6 простих і неймовірно смачних закусок для пікніка
"-Коли шматок хліба посипаєш зеленою цибулькою, а зверху балтійську кілечку...
- Ах, чорт забирай, ви так смачно розповідаєте, що у мене навіть слинки потекли!"
(с) К/ф "Москва сльозам не вірить"
Смачна їжа гарантує п'ятдесят відсотків успіху будь-якого пікніка. Cьогодні ми хочемо поділитися рецептами закусок, які ідеально доповнять ваш відпочинок на природі.
Овочі-гриль на решітці
Інгредієнти:
баклажани;
кабачки;
солодкий перець;
помідори;
печериці великі;
цибуля;
оливкова олія - ½ склянки;
оцет - ¼ склянки;
соєвий соус - 2 ст. л.;
сіль, спеції.
Приготування:
1. Баклажани, кабачки, цибулю нарізати великими кільцями. Солодкий перець розрізати навпіл. Помідори проколоти в декількох місцях.
2. Змішати оливкову олію, оцет, соєвий соус, спеції та сіль.
3. Овочі скласти в пластиковий пакет, залити маринадом, перемішати. Потримати в маринаді кілька годин.
4. Викласти на решітку порціями. Кожну порцію смажити на вогні 10-15 хвилин, періодично перевертаючи і поливаючи маринадом.
Картопля на шампурі
Інгредієнти:
картопля;
копчена грудинка, бекон або сало;
сіль, перець;
рослинна олія.
Приготування:
1. Картоплю помити, нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1 см.
2. Грудинку нарізати тонкими скибочками.
3. Картоплю посолити, поперчити, полити олією.
4. На шампури нанизати картоплю та грудинку, чергуючи одну з одною.
5. Загорнути шампура у фольгу і смажити на вугіллі, періодично перевертаючи, 20 хвилин.
6. Зняти фольгу і ще кілька хвилин потримати на вогні, щоб картопля підрум'янилася.
Риба у золі
Інгредієнти:
риба ціла;
сіль, спеції;
лимон.
Приготування:
1. Рибу очистити, випатрати, натерти сіллю та спеціями, загорнути у фольгу.
2. Запалити багаття, дати дровам прогоріти, щоб залишилося велике вугілля. Засипати його золою і покласти в неї рибу. Потримати рибу в золі приблизно 30 хвилин.
3. Вийняти пакет з рибою, розгорнути, скропити лимонним соком.
Салат з лососем
Навіть на пікніку до столу обов'язково потрібно подати салатик. Звичайно, він повинен бути максимально простий і легкий у приготуванні. Якщо за вашим столом не планується подача тарілок, салат можна розкласти в кошички.
Інгредієнти:
огірки свіжі -2 шт.;
яйця - 3 шт.;
листя салату;
лосось (сьомга, форель) слабосолений -200 г;
оливкова олія;
бальзамічний оцет.
Приготування:
1. Варені яйця та огірки нарізати кубиками.
2. Лосось нарізати скибочками, листя салату порвати руками на дрібні шматочки.
3. Змішати всі інгредієнти, заправити оливковою олією і бальзамічним оцтом, за бажанням посолити.
Кабачки з часником і сиром
Цю страву потрібно приготувати заздалегідь, адже готується вона у духовці, яку не завжди знайдеш на пікніку. За бажанням кабачки можна розігріти на решітці, але в холодному вигляді вони навіть смачніші.
Інгредієнти:
кабачки;
часник;
тертий сир;
соєвий соус;
рослинна олія;
лимон;
сіль.
Приготування:
1. Кожен кабачок розрізати вздовж на дві половинки.
2. Часник нарізати дольками.
3. З внутрішньої сторони кабачків зробити надрізи, в них вставити нарізаний часник.
4. Скропити лимоном, соєвим соусом, посолити, посипати тертим сиром.
5. Запікати в духовці 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Хачапурі з лавашу
Інгредієнти:
лаваш тонкий вірменський;
тертий сир - 200 г;
сир - 300 г;
вершкове масло - 100 г;
яйця - 2 шт.;
зелень (петрушка, кріп, кінза);
часник - 3 зубчики;
сіль.
Приготування:
1. Сир розім'яти виделкою в мисці, додати яйце, тертий сир, дрібно нарізаний часник, натерте на тертці вершкове масло, подрібнену зелень, перемішати.
2. Розгорнути лист лавашу, викласти на нього начинку, загорнути, як вам більше подобається - рулетом, конвертиком або просто скласти удвічі. Головне, щоб не випадало начиння.
3. Смажити на решітці з обох боків кілька хвилин.
Рекомендуємо! Читайте на нашому сайті найкращі добірки про їжу:
Смачно і легко! 5 варіантів простих у приготуванні десертів
5 чудових сніданків з усього світу