Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Пам'ятка до 8 Березня. Легендарні, улюблені жіночі коктейлі з рецептами

Пам'ятка до 8 Березня. Легендарні, улюблені жіночі коктейлі з рецептами

7 березня 2018 | 00:04

"Щоразу, коли бармен помиляється, народжується новий коктейль"

У коктейлів з нашої добірки мільйони шанувальників у всьому світі. Ці коктейлі давно стали легендарними і сьогодні ми поділимося з вами секретами їхнього приготування.

1. "Мохіто"

 У столиці Куби, Гавані вже біль, ше 70-ти років існує таверна, в якій і з'явився на світ легендарний коктейль "Мохіто". Сюди любив приходити сам Хемінгуей, і, кажуть, що саме з його легкої руки "Мохіто" став всесвітньо відомим. "My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita" ("Мій мохіто в Бодегіті, Мій дайкірі у Флорідіті") - цей напис, зроблений рукою великого письменника, можна і зараз побачити на одній зі стін таверни.
Втім, напій, дуже схожий на "Мохіто", існував ще в XVI сторіччі. Називався він "Ель Дрейк" на честь англійського мореплавця і пірата Френсіса Дрейка, адже саме його браві корсари здогадалися змішувати ром з соком лайма, коли вперше опинилися на Кубі.

Інгредієнти:
40 мл білого рому;
30 мл свіжовичавленого соку лайма;
6 листочків свіжої м'яти;
2 ч. л. цукру;
газована вода.
Перетерти м'яту з цукром у високому стакані хайболі, додати ром і газовану воду. Прикрасити склянку гілочкою м'яти. Подати з соломинкою.

2. "Маргарита"

Існує безліч версій того, як з’явився на світ цей знаменитий коктейль, однак, жодну з них не можна вважати достовірною. Найпопулярніша свідчить, що коктейль винайшов у 1941 році мексиканський бармен на ім'я Дон Карлос Ороско. А названий він був на честь дочки німецького посла Маргарити Хенкель, яка першою спробувала цей коктейль. Втім, існує ще з десяток жінок з іменами Маргарита, Марджорі, Маргарет, яких різні джерела пов'язують з цим напоєм. Коктейль "Маргарита" неймовірно популярний в США. Якщо вірити статистиці, кожну годину в країні випивається 185 тисяч "Маргарит".

Інгредієнти:
35 мл текіли;
20 мл Куантро (або іншого апельсинового лікеру);
16 мл свіжовичавленого соку лайма.
Край келиха протерти шматочком лайма і опустити в сіль, щоб вийшла кромка з солі. Змішати всі інгредієнти в шейкері з льодом і вилити в келих.

3. "Космополітен"

Широко популярним цей коктейль став після виходу на екрани серіалу "Секс у великому місті". Улюблений коктейль Кері Бредшоу захотіли спробувати всі. Це навіть обіграли в кінофільмі "Секс і місто", дія якого відбувається через кілька років після серіальних подій. В одній зі сцен Міранда запитує Кері, чому вона припинила пити "Космополітен" і чує у відповідь: "Тому що тепер його п'ють всі".
Точно невідомо, коли саме був винайдений цей коктейль, за деякими версіями - у 80-тих роках минулого століття, за іншими - ще в 70-тих. Втім, вперше коктейль, дуже схожий на Космополітен, виник ще в 30-ті роки.

Інгредієнти:
40 мл цитрусової горілки;
15 мл Куантро;
15 мл свіжовичавленого соку лайма;
30 мл журавлинного соку.
Всі інгредієнти змішати в шейкері з льодом, перелити у коктейльний келих. Прикрасити скибочкою лайма або лимона.

4. "Дайкірі"

Якщо свій "Мохіто" "татусь Хем" пив у "Бодегіті", то за своїм "Дайкірі" він вирушав виключно до "Флорідіти", мабуть, найлегендарнішого ресторанчика Гавани. Його власником був каталонський іммігрант Костянтин Рубалькаба Верт. На початку 30-тих років минулого століття саме він створив «Дайкірі» в тому вигляді, в якому його зараз знають і люблять у всьому світі.
Між іншим, коктейль люблять не тільки реальні люди, а й багато літературних героїв. Цей напій найчастіше згадується в літературі. Його п'ють персонажі Хемінгуея, Селінджера, Ірвіна Шоу, Грема Гріна, Артура Хейлі та багатьох інших письменників.

Інгредієнти:
45 мл світлого рому;
25 мл свіжовичавленого лимонного соку;
15 мл цукрового сиропу.
Всі інгредієнти змішати з льодом в шейкері. Подавати у коктейльному келиху зі скибочкою лайма на обідку.

5. "Піна колада"

Коктейль "Піна колада" вважається національним напоєм Пуерто-Ріко і предметом особливої гордості цієї країни. Тут навіть існує Національний день "Піна Колади", який відзначають 10 липня. З'явився коктейль в середині ХХ сторіччя, і цілих три пуерто-риканських бармена присвоюють собі його авторство. Цікаво, що оригінальний коктейль "Піна колада" зовсім не солодкий і подається без вершків. А додавати до нього вершки і солодкий сироп вигадали наші вітчизняні бармени.

Інгредієнти:
30 мл білого рому;
30 мл кокосового молока;
90 мл ананасового соку.
Для сервіровки коктейлю вам знадобиться так званий келих харікейн. Інгредієнти змішати з льодом в шейкері, перелити до келиху. Прикрасити скибочкою ананаса і коктейльною вишнею.

6. "Сухий мартіні" ("Мартіні-драй")

Улюблений коктейль Джеймса Бонда був винайдений в кінці XIX сторіччя барменом одного з нью-йоркських готелів на ім’я Мартіні де Анна де Тоггі, на честь якого і був названий. Не лише Джеймс Бонд, але і багато інших кіногероїв полюбляли "Мартіні", що, мабуть, і зробило його таким популярним.
Спочатку "Мартіні-драй" складався з джину та вермуту в рівних пропорціях, але пізніше їх співвідношення змінилося. Втім, у кожного прихильника цього легендарного коктейлю свої вподобання щодо того, в яких пропорціях потрібно змішувати інгредієнти. Наприклад, рецепт від Уїнстона Черчіля звучить так: "Я наливаю у стакан джин і кидаю погляд на пляшку вермуту, яка стоїть в дальньому кутку кімнати".

Інгредієнти:
60 мл джина;
10 мл вермуту.
Змішати інгредієнти у склянці для змішування або шейкері з кубиками льоду. Вилити у коктейльний келих для мартіні. За бажанням, можна вичавити в келих кілька крапель лимона. Прикрасити оливкою.

Телепрограма