Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

7 дивовижних рибних страв з різних країн світу

7 дивовижних рибних страв з різних країн світу

11 квітня 2018 | 12:42

Навряд чи хтось не знає, що риба належить до числа найкорисніших продуктів. Речовини, які містяться в ній, покращують роботу мозку, серцево-судинної та нервової систем, вони запобігають старінню, сприятливо впливають на зір і стан шкіри. Кажуть також, що у людей, які вживають в їжу багато риби, ніколи не буває депресій, поганого настрою, вони не страждають безсонням.
Фахівці рекомендують їсти рибу мінімум два рази на тиждень. І щоб урізноманітнити ваше рибне меню, ми за традицією звернулися до рецептів з різних куточків Землі, серед яких відібрали сім найкращих за співвідношенням "смакові якості та легкість у приготуванні".

Риба з хріном у сметані по-українськи
1 риба вагою 500-600 г (щука, сом, тріска)
50 г хрону
200 г сметани
Сіль, перець, рослинна олія
Кріп, петрушка

1. Рибу почистити, випатрати, нарізати шматками і посолити.
2. Хрін натерти на тертці та злегка підсмажити в олії у горщику.
3. Зверху покласти шматки риби, залити сметаною, поставити в духовку і тушкувати до готовності.
4. Готову рибу викласти на блюдо, полити соусом, в якому вона тушкувалась, і посипати дрібно нарізаною зеленню.

Заливна риба з овочами по-єврейськи
1,5 кг річкової риби
5 картоплин
3 моркви
3 невеличких буряка
2 цибулини
Сіль, перець, лавровий лист, перець горошком

1. Рибу очистити, випатрати, нарізати середніми шматками.
2. Овочі почистити і нарізати скибочками завтовшки півсантиметра.
3. На дно казана або каструлі з товстим дном викласти шарами овочі та рибу в такій послідовності: буряк, риба, посолити, поперчити, картопля, морква, цибуля.
4. Додати лавровий лист і перець горошком, залити водою, щоб вона ледь вкривала продукти.
5. Варити на повільному вогні 2-3 години до повного розм'якшення кісток, періодично струшуючи каструлю.
6. Готову рибу та овочі покласти у форму, залити бульйоном і поставити в холодильник для застигання.

Риба в солі по-іспанськи
Морська риба (сібас, дорада)
Сіль
Трави за смаком (кінза, кріп, базилік, розмарин)
Кілька скибочок лимона

1. Рибу випатрати, але не чистити.
2. Щільно нафарширувати черевце риби травами та шматочками лимона.
3. На дно форми для запікання покласти пергамент, насипати густий шар солі, викласти на нього рибу, і зверху також засипати сіллю, так, щоб риба була повністю нею вкрита.
4. Запікати в духовці при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.
5. З готової риби просто зняти сіль разом зі шкіркою.

Далмацький рибний гуляш
1 кг риби різних сортів
3-4 помідори
2 цибулини
2 зубчики часнику
2 пучки зелені за смаком (кріп, петрушка, кінза)
Томатна паста, лимон, сіль, червоний перець

1. Рибу порізати на шматки, посолити, поперчити і збризнути лимонним суком.
2. Цибулю, зелень і часник подрібнити, обсмажити на сильному вогні у великій кількості олії, додавши червоний перець і кілька шматочків лимона. Додати нарізані помідори і трохи протушкувати, щоб вони пустили сік.
3. Викласти на сковорідку шматки риби і тушкувати на невеликому вогні до готовності.

Рибний пиріг по-міланськи
500 г філе білої риби
100 г твердого сиру
2 ст. ложки томатної пасти
50 г вершкового масла
2 ст. ложки борошна
1 склянка молока
2 яйця
Сіль, перець, рослинна олія

1. Розтопити на сковороді вершкове масло, обсмажити у ньому борошно і розвести молоком. Додати томатну пасту і натертий сир, посолити, поперчити. Додати збиті яйця.
2. Рибне філе порізати шматочками і злегка обсмажити в окремій сковороді.
3. Перекласти рибу у форму для запікання, залити соусом, поставити в духовку і запікати до появи золотистої скоринки.

Фарширована риба по-азербайджанськи
1 риба (приблизно 500-600 г)
1 склянка мелених горіхів
2 ст. ложки родзинок
1 цибулина
1 ст. ложка лимонного соку
Сіль, рослинна олія

1. Подрібнену цибулю, горіхи та родзинки злегка обсмажити в олії, додати лимонний сік, перемішати і наповнити цією масою черевце очищеної і випотрошеної риби.
2. Обв'язати рибу ниткою, полити олією і запекти в духовці до готовності (20-30 хвилин).

Тріска по-бенгальски
1 тріска вагою близько 1 кг
4 склянки молока
4 ст. ложки лимонного соку
1 ст. ложка червоного перцю
1 ч. ложка куркуми
½ ч. ложки кмину
½ ч. ложки чорного перцю
125 г вершкового масла (півпачки)
Сіль

1. Змішати молоко з лимонним соком і дати настоятися 5 хвилин.
2. Рибу очистити і випатрати, натерти куркумою і тушкувати в молоці 10 хвилин. Зняти з вогню і поставити в тепле місце на півгодини.
3. Перекласти рибу в іншу каструлю, скропити лимонним соком, посипати кмином, червоним і чорним перцем, залити водою і тушкувати ще 10 хвилин.
4. Готову рибу викласти на тацю і полити розтопленим вершковим маслом.

Маринована риба по-латиноамериканськи
500 г філе білої риби
4 ст. ложки винного оцту
3 ст. ложки рослинної олії
2 великі цибулини
1 помідор
1 ч. ложка цукор
Сіль, чорний перець, червоний гіркий перець, лавровий лист
Вершкове масло

1. Філе нарізати скибочками і тушкувати в солоній воді (5-10 хвилин).
2. Помідор порізати і протушкувати в олії, щоб він пустив сік. Зняти з вогню, додати оцет, сіль, чорний і червоний перець, лавровий лист і перемішати.
3. Шматки риби скласти у каструльку і полити маринадом. Зверху викласти нарізану кільцями цибулю. Залишити на ніч у прохолодному місці.