Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

20 чудових лайфхаків, які допоможуть вам заощадити на відпочинку

20 чудових лайфхаків, які допоможуть вам заощадити на відпочинку

24 червня 2015 | 11:00

"Зайшов в обмінник нещодавно
Валюти у відпустку прикупить
Дивлюсь на курс і розумію,
Не так вже й сильно я втомивсь"

Напевно, багато хто з нас, збираючись в цьому році у відпустку, зі смутком згадував обмінний курс 1:8. А зараз і справді долар поводиться трохи зарозуміло, але це зовсім не привід відмовлятися від відпочинку. Адже відпочинок - це зовсім не обов'язково п'ятизіркові готелі та мішленівські ресторани. В першу чергу, відпочинок - це можливість змінити оточуюче середовище, насолодитися атмосферою інших міст і країн, зустріти нових людей і познайомитися з їхньою культурою. Для того, щоб повернутися з відпустки з яскравими враженнями, не потрібно витрачати багато грошей, достатньо мати бажання подорожувати і знати деякі хитрощі.

1. Отримуйте візи безпосередньо в посольстві, а не через турагентства та візові центри. Так, вам доведеться самостійно заповнити документи і подати їх, але і консульський збір буде вдвічі нижчий.

2. Якщо ви їдете на єгипетські курорти, які знаходяться на Синайському півострові (Шарм-Ель-Шейх, Таба) і не збираєтеся виїжджати за його межі, майте на увазі, що візу ви взагалі можете не отримувати.

3. Якщо ви збираєтеся подорожувати на автомобілі, знайдіть попутників. Зараз для цього існує безліч спеціальних сайтів.

4. Скористайтеся можливістю пожити за кордоном безкоштовно. Зараз у всьому світі дуже популярна "гостинність за обміном", до того ж, ви не зобов'язані надавати своє житло у відповідь. Є люди, які запропонують вам дах над головою за те, що ви надасте їм якусь допомогу, пов’язану з домом або садом.

5. Уточніть заздалегідь, які є магазини і кав’ярні поряд з місцем вашого проживання. Вивчіть відгуки людей, які там були, і ви дізнаєтеся, де можна поїсти бюджетно.

6. Навіть у найдорожчих країнах ціни у супермаркетах досить демократичні, а на деякі товари навіть нижчі, ніж в Україні. Наприклад, у Франції можна купити приголомшливі сири за неймовірно смішні гроші.

7. На всякий випадок, візьміть з собою кип'ятильник, чай, каву, вівсянку в пакетиках. Існують випадки, коли поруч з вашим готелем немає взагалі ніяких магазинів, і тоді подібні запаси вас можуть добряче виручити.

8. Користуйтеся ринками. І не тільки, щоб купувати там продукти, а потім самостійно їх готувати. Як правило, на ринках завжди є кав’ярні, ціни в яких неймовірно гуманні, а їжа така ж неймовірно смачна.

9. Не нехтуйте вуличною їжею. Коштує вона копійки, і багато страв вуличної кухні нітрохи не поступаються ресторанним. Німецький карівурст, американський крабовий бургер, іспанський тапас, ізраїльський фалафель, турецький кебаб - усе це вже давно увійшло до скарбниці світової кулінарії.

10. Якщо ви відпочиваєте у готелі за системою сніданок-вечеря, найімовірніше, напої за вечерею не входять до вартості вашого туру і вам потрібно окремо за них платити. Ціни ж на них в готельних ресторанах бувають страшенно високими. Вартість келиха вина або пива у найближчій кав’ярні за територією готелю буде набагато нижча.

11. Тури з нічними переїздами допомагають заощадити на проживанні у готелі.

12. Читайте відгуки на спеціалізованих форумах. Люди, які вже були там, куди ви збираєтеся їхати, часто пишуть про те, як і на чому можна заощадити в цьому конкретному місці.

13. Не вибирайте для поїздки до якогось конкретного міста час, коли там проводяться якісь значущі культурні заходи (карнавали, кінофестивалі, тижні моди), якщо тільки вони не є метою вашої поїздки. У ці періоди ціни злітають до небес абсолютно на все.

14. Якщо ви оберете для поїздки з аеропорту до міста не таксі, а громадський транспорт (автобус або Аероекспрес), вона обійдеться вам у декілька разівдешевше.

15. Варіюйте дати поїздки. Іноді ціна недільного авіаквитка може бути набагато вища за ціну аналогічного квитка в понеділок.

16. Те ж саме стосується і вильоту. Чим зручніший час, тим дорожчий квиток. Рейси, які відправляються в три-чотири години ранку, найчастіше, найдешевші.

17. Організовуйте екскурсії самостійно. Наприклад, у автобусних турах додаткові екскурсії, не включені до основної програми, як правило, коштують досить дорого. Але все те ж саме можна відвідати з набагато меншими витратами - достатньо путівника і вашого бажання.

18. Якщо ви все ж таки поїхали на екскурсію, не піддавайтеся на умовляння гіда купити щось у крамничках, відвідування яких включено у програму. Ціни там розраховані на туристів, а значить, покупка апріорі не може бути вигідною.

19. Ви зможете дуже добре заощадити на телефонних дзвінках, якщо придбаєте міжнародну туристичну сім-карту (наприклад TravelSim) або сім-карту місцевого оператора.

20. Замість громадського транспорту для пересування містом використовуйте велосипед. Це не лише цікавіше, але й дешевше.

Телепрограма