Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Остання людина у світі, яка народилася в 19 сторіччі, святкує свій 117-й день народження. І ось у чому її секрет

Остання людина у світі, яка народилася в 19 сторіччі, святкує свій 117-й день народження. І ось у чому її секрет

8 грудня 2016 | 12:34

Нещодавно відсвяткувала свій 117-й день народження найстарша жінка в світі і остання жива людина, яка народилася у ХІХ сторіччі, італійка Емма Морано. Секрет її довголіття дивує медиків всієї планети.
Морано народилася 29 листопада 1899 року в Італії. Вона була старшою з восьми дітей у сім'ї і пережила всіх своїх молодших братів і сестер. Емма живе в містечку Вербанья на півночі Італії. На комоді у неї гордо стоїть сертифікат від засновників Книги рекордів Гіннеса, який доводить, що вона є найстарішою людиною на Землі.

Зараз бабуся їсть лише варені яйця та печиво. Інші продукти вона не може вживати через відсутність зубів.
Довгожителька також розповіла, що до неї приїжджають люди з різних куточків світу - зі Швейцарії, Австрії, США, а також інших міст Італії. Вона нікого не запрошує, але вони увесь час відвідують її.

Візити різних людей рятують від самотності найстарішу жінку в світі. Її доля склалася трагічно - єдина дитина, син, помер у 1938 році в дитинстві, після цього чоловік кинув Емму, і вона залишилася одна, а далі все життя працювала на фабриці з виготовлення мішків.
Зараз італійка займається тим, що дивиться телевізор, спить або їсть, а також активно спілкується з відвідувачами. Незважаючи на проблеми з зором і слухом, старенька має гострий розум, вона також дуже комунікабельна.

Сохранить

Телепрограма