Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Допомагати - це просто! 9 добрих справ, які ви можете встигнути зробити цієї зими

Допомагати - це просто! 9 добрих справ, які ви можете встигнути зробити цієї зими

9 грудня 2016 | 15:30

Перед Новим роком іноді трапляються дива. На них, як ніколи, чекають ті, кому зараз нелегко. Ви можете стати справжнім чарівником і подарувати тепло тому, хто зараз цього так потребує. Допомагаючи іншим, ми допомагаємо собі, роблячи кращим власне життя, наповнюючи його добром і сенсом. Сьогодні ми спробуємо допомогти з вибором тим, хто хоче і може це робити.

1. Взяти участь у благодійному аукціоні "Інтер дітям" від телеканалу "Інтер". Зібрані гроші підуть на придбання медичного апарату для підтримки дихання, який допомагає рятувати життя новонароджених дітей. Завдяки цьому апарату зовсім крихітні дітки зможуть зробити свій перший подих. А лот, придбаний на аукціоні, стане відмінним подарунком вашим близьким. Можна викупити лот, який вам сподобався, запропонувати свою ставку або додати свій лот.

http://deti.inter.ua/

2. Подаруйте собі радість, а дітям - здоров'я. Ми знаємо, ви вже шукаєте подарунки для своїх рідних, друзів, колег і партнерів. Шукайте і купуйте їх з користю! Вже почав працювати сувенірний магазин фонду "Таблєточкі". Всі кошти від продажу сувенірів підуть на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

http://tabletochki.prom.ua/about_us

У них є яскраві та красиві планінги з наклеєчками, є термоси, зручні сумки для покупок, різні блокноти, ручки, футболки, чашки, браслети та іграшки.
Довідка: Фонд " Таблєточкі " заснований волонтерами у 2011 році. За 4 роки роботи було відправлено на лікування за кордон 23 дитини, забезпечено ліками 1350 маленьких пацієнтів, домоглися безпечного переливання крові в Охматдиті. Фонд надає дітям паліативну та психологічну допомогу, допомагає батькам, розвиває волонтерський і донорський рух в Україні.
Дуже хоробрі та сильні, але абсолютно звичайні люди роблять добрі справи і змінюють світ.

3. Допомогати - це просто! У цьому впевнені волонтери найбільшого притулку для бездомних тварин в Україні, і ми з ними згодні.
Допомогти хвостатим можна, придбавши дуже красиву сувенірку, написавши волонтерам у Фейсбуці.
Всі гроші підуть на утримання 2500 тварин у притулку "Сіріус", який зараз знаходиться на межі виживання через нестачу фінансування. А ще можна з'їздити до притулку, допомогти утеплити вольєри, погодувати і напоїти, вигуляти тварин. Якби ви тільки знали, як вони раді будь-якому контакту з людиною.

https://www.facebook.com/help.sirius/?fref=ts

4. "Покуражитися на останній в цьому році барахолці "Кураж Базар", 10-11 грудня.
"Кураж Базар" - це найбільша щомісячна барахолка в Києві, яка проходить на території Арт-заводу Платформа. Що можна купити на барахолці? Та практично все! СТАРОВИЗНА - це все, що знаходиться в пристойному стані, але вже не потрібно вам. Це може бути що завгодно: меблі, бабусин берет, хокейна ключка, опудало сови і навіть самовар. НОВИЗНА - це молоді українські бренди, хендмейдери, стартапи та магазини. Це унікальна можливість все відразу приміряти, помацати й купити. Тут за прилавком ви можете побачити власників великого бізнесу, номінантів на Євробачення, своїх кумирів і улюблених ведучих. Всі кошти, отримані від проданих товарів із зоряних гардеробів, підуть на благодійність. Цими вихідними команда проекту намагатиметься допомогти Воловику Платоші, 3-х річному малюку, якому 21 серпня 2016 року поставили діагноз "гострий лімфобластний лейкоз" (рак крові). Зараз для нового курсу батькам Платона на грудень необхідно зібрати ще $25 000.

https://www.facebook.com/events/1671657796417471/

5. Проект наставництва "Одна надія" був створений для того, щоб підготувати до самостійного життя дітей-сиріт, які живуть в інтернатах і дитячих будинках. Стати наставником дитини-сироти може кожен, хто прагне присвячувати їй свій час і сили, готовий ділитися з нею досвідом і знаннями, підтримувати її у складних ситуаціях.
в Україні 104 000 дітей живуть в дитячих будинках та інтернатах. Всього лише 1 330 дітей за останні сім років, а саме стільки існує проект, знайшли своїх наставників. Мета проекту - у кожного з цих 104 000, кого не усиновили або було неможливо всиновити, повинен з'явитися наставник. Більша частина дітей - підлітки.

Наставником може стати будь-яка повнолітня людина. Достатньо заповнити анкету тут: http://onehope.com.ua/mentor/ і чекати зворотного зв'язку.

6. Поліпшити вигляд вашого міста - прибрати сміття, розписати стіни в переході, посадити дерева, відремонтувати дитячий майданчик. Саме подібними справами займається громадська організація "Дивовижні".

http://dyvovyzhni.strikingly.com/

7. Самотні і тяжкохворі люди похилого віку найбільше потребують нашої уваги і турботи. Але приділити їм увагу так просто - погуляти, зводити на концерт або в театр, допомогти з прибиранням, зробити покупки. Люди похилого віку будуть щиро вдячні за будь-яку допомогу і прояв співчуття.

https://socpartnerstvo.org/ru/news/media-news/1515-kak-fond-pomogaet-pozhilym/

8. Розібрати речі в шафі та віднести старий одяг і взуття до благодійного магазину. Виручені за них кошти, підуть на допомогу дітям та бездомним тваринам, а також соціальний благоустрій міста.

http://laskastore.com/about/

9. Купити справжній і добрий "Вузлики тепла" просто з дитинства.
Лише уявіть: ароматну, теплу бабусину смакоту, яка пахне ванільними солодкими снами, хорошими спогадами, з солодким присмаком цукрової пудри, що вабить безтурботними дитячими мріями. Аромат яблук, ванілі, кориці та інших прянощів наповнює кімнату і переносить до чарівного світу. Тепло бабусиних рук, які готували цю смакоту, дарує любов, сповнює радістю та відчуттям щастя. Спогад про такий вузлик зігріває нас і сьогодні.
Тому молоді хлопці та дівчата вирішили створити "Вузлик Тепла" - домашнє печиво з любов'ю. Вузлик, який не лише буде повертати вас у дитинство, а й дарувати його іншим, тим, кому сьогодні це так необхідно. У дітей з дитячого будинку недостатньо тепла і хороший спогадів, усі дні для них однаково холодні. Купуючи один вузлик печива, інший відправляють дитині з дитячого будинку на її День народження.

https://www.facebook.com/vuzlyk/?fref=ts

Зовсім не потрібно чекати особливого випадку, можна зробити добру справу просто зараз. Так важливо іноді зробити світ навколо себе кращим, зробити його таким, у якому хочеться жити. Пропустити когось у черзі, поступитися місцем, посміхнутися незнайомим людям, сказати щось хороше близьким, налити бездомним тваринам миску воду, повісити шпаківню у дворі або пригостити їжею тих, хто її потребує. З цих маленьких дрібниць складається наше життя й життя тих, хто нас оточує. Яким воно буде - залежить від нас сьогодні.

Сохранить

Телепрограма