Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

9 дуже красивих пісень про кохання

9 дуже красивих пісень про кохання

14 лютого 2017 | 15:39

Для ідеального романтичного вечора просто необхідні пісні про кохання. Ми вже не раз робили такі добірки, але сьогоднішня - особлива. У цьому році в нашому романтичному плейлисті - виключно українська музика.
 

"Океан Ельзи" - "Дякую"

Пісню "Дякую" Станіслав Вакарчук написав у складний для себе період, коли з гурту "Океан Ельзи" пішли дві близькі йому людини - Юрій Хусточка та Дмитро Шуров. Тоді музикант зрозумів, що людям, які тобі дорогі, потрібно казати "дякую" якомога частіше. "У пісні "Дякую" - три куплети. Не всі, думаю, знають, що кожен з них має свого адресата. Близьких. Друзів. Суспільство".
 

"Бумбокс" - "Кохана"

Музика єднає серця. І це не просто фігуральний вислів. Кілька місяців тому один з учасників проекту "Х-Фактор" зробив пропозицію руки та серця дуже незвичайним способом. Він виконав пісню "Кохана", після чого запросив свою кохану на сцену і запропонував вийти за нього заміж. Чи варто говорити, що розчулена дівчина відповіла "Так!"?
 

Джамала - "Я люблю тебя"

А ось хто не поспішає погоджуватися на пропозицію вийти заміж, так це Джамала. В одному з недавніх інтерв'ю співачка зізналася, що її коханий чоловік попросив її стати його дружиною, але вона так і не визначилася з відповіддю: "Я поки не готова стовідсотково сказати "так", хоча дійсно розумію, що ця людина мені дуже дорога. Можливо, це якийсь страх втратити свою свободу".

Тіна Кароль - "Сдаться ты всегда успеешь"

Від пронизливої історії кохання Тіни Кароль навертаються сльози навіть у найзатятіших скептиків. Її коханий чоловік помер кілька років тому після півтора років відчайдушної боротьби з раком, але співачка продовжує любити його настільки ж сильно: "Женя завжди поруч, я хочу в це вірити. І вірю, і люблю. І буду любити. І тяжіння між нами залишилося, і спілкування. Зараз я впевнена, що немає пекла та раю, а є паралельний світ, в якому вони знаходяться і все про нас знають. Тобто, фізичне розставання є, а моральне і за відчуттями - його немає".

"Мачете" – "Нежность"

Ярослав Малий не раз говорив, що пісні гурту "Мачете" - про любов до всього світу. А ось його найперша пісня була присвячена конкретній людині: "Мені дуже подобалася дівчинка на ім'я Наталка. Ми з нею домовилися зустрітися в суботу на подвір'ї, я прочекав її кілька годин. А батьки відвезли її в цей день на дачу. І поки я йшов на її дачу, до якої треба було йти кілька годин, в голові вертілися якісь слова. І я прийшов до неї втомлений, і сказав, що люблю її. І ось, коли я повернувся додому, я написав пісню, присвячену цій дівчинці. Вона називалася "Я тебе люблю". Здається, мені тоді було одинадцять".

Сергій Бабкін - "Возьми меня с собой"

Сергій Бабкін вже багато років щасливо одружений, у нього підростає дочка Веселина. До речі, вона брала участь у записі пісні "Возьми меня с собой". Сергій поділився зворушливою історією про те, як це сталося: "Спочатку голос доньки був записаний випадково. Я сидів у кімнаті й наспівував під гітару нову пісню, увімкнувши запис на телефоні. І тут до мене підбігає дочка й каже: "Тату, ти плачеш?". Потім телефон довелося віддати в ремонт, і всі записи мені стерли, ну а оскільки вийшло цікаво, то я відтворив цей запис реально, тобто сів, почав жалібно співати і дочекався, коли прийде Веселина. Вона знову запитала: "Тату, ти плачеш?". А я їй: "Ні, доню, я не плачу, а співаю".

Скрябін та Ірина Білик - "Мовчати"

Ірину Білик та Кузьму протягом багатьох років пов'язувала міцна дружба. У 2003 році музиканти записали спільний дует - пісню "Мовчати". Вже після смерті Кузьми, Ірина розповіла, як це було: "Якось мені подзвонив Андрій і сказав, що є класна пісня, в якій він чує мій голос. Запропонував записати дует. Коли я почула "Мовчати", то відразу ж погодилася. Наш дует вдався, пісня стала дуже популярною. Нам одразу приписали роман, ходило багато чуток. Насправді у нас був роман! Але творчий!!! Коли режисер командував: "Мотор!" і вмикалися камери, в кадрі ми дуже щиро зізнавалися один одному у коханні".

"Тартак" - "Я не знаю"

Автор пісні Сашко Положинський поки ще не зустрів свою половинку, але зізнався, що він вірить у справжнє кохання: "Справжнє кохання - це коли все інше в житті відходить на задній план - інші люди, інші справи, інші інтереси. Коли живеш лише ним, коли воно тебе чіпляє та хвилює, а все, що поза цим - просто супутні явища, декорації... Так, я вірю у справжнє кохання. Хоча й не впевнений, що воно може тривати вічно", - додав музикант з посмішкою.

"Друга ріка" - "Три хвилини"

Пісню "Три хвилини" молодята часто беруть для свого першого весільного танцю. А ось її автор, Валерій Харчишин, якось пожартував, що краще приберіг би її для першої шлюбної ночі. А ще музикант твердо впевнений, що трьох хвилин цілком достатньо, щоб закохатися: "Кажу з особистого досвіду, інакше б я не написав цю пісню".

Телепрограма