Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

8 чудових страв з яблук

8 чудових страв з яблук

8 вересня 2017 | 19:50

Яблука - традиційні фрукти осені. І чи не найкорисніші, адже вони багаті на вітаміни, залізо та калій, які так необхідні нашому організму. Лікарі стверджують, що яблука підвищують імунітет, допомагають боротися з поганим настроєм і навіть продовжують молодість. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами кількома рецептами смачних і простих страв з яблук.

САЛАТ З ЯБЛУКАМИ ТА СЕЛЕРОЮ

100 г листя будь-якого салату
1 корінь селери
2 яблука
2 апельсина
100 г волоських горіхів
2 ст. ложки меду

1. Яблука та селеру натерти на тертці, листя салату порубати, 1 апельсин очистити і нарізати маленькими шматочках, горіхи подрібнити в ступці.
2. З другого апельсина вичавити сік, змішати його з медом і заправити салат.

ОСЕЛЕДЕЦЬ З ЯБЛУКАМИ В ЙОГУРТІ
 

4 шматки філе оселедця
2 яблука
1 цибулина
200 мл натурального йогурту
3 ст. ложки оливкової олії
Сік 1 лимона
2 ст. ложки бальзамічного оцту
1 ст. ложка меду
Сіль, перець за смаком

1. Оселедець нарізати шматочками, яблука - кубиками, цибулю - півкільцями. Покласти у миску, додати сіль, перець, лимонний сік, оцет, мед, оливкову олію та йогурт. Все перемішати.
2. Поставити в холодильник на добу.

ЯБЛУЧНО-МОРКВЯНИЙ САЛАТ

1 яблуко
2 моркви
1 ч. ложка цукру
Жменя родзинок
Сметана

Яблуко та моркву натерти на тертці, додати родзинки, цукор, заправити сметаною і перемішати.

СУП-ПЮРЕ З ЯБЛУК І ГАРБУЗА

0,5 кг яблук
0,5 кг гарбуза
1 цибулина
1 зубчик часнику
250 мл вершків
3 склянки води
Сіль, перець, рослинна олія

1. Гарбуз, яблука, цибулю та часник очистити і нарізати невеликими шматочками.
2. У каструльку вилити рослинну олію, розігріти її, обсмажити цибулю та часник протягом 5 хвилин.
3. Додати яблука і гарбуз, влити воду, довести до кипіння, а потім варити на середньому вогні під кришкою 20-30 хвилин.
4. За допомогою блендера розтерти суп до стану пюре, влити вершки, а потім знову перелити у каструльку і трохи підігріти, не доводячи до кипіння.

ТУШКОВАНА КАПУСТА З ЯБЛУКАМИ

1 кг капусти
0,5 кг яблук
1 буряк
2 цибулини
3 ст. ложки цукру
100 г вершкового масла
Сік 1 лимона
Сіль, перець горошком, гвоздика

1. Капусту нашаткувати і перетерти з сіллю.
2. Цибулю нарізати півкільцями, яблука - скибочками, буряк натерти на тертці.
3. Скласти овочі в каструлю з товстим дном, додати цукор, спеції, вершкове масло та сік лимона.
4. Тушкувати під кришкою на повільному вогні 1 годину, періодично помішуючи.

ЯБЛУЧНО-СИРНЕ СУФЛЕ

2 великих яблука
200 г сиру
2 яйця
3 ст. ложки цукру
2 ст. ложки цукрової пудри
1 пакетик ванільного цукру
1 ст. ложка сметани
1 ст. ложка вершкового масла

1. Яблука дрібно нарізати, засипати цукром і на повільному вогні довести до кипіння.
2. Білки з 1 ст. ложкою цукрової пудри збити в круту піну.
3. Сир розтерти зі сметаною та жовтками. Покласти у форму для запікання, попередньо змащену маслом.
4. Зверху викласти яблука, посипати 1 ст. ложкою цукрової пудри і ваніліном, потім покласти білки.
5. Випікати в духовці 30 хвилин при температурі 150 градусів.

ЯБЛУЧНІ ОЛАДКИ

2 яблука
2 яйця
3 ст. ложки цукру
1 стакан кефіру
2 склянки борошна
½ ч. ложки соди
Дрібка солі

1. Кефір (він повинен бути не холодним) вилити в миску, вбити яйця, додати цукор, сіль, перемішати.
2. Всипати борошно, соду та добре розмішати.
3. Яблука очистити, натерти на тертці, додати у тісто, перемішати.
4. Дати тісту постояти 20 хвилин, а потім смажити на сковороді з рослинною олією, викладаючи тісто ложкою.

ПЕЧЕНІ ЯБЛУКА З МЕДОМ ГОРІХАМИ ТА РОДЗИНКАМИ

4 великих яблука
100 г волоських горіхів
Жменя родзинок
3 ст. ложки меду

1. З яблук зрізати верхівки та вийняти серцевину.
2. Горіхи подрібнити в ступці, змішати з медом, додати родзинки. Отриману суміш покласти в серединку яблук.
3. Викласти у форму для запікання і налити туди воду (приблизно, до половини висоти яблук).
4. Запікати в духовці (10-15 хвилин) або в мікрохвильовій печі (2-3 хвилини).

Телепрограма