Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Маленькі закуски на швидку руку, якщо до вас несподівано прийшли гості

Маленькі закуски на швидку руку, якщо до вас несподівано прийшли гості

9 листопада 2017 | 23:40

У всіх нас час-від-часу трапляються ситуації, коли друзі чи просто знайомі приходять в гості абсолютно несподівано, а вам абсолютно нічим їх пригостити. Не варто перейматися, з рецептами з нашої добірки ви не тільки приготуєте відмінні закуски всього лише за півгодини, але й зарекомендуєте себе, як чудову господиню. Після такого обіду, вам радше доведеться турбуватися про те, щоб гості не стали відвідувати вас занадто часто:)

КРЕСПУ - ТОРТИК З ОМЛЕТІВ

14 яєць
1 солодкий перець
1 цибулина
10 шампіньйонів
100 г шинки
пучок шпинату
2 ст. ложки крем-сиру
1 ч. ложка каперсів
50 г тертого сиру
Томатний соус
Сіль, перець, вершкове масло

1. Приготуємо кілька варіантів начинки для омлету: 1) шпинат з крем-сиром, 2) солодкий перець, 3) гриби з цибулею, 4) шинка, 5) тертий сир.
2. Шпинат подрібнити та протушкувати на вершковому маслі, щоб він осів. Змішати з крем-сиром і дрібно нарізаними каперсами.
3. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до золотистого кольору, додати дрібно нарізані гриби і обсмажити все разом.
4. Шинку та солодкий перець нарізати невеликими кубиками.
5. Смажимо омлети за наступною схемою: розбиваємо в миску два яйця, додаємо начинку, сіль, перець та перемішуємо. Обсмажуємо кожен омлет з обох сторін і кладемо один на інший, змащуючи томатним соусом.
6. Дати тортику трохи настоятися і розрізати його на шматочки.

P.S. Так як омлетів у нас сім, а варіантів начинок п'ять, з тими начинками, які вам особливо подобаються, ви можете зробити по два омлети. Або вигадати свій варіант начинки.

ЖЮЛЬЄН З ГРИБАМИ

300 г грибів
1 цибулина
½ склянки сметани
100 г твердого сиру
Сіль, перець, олія для смаження

1. Цибулю та гриби дрібно нарізати та обсмажити на вершковому маслі або рослинній олії.
2. Влити сметану і протушкувати протягом 3-5 хвилин.
3. Покласти грибну суміш у форми, посипати зверху тертим сиром і запікати в духовці при температурі 180 градусів поки сир не вкриється золотистою скоринкою (15-20 хвилин).

СИРНІ ПАЛИЧКИ "ФРІ"

300 г твердого сиру
1 яйце
2 ст. ложки борошна
Панірувальні сухарі
Рослинна олія

1. Сир нарізати паличками товщиною, приблизно, 2 см.
2. Яйце злегка збити.
3. Сирні палички обваляти в борошні, вмочити в яйце, потім обваляти в панірувальних сухарях.
4. У глибокій сковороді або каструльці добре розігріти олію.
5. Обсмажити палички у фритюрі, приблизно, по 30 секунд з кожного боку до золотистого кольору.

КАРТОПЛЯНІ КАНАПЕ З ОСЕЛЕДЦЕМ

4 картоплини
2 філе оселедця
100 г вершкового сиру
½ пучка кропу
1 ч. ложка білого хрону

1. Картоплю відварити в мундирі, очистити і нарізати кружальцями.
2. Філе оселедця нарізати шматочками.
3. Кріп подрібнити, змішати з вершковим сиром і хріном.
4. Намазати сирну масу на картопляні кружальця, зверху покласти шматочок оселедця.
5. За бажанням можна закріпити канапе шпажками.

ЯЙЦЯ, ФАРШИРОВАНІ ХУМУСОМ

6 яєць
2 ст. ложки хумус
1 ст. ложка натурального йогурту
½ ч. ложки аджики
Сіль, спеції за смаком

1. Яйця відварити вкруту, остудити, очистити і розрізати навпіл.
2. Вийняти з яєць жовтки, розім'яти їх виделкою, додати хумус, аджику, йогурт, сіль, спеції і добре перемішати.
3. Розкласти начинку в "човники" з білків

ТОРТИЛЬЯ З БРИНЗОЮ І ШПИНАТОМ

3 тортильї (можна використовувати будь-які тонкі коржі або вірменський лаваш)
2 пучка свіжого шпинату (або 400 г замороженого)
250 г бринзи
1 цибулина
Сіль, перець, оливкова олія

1. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії. Шпинат дрібно порубати, додати до цибулі і трохи протушкувати, щоб він втратив пишність. Якщо ви використовуєте заморожений шпинат, просто трохи протушкувати.
2. Бринзу розім'яти виделкою, додати шпинат з цибулею, сіль, спеції та добре перемішати.
3. Викласти начинку на половинку кожної тортильї, накрити другою половинкою та обсмажити з обох боків на оливковій олії.
4. Розрізати на невеликі шматочки.

ПОМІДОРИ З СИРНОЮ ЗАКУСКОЮ

2 помідори
1 плавлений сирок "дружба"
1 яйце
2 зубчики часнику
1-2 ст. ложки майонезу
Кілька гілочок петрушки

1. Яйце відварити вкруту, остудити очистити.
2. Сирок і яйце натерти на тертці, додати пропущений через прес часник, заправити майонезом, перемішати.
3. Помідори нарізати кружальцями, посолити, покласти зверху сирну закуску, прикрасити зеленню.

КУРЯЧІ КРИЛЬЦЯ В СОЄВО-МЕДОВОМУ СОУСІ

6-8 курячих крилець (залежить від розмірів вашої сковорідки)
1 ст. ложка меду
½ склянки соєвого соусу
Перець, рослинна олія

1. Крильця обсмажити з обох боків на олії, щоб вони злегка підрум’янились. Сильно засмажувати не потрібно, соус додасть їм кольору. Солити крильця також не потрібно, адже соєвий соус солоний сам по собі.
2. Змішати соєвий соус з медом та перцем і додати на сковороду до крилець.
3. Продовжувати смажити крильця до готовності, періодично перевертаючи, щоб соус запікся на них рівномірно з усіх боків.