Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 найкращих комедій про привидів

10 найкращих комедій про привидів

24 березня 2017 | 12:00

"-У янголів повинні бути крила. У цьому різниця між людьми та янголами.
- На біса їм потрібні крила?
- Щоб літати!
- Але янголи чарівні істоти, вони можуть літати без крил!"
© к/ф "Наречена з того світу"

Один з найвідоміших у світі привидів - це Біла дама. Легенди про неї існують у багатьох країнах. За однією версією, це примара жінки, яку прокляв перед смертю її власний чоловік, за іншою - юної дівчини, яку розлучили з коханим, і вона й досі його шукає та допомагає закоханим. Як правило, люди бояться привидів, але ж прибульцям з того світу зовсім не обов'язково повинні сіяти зло. Вони цілком можуть бути і добрими, і навіть кумедними. У всякому разі, привиди з нашої сьогоднішньої добірки саме такі.

1. "Наречена з того світу" - дивіться у неділю о 22:00 на К1!
Кеті померла у день власного весілля, проте, душа її ніяк не може заспокоїтися. Коли у колишнього нареченого Кеті з'являється нова дівчина, її дух повертається на землю, щоб розлучити закоханих.

Актрисі Єві Лонгорія, яка зіграла Кеті, цього року виповнилося сорок, а виглядає вона як і раніше чудово. Дивлячись на її витончену фігуру важко повірити у те, що від природи Єва, як і більшість латиноамериканських жінок, схильна до повноти. Для того, щоб добитися ідеальних форм, актрисі довелося повністю виключити зі свого раціону цукор і борошняні вироби. До речі, кажуть, що саме відмова від цукру - одна з найбільш простих і ефективних методик, якою користуються зірки Голлівуду, щоб тримати себе у формі. Ну, а Єві до того ж дуже допомагає її любов до спорту. Нещодавно актриса навіть створила кілька власних фітнес-програм спеціально для іспаномовних жінок, яким, на її думку, особливо не вистачає таких уроків.

2. "Привиди колишніх подружок"
Конор Мід - ловелас, яких ще треба пошукати. Він розбиває жінкам серця, не відчуваючи жодних докорів сумління. Але одного разу йому починають являтися привиди, щоб наставити героя на шлях істинний.

Метью Макконехі - один з найкрасивіших акторів Голлівуду, і йому дуже достовірно вдалося передати образ улюбленця жінок Конора. Хто б міг подумати, що Макконехі не завжди був таким вже й красунчиком? Коли акторові було 15 років, він страшенно страждав від підліткових прищів. Його мати намагалася лікувати сина норковим жиром, після чого він став виглядати ще гірше, і жінка подала до суду на фірму-виробника. Судовий розгляд затягнувся на кілька років, а за цей час прищі з обличчя юнака дивовижним чином зникли. Справа вирішилася не на користь майбутнього актора – у позові було відмовлено після того, як представники відповідача показали в суді фотографію з випускного балу Макконехі, на якій йому вручили нагороду як найкрасивішому хлопцеві школи.

3. "Між небом і землею"
Коли Девід в'їхав до нової квартири, він найменше очікував зустріти там її колишню власницю Елізабет, яка до того ж наполягає, що ця квартира належить їй. Ще більшою несподіванкою для героя стало те, що після цього дівчина просто розчинилася у повітрі. Девід намагається розібратися, хто ж все-таки Елізабет - привид чи реальна людина?

Виконавиця ролі Елізабет, Різ Уїзерспун у юності також не була красунею. У школі з неї постійно насміхалися однокласники. Через те, що дівчинка носила окуляри і була невисокого зросту, її дражнили "чотириоким коротуном". Але Різ завжди була розумницею. Вона добре вчилася, багато читала, а в 11 років перемогла на конкурсі "Молоді таланти Америки". Після школи дівчина вступила до Стенфордського університету на факультет англійської літератури, однак, так його і не закінчила через те, що почала активно зніматися у кіно. Втім, актриса і зараз полюбляє читати книжки і каже, що найкращий подарунок для неї - це книга.

4. "Привид"
Коханий Моллі Сем трагічно гине, а її власне життя опиняється у небезпеці. Допомогти дівчині може лише привид її чоловіка.

Про наш улюблений фільм "Привид" ми вже писали не раз, і навіть присвятили цілу публікацію чудовому акторові Патріку Суейзі, який зіграв у ньому головну роль. А ось, про що ми не згадували, так це про те, що спочатку роль Сема повинен був грати не Суейзі, а Брюс Уїлліс. Але "міцний горішок" відмовився зніматися, оскільки був упевнений, що фільм провалиться. Мабуть, у Брюса повністю відсутнє чуття на успішні фільми. Пам'ятається, від "Дев'яти ярдів" він також чекав провалу, і це коштувало йому гонорару за роль у серіалі "Друзі".

5. "Туз"
Героєві фільму, картковому шулеру на ім’я Ас (Туз), також не дає спокою доля коханої жінки. І нехай її життя не треба захищати від злочинців, але знайти своїй удові підходящого нового чоловіка, можливо, не менш серйозна задача?

Адріано Челентано, мабуть, один з найбільш обожнюваних акторів усіх часів і народів. Його слава настільки велика, що він може собі дозволити багато чого, наприклад, відверто висловлювати невдоволення політикою своєї країни, що він неодноразово робив. У 1987 році напередодні загальнодержавного референдуму Челентано з телеекранів публічно висловився проти винищення тюленів. Він написав на дошці фразу "полювання проти кохання" і закликав глядачів приєднатися до його протесту, написавши ці слова у виборчих бюлетенях. У результаті тисячі бюлетенів були зіпсовані, а Челентано мало не потрапив до в'язниці. Крім того, виявилося, що у своєму зверненні він припустився граматичної помилки, через що його прозвали "королем невігласів". З притаманним йому почуттям гумору, Челентано використав цю ситуацію на свою користь - він випустив музичний альбом "Король невігласів" і написав автобіографічну книгу з такою ж назвою.

6. "Мисливці за привидами"
Троє молодих учених, які знають все про потойбічний світ, відкривають власне агентство, яке повинно допомогти звичайним людям протистояти надприродним силам. Тепер вони будуть полювати на справжніх привидів.

Ідея створення фільму належить виконавцю однієї з головних ролей Дену Екройду, який тоді дуже цікавився паранормальними явищами. Екройд написав сценарій спеціально для себе і свого друга Джона Белуші (старшого брата відомого актора Джеймса Белуші). Здійснитися цим планам завадила трагічна смерть Джона від серцевого нападу. Він помер зовсім молодим - йому було 33 роки. Після цього сценарій було трохи перероблено, а на роль Пітера Венкмана запросили Біла Мюрея.

7. "Маєток з привидами"
Подружжя ріелторів Джим та Сара Еверс, напевно, не очікувало, що у старовинному маєтку, який вони повинні продати, мешкає ціла компанія привидів. Інакше герої навряд чи б вирушили туди зі своїми дітьми, та ще й залишилися у будинку на ніч.

На хвилі грандіозного успіху "Мисливців за привидами", кінокомпанія "Уолт Дісней" погодилася на зйомки фільму "Маєток з привидами" ще у середині 80-х років. Однак, тоді умовою керівництва було те, щоб у фільмі знімався хтось із зірок "Мисливців" - Біл Мюрей, Ден Екройд, Гарольд Рамірес або Рік Мораніс. Знадобилося майже двадцять років, щоб біг боси переглянули своє рішення, і в 2003 році ми, нарешті, побачили цю комедію з Еді Мерфі у головній ролі.

8. "Кара небесна"
Бабій та ловелас Стів Брукс гине від рук трьох своїх коханок. Стів отримує можливість знову повернутися на землю в тілі сексуальної білявки на ім'я Аманда, щоб знайти жінку, яка щиро його любить.

Актриса Елен Баркін, яка зіграла Аманду-Стіва, відома не лише ролями у кіно, але й бурхливим шлюбом та не менш бурхливим розлученням з мультимільйонером Рональдом Перельманом. Після розлучення Баркін стала багатшою на 20 мільйонів доларів, але це її не заспокоїло, вона знову і знову подавала до суду на чоловіка, вимагаючи нових виплат. Загалом, як ви розумієте, зіграти досить стервозну Аманду для Баркін було зовсім не складно.

9. "Знайомтесь, Джо Блек"
Янголам смерті також треба відпочивати. Один з них бере відпустку і вирушає на землю в подобі чарівного Джо Блека. Він укладає угоду з мільйонером Вільямом Перішом, що той стане його гідом у світі живих. Дочка Періша, Сюзен, зачарована Блеком, та й він сам, схоже, не залишився байдужим до красуні.

Сучасна молодь вже може і не знає, що в житті Бреда Піта були інші жінки, окрім Анджеліни Джолі. Але ми ще пам'ятаємо і його знамениту першу дружину Дженіфер Еністон, і не менш відому першу наречену Гвінет Пелтроу. Крім того, виявляється, що під час зйомок фільму "Знайомтеся, Джо Блек" у Піта був недовгий, але пристрасний роман з виконавицею ролі С’юзен - Клер Форлані.
Часто від акторів можна почути, що їхнім обранцем може бути хто завгодно, але тільки не представник акторської професії. Клер Форлані точно не з цих людей. Схоже, що з усіх чоловіків вона віддає перевагу саме акторам. Крім Піта, Форлані зустрічалася з Бенісіо дель Торо, Беном Стілером, Кіану Рівзом. І заміж вона також вийшла за свого колегу - актора Дугрея Скота.

10. "Привид моєї колишньої"
Кохана жінка Леополя, Джулія, загинула в авіакатастрофі кілька років тому, але він до цих пір бачить її привид. Несподівано Джулія повідомляє Леополю, що у них, виявляється, є син.

Якби ми з вами жили у Франції, нам було б дуже важко не переплутати фільми "Привид моєї колишньої" і "Наречена з того світу". Справа в тому, що французькі прокатники переклали назву "Нареченої" майже так само, як і звучить назва французької комедії: "Привид моєї колишньої нареченої". Французькою це узагалі дуже схоже: "Le Fantôme de mon ex"/"Le Fantôme de mon ex-fiancée", вся різниця в одному маленькому слові "fiancée".

Сохранить

Сохранить

Телепрограма