Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 подій у 2016 році, які повертають віру в людство

10 подій у 2016 році, які повертають віру в людство

1 січня 2017 | 19:58

2016 рік для багатьох був дуже непростий, сповнений втратами, важкими переживаннями, трагічними подіями та й просто низкою неприємностей. Саме тому так важливо згадати про ті чудові добрі справи, які люди робили в цьому році, про ті рішення, які змінили чужі життя на краще.

1. Жінка з Данії врятувала 2-річну дитину, яку сім'я залишила помирати

Аня Рінггрен Ловен зустріла малюка на вулиці, де він жив ось уже кілька місяців. Його рідні вигнали хлопчика з дому, бо були впевнені, що в нього вселився злий дух. Аня була в шоці від того, в якому стані знаходилася дитина. Вона загорнула її в ковдру та відвезла до лікарні. Хлопчика назвали Хоуп (надія), і на його лікування скинулися люди з усього світу.

2. Чоловік залишився в зруйнованому місті, щоб годувати покинутих котів

До війни в Алеппо Мохаммед Алаа Аль Джаліл був електриком, а зараз він одночасно працює в лікарні та утримує притулок для домашніх тварин. Багато мешканців покинули місто, рятуючись від неминучої загибелі, і тварин довелося залишити без нагляду. Мохаммед не зміг байдуже дивитися на голодних хатніх улюбленців, і тепер він регулярно намагається їх підгодовувати і надавати їм необхідну допомогу.

3. Шотландець розшукав собаку, яка разом з ним пробігла пустелю Гобі

Учасник ультрамарафону шотландець Діон Леонард пробіг більшу частину забігу разом з бродячою собачкою, яка просто вибрала його і не відставала ні на крок. Такий подвиг розтопив його серце, і атлет вирішив забрати собаку до себе. Однак, поки він займався оформленням паперів у Великобританії, собака, яку назвали Гобі, втекла. Шотландець вилетів першим же рейсом назад до Китаю, і за допомогою місцевих жителів знайшов маленьку біглянку. Така відданість з боку обох - і людини, і тварини - по-справжньому зворушує серце.

4. Присутні в залі суду переодяглися принцесами, щоб зробити процес радіснішим для маленької дівчинки

Після двох років життя з новою сім'єю, для Даніели Конінг настав нарешті день фінального слухання, коли суддя мала б винести рішення - дозволити родині удочерити дівчинку чи ні. Щоб дитина менше переживала, суддя запропонувала всім присутнім переодягнутися у диснеївських принцес. Таким чином, замість стресу дівчинка отримала справжнє свято і казку.

5. Вчителька запросила учнів на своє весілля

Вчителька християнської академії Кінсі Френч у головне свято свого життя - весілля - не змогла залишити своїх улюблених учнів і запросила їх в якості почесних гостей. Кінсі працює з дітьми, хворими на синдром Дауна, і вона дуже прив'язалася до них під час своєї роботи. А діти взяли це запрошення з особливим ентузіазмом - для них це стало грандіозною подією, позитивною і радісною.

6. Художник радує пацієнтів дитячої лікарні малюнками на шкірі

Художник з Нової Зеландії Бенджамін Ллойд вирушив до місцевої дитячої лікарні, щоб намалювати дітлахам, які там знаходяться, тимчасові татуювання. Безумовно, з дозволу батьків. Дітлахи були неймовірно раді, особливо з огляду на ті неприємні обставини, які привели їх у палату лікарні. Сам художник не є татуювальником, і його "тату" - це всього лише малюнки за допомогою аеропензля, але враження і радість, які отримують від цього досвіду діти - справжні.

7. Американець звільнив 1000 собак від неминучої загибелі в Китаї

Американський активіст Марк Чінг вирушив у цьому році до китайського міста Юлін, де щоліта проходить 10-денний фестиваль собачого м'яса. Приходячи на бойні, Марк представлявся покупцем собачого м'яса, викуповував тварин і відправляв їх на кораблі до США для реабілітації у притулку. Іноді йому вдавалося переконати власників собачого бізнесу відмовитися від цієї кровожерливої роботи в обмін на допомогу на початку нового бізнесу. В цілому Марку вдалося врятувати близько тисячі тварин від неминучої загибелі.

8. Центр порятунку диких тварин викупив молоду тигрицю, яка важила 1/4 від своєї нормальної ваги

Коли молоду 9-місячну тигрицю Аашу забрали з пересувного цирку, вона важила всього лише 13 кг - стільки важать 3-місячні тигренята. У неї були відкриті рани, паразити і великі проблеми з шерстю та шкірою - і все через жахливі умови утримання в цирку. Навіть зараз, через 8 місяців після порятунку, Ааша значно дрібніша ніж інші тигри, але вона вже цілком здорова і виглядає справжньою красунею.

9. Дрю Бродерік рекламує свою оновлену вантажівку

Одного разу Дрю Бродерік і сам був бездомним після того, як втратив свій бізнес. Найжахливіше для нього тоді було не мати можливості нормально помитися. Це сильно підриває дух і самоповагу. І тому, коли Дрю зміг собі це дозволити, він переобладнав стару вантажівку двома душовими кабінами, усіма необхідними ванними приналежностями і чистими рушниками. У його окрузі ця вантажівка стала справжнім хітом. "Вони виходять з вантажівки і виглядають на мільйон доларів", - розповідає про своїх "клієнтів" Дрю. Для багатьох це дійсно єдина можливість привести себе в порядок.

10. Філіппінський боксер побудував 1000 будинків для бідних

Боксер з Філіппін Менні Пак’яо після свого останнього бою, який він хоч і програв, але все ж приніс йому кілька мільйонів, вирішив витратити свої гроші на добру справу. Менні проспонсорував будівництво тисячі будинків для людей з його рідного міста, які живуть або на вулиці, або в дуже поганих умовах. Такий щедрий вчинок зробив Менні буквально героєм в очах місцевих.

Сохранить

Телепрограма