Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Сезонні солодощі. 5 фруктових тортів, які не потрібно випікати

Сезонні солодощі. 5 фруктових тортів, які не потрібно випікати

13 липня 2017 | 13:38

"А мені мій каже: "Чого ти така худа? Піди торт з'їж".
- А твій... це хто?
- Ну... внутрішній голос"

Якими б смачними не були свіжі фрукти та ягоди в чистому вигляді, все ж іноді хочеться побалувати себе чимось ґрунтовнішим. Наприклад, тортиком. Сьогодні ми зібрали рецепти чудових тортів зі свіжими фруктами та ягодами, які готуються без випічки. Нам здається, що для літа вони просто ідеальні!

СИРНО-МАЛИНОВИЙ ТОРТ

500 г сиру
500 г малини
200 г жирної сметани
300 г пісочного печива
200 г вершкового масла
30 г желатину
6 ст. ложок цукру
Ванілін - за бажанням
½ склянки води

1. Розділити малину на три частини: 300 г для торта, 100 г для желе й 100 г для прикрашання.
2. Желатин розділити на 2 частини (10 і 20 г), залити холодною водою для набухання.
3. Печиво подрібнити, додати розм'якшене масло і добре перемішати.
4. Форму для торта застелити пергаментом, викласти на дно масу з печива та масла, розрівняти ложкою і поставити в морозилку на 10 хвилин. Бажано використовувати форму зі з’ємними бортиками, так буде зручніше виймати з неї готовий торт.
5. Збити в блендері сир, сметану, 300 г малини, 4 ст. ложки цукру, ванілін.
6. Влити більшу частину желатину в сирну масу, добре перемішати блендером.
7. Половину сирної маси вилити у форму з печивом, викласти зверху частину малини для декору.
8. Докласти сирну масу, що залишилася, розрівняти, поставити в морозилку на 30 хвилин.
9. Готуємо желе. У каструльці змішати 100 г малини з 2 ст. ложками цукру, залити водою. Довести до кипіння, зняти з вогню та остудити. Процідити крізь сито або марлю, додати меншу частину желатину, добре перемішати.
10. Залити торт тонким шаром желе, прикрасити зверху ягодами. Поставити в холодильник на ніч.

ТОРТ-ЖЕЛЕ "МОЗАЇКА"

500 г свіжих ягід або фруктів різних кольорів
500 г сметани
300 г бісквітного печива
200 г цукру

1. Желатин залити холодною водою (приблизно ½ склянки) і залишити на 30 хвилин для набухання.
2. Глибоку миску застелити харчовою плівкою.
3. Фрукти і великі ягоди нарізати, дрібні ягоди можна використовувати цілими.
4. Викласти на дно форми шар фруктів і ягід.
5. Печиво розламати на дрібні шматочки і покласти на ягоди шар печива.
6. Викласти ще один фруктово-ягідний шар, а потім іще шар печива.
7. Желатин трохи підігріти до повного розчинення.
8. Сметану збити з цукром і влити тонкою цівкою в желатин, постійно помішуючи.
9. Влити в каструльку сметанне желе, поставити в холодильник на ніч.
10. Перед подачею перевернути торт на блюдо та обережно зняти з нього плівку.

ЧІЗКЕЙК З ПОЛУНИЦЕЮ

250 г пісочного печива
200 г вершкового масла
200 г свіжої полуниці
100 г полуничного джему або конфітюру
20 г лікеру або коньяку
2 жовтки
1 ст. ложка цукру
200 г маскарпоне
200 мл жирних вершків (не менше 30%)
100 г цукрової пудри
10 г желатину

1. Печиво подрібнити і змішати з розм'якшеним маслом, додати цукор, лікер і перемішати.
2. На дно форми зі з’ємними бортиками покласти пергамент або харчову плівку. Викласти шар печива, розрівняти, поставити в холодильник.
3. Жовтки змішати з цукром і збити.
4. Вершки збити з цукровою пудрою до густоти.
5. Обережно ввести маскарпоне у вершки, додати жовтки, перемішати.
6. Желатин замочити в холодній воді (приблизно ½ склянки), дати набрякнути протягом 20 хвилин, трохи підігріти, помішуючи, зняти з вогню, остудити, влити в крем і добре перемішати.
7. Дістати основу для торта, викласти на неї крем, розрівняти і прибрати в холодильник на 2 години.
8. Дістати торт з холодильника, полити його джемом і зверху прикрасити свіжою полуницею. Поставити в холодильник на ніч.

ЗЕФІРНИЙ ТОРТ З ЯГОДАМИ

500 г зефіру
500 г свіжих ягід (полуниця, малина, ожина, смородина)
200 г пісочного печива
200 г сиру
300 мл жирних вершків або сметани
½ склянки цукру
Кілька листочків м'яти
Ванілін за бажанням

1. Печиво трохи змочити в молоці та викласти на блюдо для торта.
2. Зефір розламати навпіл, залишивши кілька половинок для декору верхівки торта. Решту розрізати на 4 частини. Половину з них викласти зверху на печиво.
3. Вершки збити з цукром і ваніліном до густоти, додати сир, ще раз збити.
4. Третю частину ягід викласти на зефір, залити половиною сирної суміші.
5. Викласти ще один шар розрізаного зефіру, шар ягід і залити сиром.
6. Покласти цілі зефірні половинки і третину ягід, прикрасити листочками м'яти.
7. Поставити торт в холодильник на 2-3 години.

ТОРТ-МОРОЗИВО З ЧОРНИЦЕЮ

300 г жирних вершків (30%)
1 банка згущеного молока
250 г свіжої чорниці
250 г пісочного печива
100 г вершкового масла
2 ст. ложки цукру
1 лимон
6 ст. ложок води
2 ч. ложки крохмалю
2 ст. ложки цукрової пудри
Масло для змащування форми

1. Форму для торта змастити маслом.
2. Печиво подрібнити в крихту, змішати з розтопленим вершковим маслом і цукром, добре перемішати.
3. Покласти масу в форму, утрамбувати та розрівняти.
4. З лимона зняти цедру і вичавити сік.
5. Вершки збити до густоти, додати згущене молоко, лимонну цедру та сік, добре перемішати. Обережно ввести половину ягід.
6. Вилити вершкову масу у форму і поставити в морозилку на 3-4 години.
7. Приготувати чорничний сироп. У невеликому сотейнику або каструлі розвести крохмаль в холодній воді, всипати цукрову пудру та ягоди, що залишилися. Поставити на повільний вогонь і варити, постійно помішуючи, до загусання. Зняти з вогню, остудити.
8. Перед подачею торт розрізати на порційні шматочки, покласти у тарілки, поливши зверху сиропом.

Сохранить

Сохранить