Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

8 нестандартних рецептів пюре

8 нестандартних рецептів пюре

17 лютого 2017 | 14:10

Який гарнір ви б назвали найпопулярнішим в нашій країні? Навіть беручи до уваги любов українців до смаженої картоплі, макаронів і каш, ризикнемо припустити, що це все ж таки - пюре. Але хто сказав, що технологія приготування пюре повинна бути непорушна раз і назавжди? Сьогодні ми пропонуємо вам кілька абсолютно нових варіацій цієї страви.
 

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ З ГОРОШКОМ І ЧАСНИКОМ
 

½ кг картоплі
200 г зеленого горошку
1 головка часнику
50 г вершкового масла
100 г молока або вершків
Сіль, перець за смаком

1. Цілу головку часнику запекти в духовці протягом 20-30 хвилин.
2. Відварити картоплю в підсоленій воді протягом 20 хвилин, за 5 хвилин до готовності додати зелений горошок.
3. Злити воду, додати масло, тепле молоко, очищений і пропущений через прес часник. Подрібнити до стану пюре за допомогою блендера.
 

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ З СЕЛЕРОЮ

½ кг картоплі
½ кг кореня селери
50 г вершкового масла
200 мл жирних вершків
Сіль, перець за смаком

1. Картоплю і селеру очистити, нарізати кубиками та відварити в підсоленій воді до готовності в окремих каструльках.
2. Перекласти готові овочі в одну посудину, додати масло, теплі вершки і перетерти в пюре за допомогою.

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ З МОРКВОЮ ТА ЦУКІНІ

2 картоплини
1 цукіні
1 морква
2 яєчних жовтки
3 ст. ложки оливкової олії
Сіль

1. Відварити очищені овочі в підсоленій воді.
2. Злити воду в окремий посуд, залишивши трохи на дні.
3. Додати оливкову олію, вбити жовтки та розім'яти овочі в пюре, за необхідності доливаючи воду.

ПЮРЕ З ЦВІТНОЇ КАПУСТИ

1 головка цвітної капусти
1 цибулина
100 мл молока або вершків
50 г вершкового масла
100 г тертого сиру
Сіль, перець за смаком

1. Капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Вона повинна бути м'якою, але не розвалюватися.
2. Дрібно нарізати цибулю і обсмажити її на вершковому маслі до золотистого кольору.
2. Покласти в чашу блендера відварену капусту, додати цибулю, тертий сир, влити тепле молоко або вершки і перетерти в пюре.

ГОРОХОВЕ ПЮРЕ

1 склянка гороху або сочевиці
1 цибулина
Сіль, рослинна олія

1. Горох замочити на ніч у воді. Відварити до м'якості, пропустити через м'ясорубку.
2. Цибулю дрібно нарізати і підсмажити на олії. Додати до гороху і добре перемішати.

ПЮРЕ З КАБАЧКІВ

½ кг кабачків
100 г вершкового масла
Сіль, перець за смаком

1. Кабачки очистити від шкірки, видалити насіння, залити холодною водою і дати настоятися протягом декількох годин.
2. Нарізати кабачки великими шматками і відварити в підсоленій воді. Злити воду, залишивши трохи на дні каструльки.
3. Додати масло, посолити і перетерти в пюре за допомогою.

ПЮРЕ ІЗ ЗЕЛЕНОГО ГОРОШКУ

500 г свіжого або замороженого зеленого горошку
½ лимона
1 ч. ложка цукру
50 г вершкового масла
½ пучка свіжої м'яти
Сіль, перець за смаком

1. Розтопити в каструльці вершкове масло з цукром.
2. Всипати горошок і тушкувати його на слабкому вогні, поки він повністю не відтане. Якщо ви використовуєте свіжий горошок, потрібно додати трохи води і тушкувати 2-3 хвилини.
3. Додати подрібнену м'яту, сік лимона, посолити, поперчити, а потім перетерти в пюре за допомогою блендера.

ПЮРЕ З ГАРБУЗА

1 середній гарбуз
100 г вершкового масла
Сіль за смаком

1. Гарбуз очистити, розрізати на великі шматки і запекти в духовці до м'якості (приблизно, 20 хвилин), або відварити на пару.
2. Подрібнити гарбуз за допомогою блендера, додавши вершкове масло та сіль.