Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Страви нашого дитинства. 5 рецептів сирників, як у бабусі

Страви нашого дитинства. 5 рецептів сирників, як у бабусі

17 березня 2017 | 15:40

"Я працюю в кафешці "Сирники від тьоті Глаші"
т/с «Теорія великого вибуху"

 Коли мова заходить про сирники, одразу згадується дитинство, бабусина кухня, строката скатертина, а на ній тарілочка з сирними булочками, политими варенням або сметаною. Пам'ятайте, якими вони були? Ніжні, солодкі, фантастично пахнуть і тануть у роті. Сьогодні в нашій добірці - рецепти, за якими готували сирники наші бабусі. Спробуємо і ми?

КЛАСИЧНІ СИРНИКИ

200 г сиру середньої жирності
1 яйце
2 ст. ложки борошна
1 ст. ложка манки
2 ст. ложки цукру

1. Сир протерти через сито, додати яйце, манку, борошно та цукор, все добре перемішати.
2. Сформувати з тіста кульки, обваляти їх у борошні та приплюснути.
3. Смажити на олії з обох сторін до золотистого кольору.

СИРНИКИ З ГОРІХАМИ ТА РОДЗИНКАМИ

250 г сиру
3 ст. ложки борошна
2 ст. ложки цукру
1 яйце
50 г волоських горіхів
50 г родзинок

1. Сир розтерти з яйцями, додати борошно та цукор, перемішати.
2. Родзинки промити та прибрати зайву вологу паперовою серветкою, волоські горіхи подрібнити ножем або в ступці. Покласти в сирну масу і ще раз все перемішати.
3. Сформувати та обсмажити сирники, як у попередньому рецепті.

ВАНІЛЬНІ СИРНИКИ БЕЗ БОРОШНА

200 г сиру
1 ст. ложка цукру
1 яйце
100 г вершкового масла
1 ст. ложка манки
Дрібка ваніліну

1. Всі інгредієнти ретельно перемішати до стану однорідності. Дати тісту постояти протягом півгодини, щоб манка розбухла.
2. Сформувати сирники і обсмажити на олії з обох сторін під кришкою до золотистого кольору.

ПИШНІ СИРНИКИ

500 г нежирного сиру
2 жовтки
6 ст. ложок борошна
3 ст. ложки цукру
30 г вершкового масла
2 щіпки розпушувача
Дрібка ваніліну
Сіль на кінчику ножа

1. Добряче розтерти сир з жовтками, додати цукор, ванілін, перемішати.
2. Розпушувач і сіль змішати з борошном, додати до решти інгредієнтів і замісити руками тісто.
3. Сформувати сирники та обсмажити їх на топленому маслі або рослинній олії з обох сторін до золотистого кольору.

СИРНИКИ В ДУХОВЦІ
 

200 г сиру
3 ст. ложки цукру
½ склянки сметани
3 ст. ложки манки
2 яйця
50 г вершкового масла
1 ч. ложка розпушувача
Дрібка ваніліну

1. Сир розтерти з цукром, яйцями та ваніліном.
2. Додати розм'якшене вершкове масло, сметану і манку. Перемішати до стану однорідності.
3. Форми для кексів змастити маслом, присипати борошном або манкою та розкласти в них сирну масу.
4. Випікати 20-30 хвилин в духовці при температурі 180-200 градусів.
5. Трохи остудити, дістати сирники з формочок і покласти на тарілки.