Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Батьки і діти? Неймовірно смішно! 10 найкращих комедій про дітей та їхніх батьків

Батьки і діти? Неймовірно смішно! 10 найкращих комедій про дітей та їхніх батьків

26 червня 2015 | 12:35

"- Тату, ти обіцяв нас відвезти на озеро.
- Я багато чого обіцяв, тому я - хороший батько"
© "Сімпсони"

Проблема батьків і дітей – вічна. На певному етапі всі батьки вважають, що їхні діти ще недостатньо дорослі, щоб приймати самостійні рішення, а всі діти вважають, що вони розбираються в житті краще, ніж їхні батьки. "Коли мені було чотирнадцять, мій батько був такий дурний, що я ледве переносив його; та коли мені виповнився двадцять один рік, я був здивований, наскільки цей старий чоловік порозумнішав за останні сім років", - сказав Марк Твен двісті років тому, і за ці роки нічого не змінилося. Мабуть, найкраще, що можна зробити - це поставитися до цього питання з гумором, що й роблять багато кінематографістів. У нашій сьогоднішній добірці - найкращі комедії про стосунки дітей та їхніх батьків.

1. "План гри" - дивіться у неділю о 20:00 на К1!
Футболіст Джо Кінгман живе у своє задоволення, не замислюючись про завтрашній день. Несподівано в його житті з'являється восьмирічна донька, і тепер йому доводиться вчитися бути батьком.

У Дуейна Джонсона, який грає головну роль у фільмі, в реальному житті також є донька Симон від першого шлюбу з Дені Гарсія. Незважаючи на те, що Джонсон і його дружина - розлучені, вони підтримують теплі стосунки і разом виховують доньку. Симон вже 14 років, і якось актора запитали, чи готовий він до того, що його донька вже зовсім скоро почне зустрічатися з хлопчиками? "Проблема не в тому, щоб не дати їй зустрічатися з хлопчиками, а в тому, щоб я не вбив когось з них", - відповів він. Що й казати, хлопцю, який попадеться під гарячу руку Дуейну Джонсону, дійсно не позаздриш.

2. "Уяви собі"
Вічно зайнятий своєю роботою фінансовий аналітик Еван Деніелсон приділяє надто мало часу своїй доньці, і їй доводиться гратися в казки на самоті. Але одного разу, герой помічає, що малюнки його дочки неймовірним чином пророкують біржові котирування.

У рейтингу багатодітних батьків Голлівуду Еді Мерфі, який зіграв Евана, займає перше місце, адже у нього цілих вісім дітей! П'ятеро з них народилися в законному шлюбі з його першою дружиною Ніколь Мітчел, і троє - позашлюбних. Народження молодшої дочки Мерфі не обійшлося без скандалу. Актор зустрічався деякий час з однією з учасниць "Spice Girls", Мелані Браун. Коли ж дівчина завагітніла, Мерфі засумнівався, що дитина - його. У справу пішла важка артилерія - аналіз ДНК. Він підтвердив, що батьком дитини дійсно є Мерфі, і акторові довелося визнати дівчинку. Втім, за словами Мелані, особливої участі у вихованні доньки Мерфі не приймає.

3. "Іграшка"
Син фінансового магната Ерік Рамбаль-Коше не ладнає зі своїм батьком. Щоб позлити батька, хлопчик купує собі іграшку - безробітного журналіста Франсуа Перена. Однак з часом, Франсуа стає Еріку ближчий, ніж рідний батько.

У П'єра Рішара двоє дорослих синів, обидва вони музиканти. А сам актор виріс у дуже цікавій родині. Його дід по батьківській лінії належав до старовинного аристократичного роду і не схвалював шлюб сина з матір'ю П'єра, дочкою простого моряка. Коли ж хлопчику було три роки, батьки розлучилися, а дід відправив онука вчитися до інтернату для простих дітей. Щоб знайти спільну мову з однокласниками, хлопчик намагався розважати їх жартами. Мабуть тоді і почав проявлятися його комічний талант.

4. "Брехун, брехун"
Флетчер Рід - успішний адвокат і в нього ніколи немає часу на свого сина Макса. Флетчер раз у раз порушує свою обіцянку провести час з дитиною. І ось одного разу Макс загадує бажання, щоб його тато ніколи не брехав.

Вічно молодого Джима Кері і в ролі батька важко уявити, а між іншим він уже дідусь. У лютому 2010 року донька Джейн народила сина, якого назвали потрійним ім'ям Джексон Райлі Сантана. Знаменитий комік дуже зрадів тому, що народився саме хлопчик, тому як вважає, що з хлопчиком він ладнатиме краще: "Я боявся, що якщо народиться дівчинка, то їй не буде зі мною так цікаво, як хлопцеві, ну ви розумієте". Незважаючи на наявність дочки та онука, 53-річний Джим Кері залишається одним із завидних голлівудських холостяків.

5. "Батько нареченої"
Коли Енні Бенкс раптово оголошує батькам про своє майбутнє заміжжя, це шокує її татуся, Джорджа. Він ніяк не може змиритися з тим, що його малятко вже доросле, і всіма силами намагається повернути час назад.

А ось один з найвідоміших кіношних татусів Стів Мартін вперше став батьком у реальному житті аж у 67 років! Першою дружиною Мартіна була актриса Вікторія Тенант, але у них не було дітей. У 2007 році він одружився вдруге на журналістці Енн Стрінгфілд, а в грудні 2012 року у пари народилася дочка. У 67 життя тільки починається?

6. "Великий тато"
Незважаючи на те, що Санні Коуфаксу вже 32, він поводиться як велика дитина. Його приятель їде і просить героя доглянути за сином. Спочатку Санні сприймає це як чергову розвагу, але з часом замислюється над тим, що, можливо, прийшов час подорослішати?

Адам Сендлер дуже органічний у ролі безтурботного і недолугого Санні. Але в житті він дуже турботливий батько двох маленьких доньок. Сам Сендлер виріс у багатодітній сім'ї, в його батьків було четверо дітей: Адам, його брат і дві сестри. До речі, бабусі та дідусі Сендлера з обох сторін були російськими євреями, які емігрували до Штатів, тому й сам Сендлер непогано знає російську мову.

7. "Пастка для батьків"
Дві дівчинки, схожі один на одного, як дві краплі води, раптово з'ясовують, що вони рідні сестри. Їхні батьки розлучилися багато років тому, і дітей просто поділили. Сестрички вирішують возз'єднати сім'ю і для цього міняються місцями.

У великій родині виросла і Ліндсі Лохан, актриса, яка зіграла одразу обох сестричок, у неї є сестра і двоє братів. А ось у неї поки немає дітей. Якщо судити з того способу життя, який веде актриса, вона просто ще не нагулялася. Втім, які її роки, Ліндсі всього 28, і в неї все ще попереду.

8. "Кучерява Сю"
Білл і його прийомна дочка С’ю - волоцюги, які заробляють на життя дрібним шахрайством. В один прекрасний день жертвою їхньої афери стає молода і успішна адвокат Грейс, яка пропонує героям пожити у неї вдома.

Елісон Портер добре запам'яталася нам в образі кмітливої крихітки С’ю, а, між іншим, вона вже давно виросла. Зараз їй 33 роки, кілька років тому вона вийшла заміж і народила двох дітей. У кіно Елісон практично не знімається, зате працює оглядачем міського життя у журналі та веде блог для молодих мам. Шокуючий факт - волосся актриси, яка зіграла найзнаменитішу "кучеряшку" в історії кіно, ніколи не було кучерявим! Для фільму доводилося їх накручувати по два рази на день.

9. "Двоє: я і моя тінь"
Аманда та Аліса навіть не родички, але вони так схожі, що їх не відрізниш один від одного. Дівчатка вирішують скористатися своєю схожістю, щоб зірвати весілля батька Аліси з манірною та нудною Кларисою і звести його з доброю вихователькою Аманди Діаною.

Ще дві артистки, яких ми пам'ятаємо зовсім маленькими, Мері-Кейт і Ешлі Олсен, також давно виросли. Втім, їх уявити дорослими зовсім неважко, вони ведуть активне світське життя, і їхні фото часто публікують в різних виданнях. Своїх дітей у сестер поки що немає, але нещодавно у Мері-Кейт з’явилося одразу двоє прийомних. У минулому році актриса вийшла заміж за брата колишнього президента Франції Олів'є Саркозі, у якого підростають син і дочка від першого шлюбу.

10. "Хто б вже казав"
У сина Моллі ще до народження прорізався внутрішній голос. Він все бачить і розуміє, але поки що може обговорити це тільки сам з собою. А поговорити є про що, адже у його мами з'явився дуже цікавий шанувальник.

У актриси Кірсті Еллі, яка зіграла Моллі, теж двоє прийомних дітей, яких вона всиновила разом зі своїм другим чоловіком Паркером Стівенсоном. Шлюб Еллі та Стівенсона через кілька років розпався, і діти залишилися жити з мамою. Актриса любить не лише дітей, але і тварин - в її домі живуть п'ятеро кроликів, сім собак, чотири кішки, три шиншили, шість голубів і один лемур.

Телепрограма