Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

8 оригінальних начинок для вареників

8 оригінальних начинок для вареників

2 січня 2018 | 22:17

"- А пам'ятаєш, як ми зустрілися вперше? Ми тоді думали,
що наш
е кохання буде вічним. Що з нами сталося?
- Вареників поклади ще. І сметанкою полий"

Враховуючи, що вареники - українська національна страва, мабуть, важко в нашій країні знайти людину, яка б їх не любила. Традиційні вареники з м'ясом, картоплею, капустою, сиром і вишнями чудово знають у кожній родині. Але навіть тут є місце для чогось нового. Сьогодні ми пропонуємо вам 8 досить незвичайних начинок для вареників, які додадуть нового оригінального смаку цій популярній страві.
Крім того, ми пропонуємо вам поекспериментувати не лише з начинками, але й з кольором вареників, зробивши тісто, з яких вони ліпляться, яскравих тонів. До того ж, таке тісто можна використовувати практично для всіх начинок, про які ми пишемо, а також для більш традиційних. Виглядають вони дуже незвично й оригінально, а зробити їх дуже легко:

ЧЕРВОНІ
Для того, щоб вареники вийшло красивого червоного кольору, в тісто потрібно додати ½ склянки охолодженого соку буряка. Підійде для вареників з сиром і солодкими начинками.

ЖОВТІ
У тісто для вареників додати 2 ст. ложки куркуми. Підходить для вареників з сиром, потрухами, бринзою та солодкими начинками.

ЗЕЛЕНІ
У тісто додати 100 г шпинату, подрібненого в блендері. Ідеально для будь-яких солоних вареників.

З КАРТОПЛЕЮ, СИРОМ І В'ЯЛЕНИМИ ПОМІДОРАМИ

0,5 кг сирої картоплі
300 г сулугуні або адигейського сиру
1 цибулина
10 в'ялених помідорів
Сіль, перець, рослинна олія

1. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору, картоплю відварити в підсоленій воді.
2. Пропустити через м'ясорубку картоплю, цибулю та сир, посолити, перемішати.
3. Додати дрібно нарізані в'ялені помідори, перемішати.
4. Кинути вареники в киплячу воду, почекати, поки вони спливуть і варити ще 2-3 хвилини.
5. Подавати, поливши розтопленим вершковим маслом і посипавши зеленою цибулею.

ВАРЕНИКИ З РИБОЮ І ОВОЧАМИ

300 г філе білої риби (тріска, минтай, судак)
1 корінь петрушки
1 корінь пастернаку
1 корінь селери
1 цибулина
2 яйця
Сіль, перець, рослинна олія
Для соусу:
150 г натурального йогурту
1 пучок кропу
2 зубчики часнику
2 ч. ложки лимонного соку

1. Рибне філе, селеру, пастернак і петрушку скласти до каструлі, залити водою, посолити і відварити протягом 15-20 хвилин. Потім пропустити через м'ясорубку.
2. Подрібнену цибулю обсмажити до золотистого кольору, додати до рибної начинки. Вбити яйця і добре перемішати.
3. Варити вареники 3-4 хвилини після того, як вони спливуть.
4. Приготувати соус. Часник пропустити через прес, кріп – подрібнити, додати йогурт і лимонний сік, перемішати.
5. Подавати вареники, поливши соусом.

З ГРЕЧКОЮ ТА БРИНЗОЮ

½ склянки гречки
200 г бринзи
1 цибулина
1 яйце
Сіль, рослинна олія, зелень

1. Гречку відварити та остудити. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору.
2. Змішати в мисці гречку, бринзу, цибулю, додати яйце і добре перемішати.
3. Варити 3-5 хвилин після спливання.
4. Подавати, поливши вершковим маслом, і посипавши подрібненою зеленню.

З ТЕЛЬБУХАМИ

200 г курячих сердечок
200 г курячих шлунків
200 г курячої печінки
2 цибулини
Сіль, перець, рослинна олія

1. Серця, шлунки та печінку відварити в підсоленій воді і пропустити через м'ясорубку.
2. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Додати до цибулі пропущені через м'ясорубку тельбухи і обсмажити все разом протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
3. Варити 3-4 хвилини після спливання.
4. Подавати з розтопленим вершковим маслом, посипавши обсмаженою цибулею.

З КВАСОЛЕЮ ТА ГРИБАМИ
 

1 склянка квасолі
200 г печериць
1 цибулина
Сіль, перець, рослинна олія

1. Замочити квасолю у воді на ніч, потім відварити до м'якості. За допомогою блендера перетерти на пюре.
2. Підсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору, додати нарізані пластинками гриби і підсмажити все разом.
3. Додати гриби та цибулю в пюре з квасолі, посолити, поперчити і добре перемішати. Начинити вареники.
4. Варити 2 хвилини після того, як вареники спливуть.
5. Подавати зі сметаною.

З КУРАГОЮ І МИГДАЛЕМ

15 шт. кураги
300 г мигдалю
2 ст. ложки меду
2 ст. ложки лимонного соку

1. Мигдаль натерти на крупній тертці, додати мед, лимонний сік, перемішати і поставити в холодильник на півгодини.
2. Курагу замочити в окропі на 5 хвилин, потім подрібнити у блендері. Покласти в мигдалеву масу, перемішати. Начинити вареники.
3. Варити близько 5 хвилин після спливання.
4. Подавати зі сметаною або медом.

З ЧОРНОСЛИВОМ І ГРЕЦЬКИМИ ГОРІХАМИ

300 г чорносливу без кісточок
100 волоських горіхів
Цедра лимона
1 пакетик ванільного цукру
2 ст. ложки меду

1. Чорнослив залити окропом і дати настоятися протягом 10 хвилин. Воду злити, чорнослив нарізати на дрібні шматочки.
2. Волоські горіхи подрібнити в ступці. З'єднати з чорносливом, додати ванільний цукор, мед, лимонну цедру і ретельно перемішати. Начинити вареники.
3. Варити 3-4 хвилини після спливання.
4. Подавати з розтопленим вершковим маслом.

З ГАРБУЗОМ І ЯБЛУКАМИ

300 г гарбуза
4 яблука
3 ст. ложки цукру
½ склянки волоських горіхів
½ ч. ложки кориці

1. Гарбуз очистити і запекти в духовці протягом 15-20 хвилин. Остудити, натерти на крупній тертці.
2. Яблука натерти на крупній тертці, з'єднати з гарбузом, додати подрібнені в ступці волоські горіхи, цукор, корицю, все ретельно перемішати. Одразу ж начинити вареники, щоб яблука не пустили сік.
3. Варити 2 хвилини після спливання.
4. Подавати зі сметаною і/або абрикосовим варенням чи джемом.

Телепрограма