Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 цитат про щастя від Зосі, ведучої проекту "Рецепти щастя. Нова історія"

10 цитат про щастя від Зосі, ведучої проекту "Рецепти щастя. Нова історія"

29 квітня 2015 | 13:19

Зося поділилася з нами своїми улюбленими цитатами про щастя від великих людей, а також розповіла про свою улюблену книгу.

Зося, ведуча проекту "Рецепти щастя. Нова історія":

"Пам'ятаю, коли я ще вчилася у школі мистецтв, у нас там був ларьок з усілякою літературою. У ньому продавалися не лише книги з музики та нотні зошити, а й "література мудрості", як називала її власниця кіоску. Одного разу я збиралася додому після не дуже вдалого уроку гри на фортепіано. Настрій був нікудишній, і я просто повільно ходила по фойє, чекаючи на маму, якій потрібно зізнатися у тому, що я отримала не найкращу оцінку. Я підійшла до цього книжкового кіоску, і продавщиця запропонувала мені ознайомитися з літературою, яка лежала на прилавку. Особливо вона рекомендувала вивчити маленьку "чарівну", як вона сказала, книжечку, розміром зі шматок мила. "Постав подумки запитання, відкрий книгу на будь-якій сторінці і прочитай відповідь" - порадила вона. Я схопила книжечку і відкрила на випадковій сторінці. Дивно, але цитата, яка була на ній - підбадьорила мене. Точного формулювання я вже не згадаю, але основний сенс був у тому, що "не помиляється тільки той, хто стоїть на місці". Я придбала собі цю книжечку, і потім вона завжди була зі мною. Саме цитата з цієї книжечки (яка, до речі, пізніше кудись зникла практично містичним чином) стала моєю улюбленою і я завжди кажу її, коли мені важко. А звучить вона так:

"Все, що залишилося позаду - не твоє"

Також я зібрала для вас свої улюблені цитати про щастя і не тільки:

1. "Щастя - це міцне здоров'я і слабка пам'ять". (Е. Хемінгуей)

2. "Про щастя можна говорити хвилин п'ять, не більше. Тут нічого не скажеш, окрім того, що ти щасливий. А про нещастя люди розповідають безперервно". (Е.М. Ремарк)

3. "Не існує ліків, які здатні вилікувати те, що може вилікувати щастя". (Г.Г. Маркес)

4. "Щоб бути щасливим, треба жити у своєму власному раю! Невже ви думали, що один і той же рай здатен задовольнити всіх людей без винятку?". (М. Твен)

5. "Нещасні ті люди, яким все зрозуміло". (Л. Пастер)

6. "Ми не маємо права споживати щастя, не роблячи його". (Б. Шоу)

7. "Кохати – означає не дивитися один на одного, кохати - означає дивитися в одному напрямку".

8. "Перестаньте себе жаліти - і ви будете щасливими". (С. Фрай)

9. "У тебе немає душі. Ти - душа. У тебе є тіло". (К.С. Льюїс)

10. "Я відчував просте і найбільше на світі щастя - я був живий". (Р. Бредбері)

А следующий выпуск проекта "Рецепты счастья. Новая история" смотрите уже в субботу в 11:00 на К1!

Телепрограма