Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Теплі, хвилюючі, п'янкі. 8 кращих пісень про літо

Теплі, хвилюючі, п'янкі. 8 кращих пісень про літо

30 червня 2015 | 17:00

Літо - це яскраве сонце і блакитне небо, синє море і білий пісок, веселі дні і романтичні ночі. Літо - найбільш яскрава пора року, коли життя б'є ключем і здається, що буквально все навколо кричить тобі: "забудь про проблеми та справи, і просто насолоджуйся життям!". Але навіть найфантастичніше літо неможливо уявити без літньої музики, чарівної та прекрасної, що створює відчуття легкості, свята та повноти життя. І сьогодні ми спробували зібрати для вас саме такі мелодії.
 

1. Потап і Настя Каменських - "Прилелето"
Потап і Настя знімали свій кліп у "місті янголів". "Я дуже радий, що нарешті з'явився такий трек, який хочеться слухати на заході сонця, дивлячись на море або уявляючи його", - поділився Потап. Настя розповідала, що робота над кліпом була важкою, але результатом вона залишилася дуже задоволена. Під час зйомок вони пережили безліч пригод і кумедних ситуацій, а одного разу музикантам навіть пощастило врятувати морського котика, викинутого на берег.
 

2. "Время и Стекло" – "Серебряное море"
Нещодавно Надя Дорофєєва, солістка гурту "Время и стекло", і Володимир Дантес, колишній "фабрикант", а нині телеведучий, повідомили прихильникам радісну новину - оголосили про те, що вони збираються одружитися. Весілля заплановане на середину літа. Між іншим, мало хто знає, що пара вже один раз розписалася в 2014 році - це було на музичному фестивалі Sziget у Будапешті. Щоправда, те весілля можна скоріше вважати репетицією, адже воно дійсне лише там.
 

3. Жанна Фриске - "А на море белый песок"
Жанна Фріске назавжди залишиться для нас однією з найбільш світлих і життєрадісних співачок на естраді. Вона співала про літо, море і любові, і її пісні дарували слухачам відчуття радості, легкості та безтурботного щастя.
Свій кліп на пісню "А на море белый песок" Жанна знімала у столиці сонячної Каліфорнії Лос-Анджелесі. Режисер визнав, що саме це місто якнайкраще втілить у собі ідею вічного свята та кохання. За словами Жанни, все на зйомках складалося просто чудово: "Погода до нас дуже прихильна. І сонце, і безхмарне небо - все було прекрасним! Здавалося, навіть чайки, неначе дресировані, літали в потрібному напрямку".
 

4. "Uma2rman" - "А в городе лето"
Перший публічний виступ гурту Uma2rman відбувся на концерті Земфіри. Це був подарунок на День Народження Володимиру Крестовському. Друзі запросили його на напівпідпільний концерт співачки, і там же повідомили обом братам, що вони зможуть вийти на сцену і разом з Земфірою виконати свою пісню «Проскофья», яку завдяки тим же друзям співачка почула на своєму новосіллі. Вона їй дуже сподобалася, і тому було просто вмовити її на спільний виступ. Не дивлячись на те, що брати жодного разу не репетирували з Земфірою, дебют пройшов успішно.

5. "Бумбокс" - "Летний дождь"
Пісня "Летний дождь" - одна з найвідоміших композицій Ігоря Талькова. У 90-х роках вона звучала скрізь і всюди. У своїй біографічній книзі "Монолог" Тальков згадував, що передувало написанню пісні: "Як не дивно моєю ахіллесовою п'ятою виявилося кохання. Я закохувався не раз з усією силою земної пристрасті, але останнє було згубним. Зрозумів, що помру, якщо не зможу перемогти його".
"Бумбокс" записали свій кавер у 2010 році, і ми можемо тільки порадіти, що у нас є можливість слухати пісню у двох таких не схожих один на одного варіаціях.

6. "Mad Heads" - "А я на морi"
Ця пісня - перша ластівка популярності у творчості групи. Її крутили на радіо частіше за всі інші пісні, а назва композиції досі не перестала бути дотепним жартом у телефонних розмовах.

7. "Тартак" - "Наше літо"
Історію створення хіта Сашко Положинський описує так: "Клавішник Андрій Благун дав мені послухати свою музичну заготовку. Я написав текст і вигадав його під цю заготовку співати. Потім на репетиції всі разом "одягнули" заготовку в повноцінне звучання - і все. Нічого особливого. Ось так просто. А між іншим, багато музичних критиків відносять "Наше літо" до числа знакових пісень в українській сучасній музиці".

8. Святослав Вакарчук - "Там, де літо"
Пісня прозвучала в першому сольному альбомі Святослава Вакарчука "Вночі". До цього альбому увійшли пісні, дещо не схожі на традиційну творчість "Океану Ельзи", а були написані в інших жанрах. Пісня "Там, де лiто" з'явилася ще під час роботи над альбомом "GLORIA" і спочатку називалася "Золото i вино". Вакарчук припускав, що "вона буде абсолютно спокійною, але Льоша Саранчин і Аня Чайковська перетворили її на оригінальну суміш реггі та босанови в супроводі контрабаса".

Телепрограма