Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Кіно щасливих людей. Добрі та романтичні мелодрами

Кіно щасливих людей. Добрі та романтичні мелодрами

9 червня 2017 | 13:41

Чудова добірка фільмів, від яких на душі стане тепліше. Світу не вистачає простого, доброго, хорошого кіно та душевних мелодрам. Адже хороше кіно знімає напругу, заспокоює нерви і переносить нас у інший світ, подалі від щоденних побутових турбот. Все найдобріше та найромантичніше, що створили кінематографісти - в нашій сьогоднішній добірці.

1. "Пробач за кохання". Дивіться у неділю о 23:00 на К1!
Алексу 37 років, а Нікі – всього лише 18. Здавалося б, між ними немає нічого спільного, але кохання іноді не визнає різниці у віці.

Фільм зняв Федеріко Моччіа - італійський письменник і режисер, всесвітню славу якому приніс роман "Три метри над небом". Цікаво, що жодне видавництво не захотіло публікувати його твір, і він був змушений зробити це за власні кошти. Мабуть, у цих видавців був дуже цікавий вираз обличчя, коли стало відомо, що роман розійшовся тиражем більше мільйона копій і був названий літературною сенсацією року.

2. "Хороший рік"
Успішний лондонський трейдер Макс Скіннер після смерті дядька успадковує його маєток у Провансі. Макс приїжджає туди, щоб виставити будинок на продаж, але обставини складаються так, що йому доводиться залишитися тут на довший час.

Режисера фільму Рідлі Скота і сценариста Пітера Мейла пов'язує міцна багаторічна дружба. Вони познайомилися ще у 70-тих роках, коли обидва працювали в рекламі. Потім Мейл вирішив стати справжнім письменником і поїхав жити подалі від міського шуму - до Провансу. Скот часто навідувався до приятеля, щоб поговорити про життя і розпити пляшку-другу вина. За однією з таких пляшечок у друзів і народився спільний задум, який ліг в основу фільму "Хороший рік".

3. "Вам лист"
Джо і Кетлін - власники книжкових крамничок на Манхеттені. Самі того не підозрюючи, конкуренти в реальному житті стають друзями за листуванням.

У 1937 році угорський драматург Міклош Ласло написав п'єсу "Парфуми", за якою, через деякий час, режисер Ернст Любич зняв фільм "Магазинчик за рогом". У 1999 році він був внесений до списку найвидатніших американських фільмів. "Вам лист" - це римейк того самого фільму, який став ще популярнішим, ніж оригінал.

4. "Поки ти спав"
Люсі працює касиром на залізниці, і кожного дня повз неї проходить чоловік її мрії. Одного разу він падає на рейки, після чого впадає в кому. Через непорозуміння родичі молодого чоловіка приймають Люсі за його наречену.

У первинному варіанті сюжет фільму мав розвиватися дещо інакше. У кому впадала жінка, а закоханий чоловік прикидався її нареченим. Але жодна студія не хотіла його знімати, оскільки подібна історія здавалася всім занадто неправдоподібною. Але потім комусь спало на думку поміняти героїв місцями, і сценарій одразу ж придбала кінокомпанія "Голлівуд Пікчерс".

5. "Як вийти заміж за три дні"
Анна Бреді - дівчина рішуча й енергійна. Вона не хоче чекати, поки її хлопець зробить пропозицію, а збирається зробити її сама. Для цього Анна обирає день, коли за легендою дівчина може попросити руки чоловіка.

День святого Освальда - це не вигадка, а цілком реальне свято, хоч і рідкісне. Випадає воно на 29 лютого, тому відзначається лише раз на чотири роки. Але в Ірландії дійсно вважається, що в цей день дівчина може зробити пропозицію хлопцю, і, якщо він її не прийме, повинен заплатити їй 100 фунтів. Якщо вірити соцопитуванням, всього лише шість відсотків чоловіків, яким робили подібні пропозиції, відмовилися. Так що система працює, беріть на озброєння, дівчата!

6. "Одного разу в Римі"
Американка Бет приїжджає до Риму і випадково набирає жменю монет із "Фонтану кохання", куди за традицією туристи з усього світу кидають їх на щастя. Уявіть собі здивування дівчини, яка раптом розуміє, що тепер в неї закохуються всі ті, кому належали ці монети.

Виявляється, для того, щоб знімати римські фонтани у кіно, потрібен спеціальний дозвіл представників Ватикану. Тому творці картини вирішили, що для фільму простіше й швидше буде побудувати власний фонтан. До нього підвели воду і всі ті дні, поки йшли зйомки, він працював на площі Боргезе. Багато туристів, побачивши його, були обурені, чому такої пам'ятки немає в путівниках?

7. "Листи до Джульєтти"
Молода американка, гуляючи Вероною, потрапляє в дім шекспірівської Джульєтти. Всі його стіни завішені листами люблячих людей, які просять поради в улюбленої героїні. Дівчина вирішує відповісти на один з таких листів.

Клуб Джульєтти дійсно існує і знаходиться він у Вероні, на вулиці святої Анастасії. Щороку сюди надходить близько п'яти тисяч листів різними мовами з усього світу. Їх уважно читають "секретарі" Джульєтти та відповідають на кожне послання, в якому вказана зворотна адреса. Втім, багато відправників навіть не чекають відповіді, а просто пишуть у надії, що їхній лист прочитають.

8. "Відпустка за обміном"
Британка Айріс і американка Аманда переживають кризу в особистому житті. У такій ситуації немає нічого кращого, ніж поїхати подалі від дому, і дівчата вирішують обмінятися будинками на час різдвяних канікул.

В одному з епізодів фільму практично випадково знявся Дастін Хофман. Насправді, його персонажа не було в сценарії. Знаменитий актор, що називається, просто проходив повз, побачив зйомки і вирішив глянути, що ж там коїться. А режисер фільму Ненсі Маєрс, побачивши Хофмана, вирішила, що не можна втрачати таку можливість, і вмовила його зіграти невелику роль.

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Сохранить

Телепрограма