Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

10 добрих пісень про мир та любов

10 добрих пісень про мир та любов

17 липня 2017 | 13:11

Мир у всьому світі починається з кохання. Тому ми вирішили порадувати себе і вас добіркою душевних пісень про добро і мир. Серед них є відомі на увесь світ хіти, але є й такі, що стануть для більшості з вас відкриттям. Та всі вони про одне - про те, як важливо жити в гармонії з навколишнім світом, цінувати життя і людей, які зустрічаються на нашому шляху, робити добро і пам'ятати, що, врешті-решт, все буде добре.
 

"The Beatles" - "Let it be"

Одного разу, коли Пол Маккартні переживав не найкращий період у житті, йому наснився дивний сон. Його мати, яка померла десять років тому, прийшла до нього, щоб підтримати його, зі словами: "It will be all right, just let it be" ("все буде добре, просто залиши все, як є"). Ці рядки і лягли в основу пісні, яка стала однією з найулюбленіших і найпопулярніших у репертуарі ліверпульської четвірки.
 

"Мачете" - "Папа"

Пісню "Папа" її автор Ярослав Малий присвятив своїм батькам. За словами музиканта, його мама і тато - люди, у яких він вчиться все своє життя: "Пишаюся тим, як батьки можуть любити і розуміти один одного. Вони розвивали в мені бажання вибору і ніколи не говорили мені "ні". Вони завжди підказували: це твій шлях і ти повинен його пройти, але найголовніше - бути гідною людиною і не брехати собі".

"Birdy" - "People help the People"

Пісня "People Help the People" ("Люди, допомагайте людям") була написана британським інді-рок гуртом Cherry Ghost у 2007 році. Через 4 роки композиція отримала друге життя, коли її перепела Жасмин ван ден Богард, більше відома під псевдонімом Birdy. Саме в її виконанні вона стала відомою і потрапила до хіт-парадів усього світу.

"Ляпіс Трубецкой" - "Я вірю"

Сергій Міхалок говорив, що згадка різних релігій в тексті пов'язана з його бажанням висвітлити проблеми віри, але в доступній формі.
Для запису "Я вірю" група використовувала незвичайні для себе інструменти (орган, ситар та інші), характерні для різних культур.

"Океан Ельзи" - "Все буде добре"

В'ячеслав Вакарчук так охарактеризував цю роботу: "Я думаю, про цю пісню багато розповідати не треба. Саме вона відповідає тому настрою, який зараз так необхідний всім. Не дарма ми не співаємо, що "все добре", бо насправді все далеко не добре. Тому що саме на початку весни є впевненість, що все буде добре. Ви самі знаєте, щоб не відбувалося навколо, на вулицях, коли ти бачиш, як розквітають дерева, то розумієш, що природа робить своє. Рано чи пізно вона розквітне, і разом з нею розквітне і все інше".

Макс Корж - "Небо поможет нам"

Білоруський хлопчина Макс Корж записав свою першу пісню під час навчання в університеті. Грошей у нього не було, тому він зайняв для цього 300 доларів у своєї мами. Незабаром Максима забрали до армії, а коли він звідти повернувся, виявилося, що за цей час пісня набула в інтернеті неймовірної популярності. Так почалася музична кар'єра Макса Коржа, а пісня, що дала йому путівку в життя, називалася "Небо поможет нам".

"С.К.А.Й." - "Час для добра"

Композицію "Час побачити Україну" музиканти гурту "С.К.А.Й." написали для Євро-2012, що проходив у нашій країні. Пісня під назвою "Час для добра" була записана в якості української версії цього музичного твору. Для обох версій були зняті схожі за змістом кліпи - в них люди з різних міст нашої країни, самі того не помічаючи, будують по одній літері слово "Україна".

"SunSay" - "Выше головы"

Андрій Запорожець назвав пісню гімном усім творчо відкритим людям на шляху до пізнання себе в цьому світі. Вона - про прийняття любові та єдності, про те, що всі люди, які живуть на планеті, в незалежності від того способу життя, який вони обирають, повинні підтримувати один одного і творити добро.

"Бумбокс" - "Люди"

Вперше музиканти гурту "Бумбокс" виконали пісню "Люди" під час свого гастрольного туру у Шатах та Канаді. А в кінці грудня 2015 року на одному з українських каналів відбулася прем'єра кліпу. У своїй новій композиції хлопці простою та доступною мовою розповідають нам про те, що тільки той, хто любить, гідний називатися людиною.

"Flëur" - "Шелкопряд"

Дівчата з гурту "Flëur" співають в дуже особливому жанрі, який вони самі називають "кардіовейв". Незважаючи на оригінальність стилю, сенс їхніх пісень добре зрозумілий кожному. Вони про добро, любов, про те, наскільки важливий, навіть маленький, внесок кожної людини у загальну справу. І про те, що тільки разом ми зробимо світ по-справжньому прекрасним.

Телепрограма