Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 смачних десертів до новорічного столу

5 смачних десертів до новорічного столу

29 грудня 2016 | 14:49

"А ми тут, знаєте, все плюшками бавимося..."
(М/ф "Карлсон, який живе на даху")

Щоб життя в наступаючому році було солодким, його потрібно гарненько підсолодити в новорічну ніч. Ми пропонуємо вам п'ять варіантів десертів, які гарантовано подарують вам гастрономічне задоволення та створять позитивний настрій на весь наступний рік.

КУРАГА В ШОКОЛАДІ

Оскільки вечеря у нас зимово-казкова, то і десерт пропоную зробити цукерковий, щоб його можна було загорнути у фольгу та повісити на ялинку. Думаю, найкраще підійдуть сухофрукти. У мене сьогодні буде курага. Зазвичай, коли готують сухофрукти, їх розмочують у воді, але я раджу цього не робити, інакше курага розм’якне і її буде важко вмочувати в шоколад. Для такого десерту нам знадобиться:

Шоколад - 300 г;
Курага - 800 г;
Рослинна олія - 2 ст. л.

Приготування:
1. Розламуємо як можна дрібніше шоколад, так він швидше розтопиться. І ставимо його на парову баню. Шоколад дуже ніжний продукт, тому, коли наливаєте воду, її рівень у каструлі не повинен стикатися з тарілкою, в яку ви поклали шоколад.
2. Як тільки шоколад розплавиться, знімаємо його з парової бані та додаємо рослинну олію.
3. Наколюємо курагу на дерев'яну шпажку або зубочистку і занурюємо в шоколад. Піднімаємо, чекаємо трохи, щоб шоколад стік і кладемо на пергамент. Крім кураги, можна використовувати родзинки, фініки, чорнослив. Це корисно і дуже смачно.

КРЕМ-БРЮЛЕ

6 яєчних жовтків;
Цукор - 120 г;
Вершки 30% - 600 г;
Ванільна есенція - 1 (2) ч. л.

Приготування:
1. Сливки довести до кипіння і зняти з вогню.
2. Змішати цукор з жовтками, влити гарячі вершки, швидко помішуючи, додати ванільну есенцію. Вилити суміш у керамічну форму для запікання.
3. Поставити форму в глибокий піддон і та налити в нього окріп так, щоб вода доходила до середини форми.
4. Запікати в духовці при температурі 170 градусів близько 30 хвилин до консистенції желе. Остудити до кімнатної температури, а потім поставити на годину в холодильник.
5. Насипати на сковорідку тонкий шар цукру та розплавити, не перемішувати, доки він не стане карамельного кольору.
6. Вилити зверху на крем-брюле так, щоб карамель розтеклася тонким шаром по його поверхні. Карамель швидко застигає, тому робити це потрібно швидко.
7. Якщо у вас є газовий пальник, то карамелізувати цукор можна простіше - посипте десерт тонким шаром цукру, а потім розтопіть його пальником.
Аналогічним чином можна приготувати десерт в шести окремих порційних формочках.

ЧІЗКЕЙК

Солодкий крекер або розсипчасте печиво - 250-300 г;
Цукор - 4 ст. л.;
Вершкове масло - 125 г.

НАЧИННЯ:
Вершковий сир (філадельфія, маскарпоне, рікотта) - 900 г;
Яйця курячі - 5 шт.;
Борошно - 3,5 ст. л.;
Цукор - 300 г;
Цедра половини лимона
Свіжовичавлений лимонний сік - 2 ст. л.;
Цукор ванільний - 1 ст. л.;
Щіпка солі.

СМЕТАННА ГЛАЗУР:
Сметана - 2 ст. л.;
Цукор - 100 г;
Ваніль - 0,5 ч. л.

Приготування:
1. Подрібнити печиво в блендері або м'ясорубці, додати цукор і топлене масло. Ретельно перемішати руками до стану однорідності.
2. Викласти тісто в роз'ємну форму діаметром 25 см і утрамбувати, щоб вийшла стійка основа.
3. Форму поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку, приблизно, на 8-10 хвилин. Вийняти і трохи остудити.
4. Сир кімнатної температури збити міксером на невеликій швидкості з цукром, цедрою, лимонним соком, ваніллю та сіллю. Поступово ввести муку, продовжуючи збивати, додати по одному яйця та змішати до стану однорідності.
5. Змастити стінки форми маслом. Вилити суміш на корж (вона повинна заповнити форму не більше, ніж на три чверті висоти). Поставити під форму миску меншого розміру, наповнену наполовину водою. Запікати в духовці 1 годину.
8. Якщо зовні чізкейк трохи засмажився, а середина залишається сируватою, як желе, - значить, чізкейк готовий. Якщо верх пирога потріскався, не страшно - це легко виправити за допомогою глазурі.
9. Остудити протягом 10 хвилин.
10. Приготувати глазур: за допомогою блендера змішати сметану, цукор і ваніль.
11. Змастити чізкейк глазур'ю.
12. Поставити в духовку ще на 7 хвилин.
13. Обережно відокремити тонким ножем боки чизкейка від форми. Остудити до кімнатної температури, а потім поставити в холодильник.
14. Вийняти з форми безпосередньо перед подачею на стіл.
Можна полити чізкейк сиропом або шоколадом, прикрасити ягодами.

ТОРТ "ПАВЛОВА"

Яєчні білки - 6 шт.;
Цукрова пудра - 225 г;
Ваніль - 1 ч. л.;
Оцет - 1 ч. л.;
Кукурудзяний крохмаль - 25 г;
Щіпка винного каменю;
Полуниця - 300 г;
Ківі - 2 шт.;
Жирні вершки - 250 мл.


Приготування:
1. Охолоджені яєчні білки збити в круту піну, поступово додаючи суміш цукрової пудри (200 г) з винним каменем і кукурудзяним крохмалем. Додати оцет і ваніль.
2. На деко викласти пергаментний папір і накреслити на ньому коло з діаметром страви, на якому ви будете подавати торт.
3. Викласти суміш на пергамент в рамках накресленого кола. Поставити в попередньо розігріту до 200 градусів духовку, одразу зменшити температуру до 100 градусів і випікати, приблизно, півтори години.
4. Вимкнути духовку, залишивши в ній торт і почекати, поки він охолоне.
5. Збити вершки з цукровою пудрою (25 г)
5. Вийняти торт з духовки, покласти його на блюдо, змастити збитими вершками, прикрасити нарізаними фруктами. Одразу ж подавати до столу.
Полуницю та ківі можна замінити будь-якими іншими фруктами на ваш смак.

ГАРБУЗОВИЙ ПИРІГ З ГОРІХАМИ

ДЛЯ ТІСТА:
Гарбузове пюре - 1 склянка;
Борошно - 125 г;
Яйце - 2 шт.;
Рослинна олія - 50 мл;
Очищені волоські горіхи - 2 жмені;
Тростинний цукор - 150 г;
Кориця - 1 ч. л.;
Ваніль - 1 ч. л.;
Розпушувач - 1 ч. л.
ДЛЯ ПРИКРАШАННЯ:
Свіжа м'ята;
Цукрова пудра.


Приготування:
1. Готуємо гарбузове пюре. Гарбуз можна запекти в духовці або зварити на пару. Я обрала другий варіант. У такому випадку гарбуз вийде не таким рідким. Наливаємо воду в сотейник або каструлю та ставимо на вогонь.
2. Потім очищаємо гарбуз від серцевини, шкірки і нарізаємо дрібними кубиками. Чим дрібніше кубики, тим швидше гарбуз звариться. Кладемо нарізаний гарбуз в друшляк, ставимо на водяну баню та залишаємо варитися на середньому вогні 15-20 хвилин.
3. Поки вариться гарбуз приготуємо борошняну суміш. Просіваємо борошно, додаємо до нього тростинний і ванільний цукор, корицю та розпушувач для тіста. Добре все перемішуємо.
4. Знімаємо гарбуз з парової бані та даємо йому охолонути. Потім пюріруємо гарбуз за допомогою блендера до однорідного стану.
5. У готове пюре вбиваємо яйця і збиваємо все блендером, в процесі змішування підливаємо соняшникову олію та збиваємо ще раз.
6. Отриману рідку масу вливаємо в суху, після чого ще раз все перемішуємо до стану однорідності.
7. Додаємо в тісто подрібнені горіхи та виливаємо його в змащену маслом форму.
8. Ставимо пиріг в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
9. Через 40 хвилин перевіряємо пиріг на готовність за допомогою зубочистки. Для цього потрібно проткнути пиріг в центрі зубочисткою, якщо паличка виходить суха, значить пиріг готовий.
10. Коли форма трохи охолоне - викладаємо пиріг на тарілку, прикрашаємо цукровою пудрою, гілочкою м'яти та лохиною.

Сохранить

Телепрограма