Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Курйози та сенсації Канського кінофестивалю

Курйози та сенсації Канського кінофестивалю

23 травня 2016 | 13:58

"Четвертий раз дивлюся цей фільм і повинна вам сказати,
що сьогодні актори грали як ніколи"

Вчора завершилася одна з найяскравіших подій у світі кіно - Канський міжнародний кінофестиваль, який став 69-м за рахунком. Щороку, в травні сотні зірок кіно та шоу-бізнесу приїжджають на Лазурний берег, щоб взяти участь в цьому грандіозному заході. А тисячі глядачів і журналістів уважно стежать за тим, що відбувається, очікуючи побачити щось сенсаційне. Не дивно, що за майже 70-річну історію фестивалю, тут відбулися безліч курйозів і незвичайних пригод. Сьогодні ми хочемо розповісти вам про найцікавіші з них.

У 1957 році Майкл Тодд, американський продюсер і тодішній чоловік Елізабет Тейлор привіз на кінофестиваль свій фільм "Навколо світу за 80 днів". Мабуть, традиційні фестивальні заходи здалися йому нудними, і він вирішив розворушити це сонне містечко. Тодд влаштував шикарну вечірку з живими тиграми. Присутність хижаків змусила нервувати гостей, і створила продюсеру репутацію любителя небезпечних жартів.

Французька актриса Симона Сільва прославилася не стільки своїми ролями в кіно, скільки екстравагантною витівкою, яку вона зробила під час 7-го Канського фестивалю. Позуючи на березі моря, вона так розійшлася, що несподівано зняла з себе ліфчик від купальника прямісінько перед фотокамерами. Звичаї того часу були досить суворими, і дівчину попросили покинути фестиваль. Мимовільною жертвою цього інциденту став американський актор Роберт Мітчем, якому "пощастило" опинитися поряд з Сімоною під час її екстравагантного вчинку.

Кінофестиваль, який проходив у 1985 році, запам'ятався тим, що хтось із глядачів кинув тортом в обличчя іменитому французькому режисерові Жану-Люку Годару. Нібито якогось кіноаматора обурило, що Годар зняв фільм "Детектив", сенсу якого він не зрозумів. Метр не став робити з мухи слона - він облизав палець і повідомив усім, що крем досить смачний.

Було б дивно, якби до нашого списку не потрапило ім'я Мадонни. У 1991 році вона епатувала поважну канську публіку, з'явившись на червоній доріжці в нижній білизні. Без сумніву, вона стала головною персоною 44-го фестивалю, а квитків на її фільм "У ліжку з Мадонною" виявилося продано в два рази більше, ніж було місць у залі.

Квентін Тарантіно, чий фільм "Кримінальне чтиво" отримав Золоту пальмову гілку в 1994 році, вирішив, що найкраще вбрання для церемонії - це майка і джинси. На жаль, думка служби безпеки фестивалю абсолютно не співпала з думкою режисера, і його категорично відмовилися пускати в такому вигляді. Тарантіно довелося повернутися до готелю і переодягнутися, що сильно зіпсувало йому настрій. Можливо тому, коли трохи пізніше одна з глядачок в залі крикнула щось неприємне на його адресу, він просто зі сцени показав їй середній палець.

Найгучніший скандал в історії Канського фестивалю пов'язаний з ім'ям режисера Ларса фон Трієра. У 2011 році на прес-конференції, присвяченій його фільму "Меланхолія" Трієр пожартував, що в якійсь мірі вважає себе нацистом і навіть трохи симпатизує Гітлеру. Оргкомітет фестивалю жарт не оцінив. Режисера оголосили персоною нон грата і попросили покинути захід. Трієр деякий час переживав з цього приводу, а потім змирився і сказав, що він навіть радий, що став першою людиною, "яка удостоїлася" подібного звання.

У тому ж 2011 році приз за кращу режисерську роботу отримав датський постановник Ніколас Віндінг Рефн, який зняв фільм "Драйв". Райян Гослінг, який зіграв у фільмі головну роль, так зрадів за колегу, що прямо на сцені поцілував його в губи. Втім, цей епізод, який наробив багато шуму, швидше потішив публіку, ніж шокував.

У 2014 році канська публіка була вражена вчинком українського журналіста Віталія Седюка. Поки актриса Амеріка Феррера позувала перед камерами в компанії своїх колег по мультфільму "Як приручити дракона-2", він підкрався до неї ззаду, встав на коліна і заліз дівчині під спідницю. Ферерра дуже злякалася, оточуючі перебували в легкому шоці, а ось сам винуватець не мав жодної тіні збентеження. До речі, за кілька років до цього, він вже наробив шуму в Каннах, намагаючись поцілувати Уїла Сміта.

А ось на останньому кінофестивалі всіх вразила завжди стримана та аристократична Катрін Деньов. Коли її запросили на сцену, вона несподівано накинулася з поцілунками на ведучого церемонії Лорана Лафіта. Лафіт, вочевидь, подумав, що таким моментом гріх не скористатися, врешті-решт, не кожен день тебе цілує легендарна актриса, і з ентузіазмом відповів на поцілунок кінодіви. Цей момент став однією з найяскравіших подій минулого кінофестивалю.

Телепрограма