Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

5 вишуканих фруктових салатів, які ви неодмінно захочете скуштувати

5 вишуканих фруктових салатів, які ви неодмінно захочете скуштувати

29 травня 2017 | 14:26

"Потрібно розрізняти мудрість і знання. Помідор - фрукт - це знання.
Не додавати його у фруктовий салат - мудрість"

Що може бути простіше у приготуванні, ніж фруктовий салат? Що може бути смачніше, ніж фруктовий салат? Що може бути корисніше, ніж фруктовий салат? Відповідь на всі ці питання один: "нічого". Зараз, коли літо так щедро обдаровує нас фруктами та ягодами, саме час поласувати салатами з них. До того ж їсти їх можна і на сніданок, і на обід, і на вечерю. І вдвічі приємніше насолоджуватися смачною стравою разом з близькою людиною, тому всі наші рецепти розраховані на дві порції.

1. САЛАТ "ДАМСЬКИЙ КАПРИЗ"

Інгредієнти:
6 ягід полуниці;
жменя малини;
жменя чорниці;
1 персик;
половинка яблука;
кілька шматочків кавуна;
густа сметана або вершки.

Приготування:
1.
Нарізати невеликими шматочками персик, полуницю, яблука та кавун. Скласти в миску.
2. Додати ягоди малини і чорниці, акуратно перемішати.
3. Розкласти салат по креманках, зверху прикрасити сметаною (приблизно 1 ч. ложка на 1 креманку), не перемішуючи.

2. САЛАТ "СПОКУСА"

Інгредієнти:
лимонний йогурт 200 г;
1 грейпфрут;
жменя чорниці.

Приготування:
1.
Грейпфрут очистити від шкірки та плівок, порвати на дрібні шматочки руками, або розрізати ножем.
2. Покласти шматочки грейпфрута в центр креманки гіркою, залити йогуртом, так, щоб він не вкривав повністю грейпфрут.
3. Зверху насипати ягоди чорниці.

3. САЛАТ "СНІДАНОК ГЕРЦОГИНІ"

Інгредієнти:
6 абрикосів;
2 жмені суниць;
вода;
цукор - 2 ст. ложки;
гілочки м'яти.

Приготування:
1.
Насипати у глибоку тарілку цукор, розвести невеликою кількістю води і розтопити його на водяній бані до стану сиропу.
2. Абрикоси розрізати навпіл (кісточки можна не виймати), покласти їх на одну половину тарілки з сиропом.
3. На другу половину тарілки висипати суницю, поклавши кілька ягід зверху на абрикоси.
4. Прикрасити салат гілочками м'яти.

4. САЛАТ "АЙСБЕРГ"

Інгредієнти:
1 банан;
1 апельсин;
1 ківі;
200 г морозива.

Приготування:
1.
Фрукти очистити і порізати на шматочки, акуратно перемішати в мисці.
2. Покласти фрукти у креманку, додавши з боків дві кульки морозива.

5. САЛАТ "ЕДЕМ"

Інгредієнти:
4 інжира;
1 ківі;
6 ягід полуниці;
банан;
кілька ягід винограду;
гілочка м'яти.

Приготування:
1.
Ківі та банан очистити, нарізати шматочками.
2. Інжир розрізати на 4 частини.
3. Обережно змішати всі інгредієнти в мисці, а потім покласти на тарілки або піали.
4. Салат можна прикрасити зверху гілочкою м'яти.

Телепрограма