Головна Мапа сайту Контакти
RSS

Новини каналу

Пост обожнювання дельфінів

Пост обожнювання дельфінів

24 травня 2018 | 12:58

Якщо ваше серце тане, коли ви дивитеся на цих чарівних тварин, ласкаво просимо до клубу обожнювання дельфінів. Знайте, що ви не самотні - люди любили і шанували дельфінів ще з давніх часів. Вони ставали героями легенд і повір'їв, їх часто зображували художники та скульптори. І це не дивно, дельфіни - розумні, добрі й доброзичливі, хіба можна їх не любити? А деякі їхні здібності та вміння просто вражають. Запрошуємо вас помилуватися дельфінами і подивитися на їхні вражаючі таланти разом з нами.

Вчені давно з'ясували, що спілкування з дельфінами гарним чином впливає на емоційний і фізичний стан людей. Дельфінотерапію використовують для лікування дітей хворих на ДЦП, аутизм, синдромом Дауна. Окрім того, вона допомагає людям, які перенесли важкі психологічні травми, і навіть сприяє полегшенню переймів у вагітних.

У дельфінів є своя багата мова. У ній налічується до 14 тисяч різних звуків.

Дельфіни не просто розмовляють одне з одним, вони звертаються один до одного по імені. Ім'я кожному дельфінчику дається ще при народженні.

Граючи, дельфіни можуть вистрибувати з води майже на шість метрів.

Дельфіни вміють співпереживати - вони завжди готові допомогти новонародженим і хворим, виштовхуючи їх на поверхню води.

Виявляється, дельфіни дуже романтичні істоти і в них, як і у людей, існує ритуал залицяння. Самці підносять вподобаним самкам "букети" з водоростей, палички або просто шматки глини.

Самки дельфіна можуть допомагати один одному під час пологів. У цей час інші дельфіни зі зграї плавають навколо них, щоб, в разі чого, прийти на допомогу і захистити.

Новонароджений малюк-дельфін взагалі не спить протягом усього першого місяця життя, змушуючи свою маму не спати разом з ним.

Дельфіни здатні впізнавати себе в дзеркалі. Деякі з них – марнославні, вони можуть відверто милуватися своїм відображенням.
Красу і артистичність дельфінів нерідко використовують у кіно. Найвідоміші фільми, героями яких вони ставали, - "Блакитна безодня", "Зевс і Роксана", "Фліпер".

Дельфін в геральдиці вважається емблемою сили, свободи, радості та шляхетності.

На честь дельфінів була названа одна з французьких провінцій. Дельфін (або французькою "дофін") був зображений на прапорі графів В’єнських, завдяки чому область, якою вони володіли, отримала назву Дофін.

У стародавніх греків дельфін вважався священною твариною, тому за вбивство дельфіна на винного чекала страта.

У 60-х роках минулого століття вчені намагалися навчити дельфінів англійської мови за допомогою препаратів ЛСД. Це викликало несподіваний побічний ефект - дельфіни-самці почали проявляти підвищений сексуальний інтерес не лише до самок, але й до жінок-дослідників. А ось інтересу до англійської не виявив ніхто.

Дельфіни мають гарну пам'ять - вони здатні впізнавати один одного навіть через багато років.

Телепрограма