі і намагався побільше їсти, щоб набрати м'язову масу, то Хіддлстон, навпаки, сів на жорстку дієту і зайнявся капоейрою, щоб бути більш худим і гнучким.
Вже відомо, що творці готуються порадувати нас третім фільмом "Тор 3. Рагнарок", вихід якого заплановано на 28 липня 2017 року. Деталі сюжету поки не розголошуються, але якщо врахувати, що Рагнарок - це свого роду скандинавський апокаліпсис, то можна припустити, що цей фільм стане останнім в серії про пригоди Тора та Локі.

2. "Месники"
Асгардійський бог Локі робить чергову спробу захопити світ. Для цього він укладає союз з ватажком інопланетної раси чітаурі. Світу загрожує глобальна небезпека, і цього разу наші улюблені герої - Залізна людина, Неймовірний Халк, Тор, Капітан Америка, Соколине Око та Чорна вдова об'єднуються, щоб протистояти злу.

Сиквел "Месників" став одним з найбільш очікуваних фільмів цього року. Його прем'єра відбулася 13 квітня у Нью-Йорку. А лише за кілька днів до цього, 4 квітня, відсвяткував своє 50-річчя виконавець ролі Залізної Людини неперевершений Роберт Дауні.
Вкотре подейкують, що Дауні збирається покинути всесвіт Марвел, а тим часом її творці вже оголосили про вихід третьої частини "Месників" - "Громадянська війна". Вона буде складатися з двох частин, перша з яких вийде на екрани у травні 2018 року, а друга - ще через рік. Сподіваємося, що продюсери все ж переконають Дауні залишитися. До речі, Х'ю Джекман дуже хоче, щоб його персонаж, Россомаха, з'явився в "Месниках" і повоював з Залізною людиною. Не знаємо, як вам, а нам би дуже хотілося на це подивитися.

3. "Битва титанів", "Гнів титанів"
В основі сюжету міф про давньогрецького героя Персея, який переміг медузу Горгону і врятував царівну Андромеду.

Верховного грецького бога Зевса в цьому фільмі зіграв Ліам Нісон, а бога підземного царства Аїда - Райф Файнс. Ці два актори настільки схожі, що багато глядачів їх часто плутають. З цього приводу сам Ліам Нісон розповів кумедний випадок з життя: "Мене, наприклад, протягом багатьох років часто плутають з моїм другом, актором Рейфом Файнсом. Одного разу ми з дружиною вечеряли у ресторані і розговорилися з подружньою парою з Америки. У якийсь момент жінка простягнула мені меню і попросила дати автограф. Поки я думав, що написати, дама сказала: "Як ви грали у "Англійському пацієнті"! Ми обожнюємо цей фільм". Я спочатку хотів сказати їм правду, але потім вирішив: такі милі люди, навіщо їх розчаровувати? І підписав: "З любов'ю, Рейф Файнс".

4. "Безсмертні: війна світів"
Боги Стародавнього Єгипту Анубіс і Бастет позбавляють безсмертя Гора – творця Землі і людей. Йому залишилося жити лише сім днів, протягом яких він повинен вселитися в тіло людини і знайти жінку, здатну зачати від бога.

Головного героя фільму звуть Нікопол. Режисер фільм Енкі Білал вигадав це ім'я, коли навмання відкрив атлас світу і побачив на карті українське місто Нікополь. А в оригінальних коміксах, за мотивами яких був створений фільм, героя звали "Альцид".

5. "Геракл"
Екранізація коміксу про подвиги та пригоди Геракла - напівлюдини-напівбога, сина Зевса і земної жінки.

Геракла в цьому фільмі зіграв "цар скорпіонів" Дуейн Джонсон. А його дружину - знаменита супермодель Ірина Шейк. У Джонсона і Шейк у фільмі було кілька дуже відвертих сцен, і ходять чутки, що романтичні стосунки вийшли за рамки знімального майданчика. Більше того, коли стало відомо про розрив Ірини Шейк з Кріштіану Роналду, мас-медіа припустили, що саме Джонсон став причиною цього. Поки зірки офіційно не зізнаються в тому, що їх пов'язують ніжні стосунки, але вони постійно з'являються разом на світських заходах і викладають спільні фотографії у соцмережах.

6. "Персі Джексон і викрадач блискавок"
Дванадцятирічний хлопчик Персі дізнається, що його батько - грецький бог. Щоб запобігти війні, яка може зруйнувати Землю, він вирушає у небезпечну подорож.

В одній зі сцен у фільмі Хірон, якого грає Пірс Броснан, викрикує імена Ділана і Паріса. Кумедний збіг, враховуючи, що саме так звуть синів Броснана в реальному житті.

7. "Догма"
Два грішних ангела були скинуті на землю. Але вони дізнаються, що у них є шанс повернутися до Раю. Для цього потрібно всього лише скористатися помилковою церковною догмою. Є тільки одне "але". Якщо це трапиться, на землі зникне все живе.

Ще до виходу фільму, члени Американської католицької ліги оголосили фільм блюзнірським і звинуватили його в антикатолицизмі. Ліга влаштовувала акції протесту, а режисер фільму Кевін Сміт неодноразово отримував листи з погрозами на свою адресу. Втім, Сміт виявився людиною з хорошим почуттям гумору. Він не тільки прийшов взяти участь у мітингу проти власного фільму, а й дав інтерв'ю одному з телеканалів, назвавшись ім'ям свого друга Брайна Джонсона. Коли його запитали, чому він протестує, то відповів, що фільму він не бачив, але чув, що стрічка абсолютно паршива.

8. "Війна богів: Безсмертні"
Фільм знятий за мотивами давньогрецьких міфів про Тесея, який переміг Мінотавра і вступити у нерівний бій з титанами.

Генрі Кевілл, який зіграв Тесея, досить довго чекав свого зоряного часу. У 2005 році його навіть назвали найбільш невезучою людиною у Голлівуді. А все тому, що актор не отримав одразу кілька масштабних ролей, від яких він був за кілька кроків. Бетмен дістався Крістіану Бейлу, Супермен - Брендону Руту, а Джеймс Бонд - Деніелу Крейгу. Трохи пізніше він спробував себе на роль Едварда Каллена у "Сутінках", і сама Стефані Майєр, вражена чарівністю Кевілла, хотіла, щоб саме він зіграв цю роль. Але акторові було тоді 24 роки, і продюсери вирішили, що він застарий для ролі вічно молодого 17-річного вампіра.

9. "Одіссей"
Історія довгого повернення на батьківщину героя Троянської війни Одіссея, який був покараний за те, що кинув виклик богам.

Режисер фільму Андрій Кончаловський розповідав, що своєю участю у фільмі він зобов'язаний виконавцеві ролі Одіссея Арманду Ассанте. Саме він поставив умову, що буде грати у фільмі, якщо його зйомки довірять Кончаловському. Через багато років Арманд Ассанте зізнався в одному з інтерв'ю, що працював з багатьма прекрасними режисерами, але Андрій Кончаловський у його серці на першому місці. А служницю Пенелопи в "Одіссеї" зіграла дочка Чарлі Чапліна, Джеральдіна. Найбільше Кончаловського вразили її слова про те, що Чаплін бачив деякі його фільми, і вони йому дуже сподобалися.

10. "Ной"
Інтерпретація біблійної історії про створення світу, Великий потоп і праведника Ноя, якого Господь обрав, щоб врятувати світ.

Рассел Кроу охарактеризував свого героя дуже незвичайним чином: "Найсмішніше, що Ноя всі вважають позитивним героєм. Через те, що він дбав про тварин. Позитивний герой, та ви смієтеся? Цей чувак стоїть осторонь і дивися, як цілий світ летить до бісової матері!"
Незважаючи на таке критичне ставлення до власного персонажу, Рассел Кроу зробив дуже багато для того, щоб фільм був добре прийнятий віруючими. Він навіть домігся аудієнції у Папи Римського, для того, щоб той особисто благословив картину.

Телепрограма