Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

До дня народження легенди. 7 неперевершених дуетів короля поп-музики Майкла Джексона

До дня народження легенди. 7 неперевершених дуетів короля поп-музики Майкла Джексона

30 серпня 2017 | 22:13

"У Майкла Джексона не тільки своя музика, у Майкла своя епоха. Епоха Джексона!"
 © Стівен Спілберг

29 серпня 1958 року в американському місті Гері, штат Індіана, в сім'ї Джозефа і Катрін Джексонів народилася восьма дитина. Навряд чи батьки хлопчика, якого назвали Майклом, могли припустити, що з часом він стане ідолом мільйонів у всьому світі, заробить більше мільярда доларів, отримає титул "Короля поп-музики", і буде офіційно визнаний Легендою Америки та Іконою музики. З нагоди дня народження геніального і неповторного Майкла Джексона ми підготували добірку кращих композицій іменинника, записаних разом з іншими виконавцями.

"Scream" - with Janet Jackson
Пісня "Scream/Childhood" відома не тільки тим, що Майкл Джексон виконав її дуетом зі своєю сестрою Джанет, а й кліпом, зйомки якого обійшлися у сім мільйонів доларів. З усіх написаних ним пісень Джексон вважав, що "Scream" - найбільш особиста.

"Say Say Say" - with Paul McCartney
У 1984 році Майкл Джексон придбав на аукціоні за 50 мільйонів доларів авторські права на пісні гурту "Бітлз". Це розладнало стосунки Джексона і Пола МакКартні, які до цього були добрими друзями і неодноразово співпрацювали. МакКартні довгий час був ображений на колишнього друга, і пробачив Майкла лише після його смерті.

© pinterest

"Love Never Felt So Good" - with Justin Timberlake
Для Джастіна Тімберлейка Джексон завжди був кумиром, і, звичайно ж, він завжди мріяв заспівати з ним дуетом. Тімберлейку не вдалося втілити свою мрію за життя поп-короля, але після його смерті він записав пісню "Love Never Felt So Good", а потім зняв кліп, в якому об'єднав свою версію з версією Джексона.

"I just can not stop loving you" - with Siedah Garrett
Спочатку композицію "I just can not stop loving you" Джексон хотів записати з Барбарою Стрейзанд або Вітні Х'юстон. Однак, жодна з них не змогла скласти йому компанію, і продюсер Джексона Квінсі Джонс запросив свою протеже Саїду Гарет. Для дівчини дует з Джексоном став справжнім проривом у кар'єрі.

© pinterest

"Майкл був дуже духовним і завжди приводив свою групу помолитися перед кожним шоу. Я запізнилася одного разу через макіяжу, і молитва вже була закінчена. Побачивши моє розчарування, Майкл відвів мене вбік і ми молилися. Лише він і я. Він був дуже турботливим і уважним. У нього була прекрасна душа"
© Саїда Гарретт

"Why" - with 3T
Пісню "Why" Джексон виконує з племінниками - синами свого брата Тіто. У 1995 році хлопці створили гурт, яку назвали 3Т, оскільки імена всіх трьох починаються з цієї літери.

"Whatever Happens" - with Carlos Santana
Коли Майкл Джексон звернувся до Карлоса Сантани з пропозицією попрацювати разом, легендарний гітарист вирішив, що це велика честь для нього і одразу погодився. Сантана ставився до Джексона з величезною повагою і називав його Архангелом.

"Зараз багато співаків намагаються співати, як Майкл Джексон. Але Майкл був унікальний, він давав змогу людям відчути себе дітьми, дарував відчуття невинності та чистоти. Він був генієм, якщо справа стосувалася розваг, але при цьому ще й давав людям надію. Для мене він завжди залишиться першим з тих, хто вміє дарувати людям щастя"
© Карлос Сантана
 

"The Girl Is Mine" - with Paul McCartney
І ще один чудовий дует Майкла Джексона і сера Пола МакКартні. Пісню "The Girl Is Mine" можна назвати досить скандальною, так як вона неодноразово ставала предметом судових розглядів. Джексона намагалися звинуватити в плагіаті, але обидва рази суд визнавав його справжнім автором.

Майкл Джексон був визнаний одним з найщедріших серед зірок, адже він жив за принципом: "Неможливо допомогти всім, але можна до цього прагнути". Він був занесений до Книги рекордів Гінеса як поп-виконавець, який підтримує найбільшу кількість благодійних фондів - їх налічувалося близько сорока. Серед них були: Американське суспільство проти раку, Лос-анджелеський фонд з боротьби зі СНІДом, Братський опіковий центр та інші. А індивідуальну допомогу порахувати неможливо. Адже тільки постраждалим у війні в Боснії та Герцеговині Майкл передав, приблизно, 300 мільйонів доларів. А ще він жертвував гроші у фонди для хворих і підтримував школи для афроамериканців. Сьогодні добру справу поп-короля продовжують його діти. Вони, зокрема, підтримують створений Джексоном Фонд боротьби з алкоголем і наркотиками серед молоді.

© pinterest

І на завершення приголомшливий рекламний ролик! Ця рекламна кампанія стала найтривалішою і однією з найвідоміших за всю історію людства. Ролики з Джексоном, під час зйомок одного з яких поп-король мало не згорів, вийшли у 1984 році під слоганом "Нове покоління обирає Pepsi".

Сохранить

Сохранить

Телепрограма