Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Три кроки на шляху до щастя від Зосі, ведучої проекту "Рецепти щастя. Нова історія"

Три кроки на шляху до щастя від Зосі, ведучої проекту "Рецепти щастя. Нова історія"

13 травня 2015 | 10:30

Щосуботи об 11:00 на К1 виходить проект "Рецепти щастя. Нова історія". Зося поділилася з нами трьома головними кроками на шляху до щасливого життя.

Бути щасливим - це вибір. Ви можете скільки завгодно виправдовувати свій похмурий настрій проблемами або чимось іншим. Але, на жаль, це тільки ваше рішення. Завжди добре і ідеально не буває. Життя тим і прекрасне, що у ньому багато ситуацій, які вчать сприймати навколишній світ по-новому. Рано чи пізно настають важкі часи, і доводиться шукати додаткові ресурси для поліпшення настрою. Ідеального рецепту щастя для всіх - не існує. На жаль. Його доведеться шукати самостійно, тим самим, відкриваючи найдивовижніші сторони і грані свого життя та особистості. Я дуже хочу поділитися своїми ступенями на щастя, яким я намагаюся слідувати щодня. Сподіваюся, що для когось вони стануть підказкою або знаком, після якого віра у хороше розквітне з новою силою.

Шукайте
Кожен день - це нове життя. Так, знаю, чого вартий один людський день в масштабах усього життя. Для багатьох він промайне, як швидкісний трамвай. Але якщо замислитися, багато доленосних речей у нашому житті відбувалися за один день. Тому почніть шукати в кожному дні - важливі події, знаки, та хоч смішні випадки. Все, що завгодно. Важливий сам пошук. Поки ви шукаєте - ви дослідник, у якого всі карти світу в потаємній кишені. Шукайте себе, нових друзів, хобі, музику, загалом, все, що змушує вас рухатися і ворушитися. Наймерзенніше - це люди, які через свою лінь стали холоднокровними та скупими на почуття. Шукайте, і ви кожного дня будете знаходити щось нове, і ставати щасливішими.

Дозвольте Землі обертатися
Найчастіше все відбувається не так, як нам би хотілося. Футболка сидить неідеально, пиріг не підходить, а вподобаний хлопець не робить жодних кроків назустріч. І це лише деякі приклади, що спали мені на думку. Адже у кожного є справи, які йдуть не так як хотілося б. Когось неідеальність цього світу і бажання тримати все під контролем доводить мало не до сказу. Дайте собі час. Дозвольте Землі обернутися навколо своєї осі і привести новий день, з новими рішеннями та емоціями. Прийміть те, що хтось може думати інакше, ніж ви, чинити інакше і взагалі - бути не такими як ви. Просто перестаньте квапити, доводити і сперечатися. Дайте подіям йти своєю чергою, а людям - бути такими як вони є. Від цього багато проблем зникне за перший же час, а легкість, яка утворилася від того, що вам більше не треба турбуватися про те, що ж буде, якщо ви зробите щось не так, однозначно порадує.

Не бійтеся
Страх - це одне з найважливіших інстинктивних почуттів. Саме страхові найчастіше ми можемо сказати спасибі за те, що все ще живі. Але у пошуках щастя страху не місце. Знайдеться, як мінімум, 100 речей, які ви не зробили через те, що просто боялися. Як багато я знаю історій про те, що хтось мріяв малювати, але боявся, що його не приймуть і розкритикують, хотів зізнатися у коханні, але боявся бути знехтуваним, хотів назавжди виїхати з обридлого міста, але боявся, що рідні та близькі не зрозуміють і образяться - таких прикладів безліч і в кожного знайдуться свої варіації. І як же бути? Головне - не боятися. Краще потім 1000 разів шкодувати, що затіяв цю дурницю, повернутися під батьківське крило з підібраним хвостом або ридати кілька днів від нерозділеного кохання, ніж постійно гадати, а що було б, якби... Одного разу я, журналістка за освітою, взяла і почала пекти пряники, а потім і малювати на них. Що було далі, ви вже знаєте - у мене є мої "Зосині пундики" і величезна мрія, яку я не боюся втілити.

Телепрограма